Spalvingi, nevykę ir puikūs – kokie rinktinių šūkiai? D grupė

Samurajai, Drambliai, Juodosios žvaigždės, Drakonai – spalvingosios futbolo rinktinės puoselėja ambicijas pasaulio čempionate Brazilijoje. O kas geriau išreiškia ambicijas ir sutelkia sirgalius? Šūkiai. Nuo raginimų stoti į kovą, žvilgsnių į istoriją iki perdėtų pasisakymų ir lėkštų eilučių – šalys įvairiai stengėsi pranokti varžovus konkurencinėje šūkių kovoje.

Italijos rinktinė ruošiasi viską dažyti.<br>AP nuotr.
Italijos rinktinė ruošiasi viską dažyti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2014, 4:24 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:05 AM

Kas iš to išėjo? Portalas lrytas.lt remdamasis washingtonpost.com informacija pateikia 2014 metų pasaulio futbolo čempionato rinktinių šūkius pagal grupes.

D grupė: Urugvajus, Kosta Rika, Anglija, Italija

Kosta Rika

Oficialus šūkis: „Mano aistra futbolas. Mano jėga – mano žmonės. Mano pasididžiavimas – Kosta Rika“

Komentaras: Sunku ginčytis nors su vienu iš šių teiginių.

Anglija

Oficialus šūkis: „Vienos komandos svajonė, širdies dūžiai - milijonų“

Komentaras: Iš metų į metus Angliją supo kiek juokingas optimizmas. Anglai į pasaulio čempionatą keliaudavo apdainuoti savų bulvarų, tačiau dabar kelionę paskanino cinizmas dėl pervertintos ir nieko nepasiekiančios komandos. Tačiau šiemet anglai skiriasi nuo ankstesnių ekipų – tai viena jauniausių komandų turnyre ir ji turi šansą. Bent jau pasirodyti gerai.

Siūlomas pataisymas: „Vienos komandos griūtis, juodasis humoras – milijonų“

Italija

Oficialus šūkis: „Nudažykime pasaulio čempionato svajonę mėlynai“

Komentaras: Paini metafora kelia nesusipratimų. Ar tu gali nuspalvinti svajonę? Žinoma, italų pravardė - „Azzuri“, o tai reiškia mėlyną spalvą, tad lyg ir galima viską suprasti. Bet kokiu atveju, ši šalis tikrai turi potencialo pasaulio čempionate, bet ar ji nepavargusi?

Urugvajus

Oficialus šūkis: „Trys milijonai svajonių... Pirmyn, Urugvajau“

Komentaras: Urugvajus yra maža valstybė su trimis milijonais žmonių (ką nors primena?). Tai atskleidžia ir šios šalies šūkis. Nepaisant dydžio, Urugvajus užima ypatingą vietą pasaulio futbolo žemėlapyje. Ši šalis dukart laimėjo pagrindinį trofėjų. Pirmą kartą tai nutiko 1930 metais, kai valstybė surengė pirmąjį istorijoje turnyrą. 1950 jie laimėjo Brazilijoje. Būtent tai buvo paskutinis kartais, kai turnyrą rengė brazilai. Istorija nepasikartos? Beje, tuomet urugvajiečiai Marakanoje nugalėjo brazilus. Tai yra Brazilijos nacionalinė trauma, kurią visi norėtų užmiršti.

Siūlomas pataisymas: „Vėl 1950-ieji“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.