Italai į trofėjų nutaikė atakuojančius ginklus

„Euro 2012” turnyre Mario Balotelli įkvėpė komandą pergalei 2:1 prieš vokiečius pusfinalyje. Praėjusių metų Konfederacijų taurės pusfinalyje futbolą užvaldę ispanai gavo rimtą iššūkį, nors ir iškovojo pergalę po baudinių serijos. Tai tik keletas epizodų, bet jie aiškiai parodo, kad Italijos futbolas kardinaliai keičiasi po gėdingo atsisveikinimo 2010 metų pasaulio čempionate.

Italai turi daug lūkesčių pasaulio čempionate.<br>AP nuotr.
Italai turi daug lūkesčių pasaulio čempionate.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2014, 9:11 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:38 AM

Po dešimtmečių praleistų užsidarius „catenaccio“ gynyboje „Azzurri“ kariauna modernizavo savo stilių. Italijos futbolo rinktinės taktikų viršūnėje atsidūrė puolimas.

„Šį nuotykį pradėjome tikėdamiesi, kad atakuojantis žaidimas taps mūsų prioritetu“, - sakė italų treneris Cesare'as Prandelli.

Jis pakeitė Marcello Lippi, kurio vadovaujama rinktinė PAR iškrito pirmajame etape.

„Turime labai daug gerų saugų ir norime tai išnaudoti“, - sakė strategas, dar Europos futbolo čempionate parodęs gerus ženklus.

Kai Italijos rinktinėje dar nebuvo aišku, kas pasaulio čempionate padės M.Balotelli, saugų linija jau buvo išrikiuota.

Jai vadovaus veteranas. Andrea Pirlo 35-erių, bet vis dar savo karjeros viršūnėje. Jis sulauks pagalbos iš stiprių asvo amato meistrų Daniele De Rossi, Riccardo Montolivo, Thiago Mota, Claudio Marchisio ir Antonio Candreva.

Pastarasis apie save garsiai pranešė Konfederacijos taurės pusfinalyje, kai nuolat spurtuodavo kraštais pro ispanų gynėjus. Šitiek energijos nepastebėti neįmanoma.

C.Prandelli pabrėžė, kad jam komandoje itin svarbu turėti ne tik techniškai pajėgius, bet ir ištvermingus žaidėjus, kurie pakels ir tempą, ir brazilišką karštį.

Fizinis pasirengimas turėtų būti itin svarbus D grupėje, kur italai kovos su Anglija, Kosta Rika ir Urugvjumi.

„Aš labai nerimauju dėl logistikos ir klimato“, - sakė treneris, kai sužinojo, kokioje grupėje turės žais. Pirmasis mačas su anglais vyks Manaus mieste, kiti du – skirtinguose miestuose.

Tačiau yra aspektų, dėl kurių per daug treneris nesirūpina. Italijos kapitonas Gianluigi Buffonas stos ginti vartų jau penktajame pasaulio čempionate – ketvirtajame, kai yra pagrindinis vartininkas.

„Kovo mėnesį nebuvau nusprendęs, kas žais. Tik dėl vartininko buvau tikras“, - sakė treneris.

D grupė – viena sunkiausių. Kokie „Azzurri“ šansai?

„Italijoje manome, kad esame geriausi, bet daugybę metų tokie nebuvome. Kiek italų per pastaruosius šešis metus žaidė Čempionų lygos ar Europos lygos finale? Jau nesame tokie pajėgūs...Bes esame pasirengę“, - sakė C.Prandelli.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.