Mario Balotelli skandalai – kodėl visada kaltas jis?

„Nesu blogiukas. Aš – normalus žmogus“, – yra sakiusi 23 metų superžvaigždė Mario Balotelli.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2014, 1:22 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:19 AM

Italijos rinktinės puolėją visą profesionalo karjerą lydėjo ypatingas žiniasklaidos dėmesys. Italas spaudoje nuolat skalpuojamas už negražias kalbas, lengvabūdiškus veiksmus, keistus sprendimus.

„Kodėl visada aš?“ – po pirmojo įvarčio į „Manchester United“ vartus, su tokiu užrašu 2012-aisiais „Manchester City“ apatinius marškinėlius „Old Trafford“ stadione atidengė M.Balotelli.

Kodėl visada tu, Mario? Nes būtent M.Balotelli rungtynėse su „Tottenham“ tyčia įspyrė gulinčiam priešininkui į galvą.

Nes tik jis iš nuobodulio treniruotės metu ėmė mėtyti strėlytes į jaunimo komandos žaidėjus ir buvo nubaustas 100 tūkst. dolerių bauda.

Nes tik jis 2011-aisiais per siautulingą vakarėlį su fejerverkais padegė savo namo vonios kambarį.

Nes tik jis už 250 tūkst. JAV dolerių įsigijo „kamufliažinį“ „Bentley“, kurį netrukus atidavė komandos draugui dykai.

Nes tik jis už pergalę Madrido „Real“ futbolininkams pažadėjo leisti pasimylėti su jo mergina, jei ispanai būtų laimėję (M.Balotelli laimei, pergale džiaugėsi jis. – Red.).

Nes tik jis rungtynių su „Liverpool“ išvakarėse pažeidė Roberto Mancini draudimą likus 48 valandoms iki mačo nenaktinėti ir po vidurnakčio mėgavosi striptizo klubo malonumais („Manchester City“ jam skyrė 400 tūkst. dolerių bausmę).

Dar reikia vardinti? M.Balotelli nuolat lydimas įvairių skandalų, kurių kaltininku tampa jis pats. Nors jam tik 23-eji, panašu, kad jį nuolatos persekiojantys skandalai kaip inkaras smukdo į dugną.

Kaip kitaip paaiškinti jo įvarčių sausrą Italijos rinktinėje. Nuo lygiųjų 2:2 su armėnais 2013-ųjų spalį, M.Balotelli dar nemušė žaisdamas už „azzurri“.

Banguoto Mario žaidimo suerzinti „Milan“ sirgaliai šį sezoną ne kartą puolėjo prisilietimus prie kamuolio palydėdavo švilpimu. Beje, Milane jis įvarčio nemušė nuo balandžio.

Dabar M.Balotelli gresia prarasti vietą Italijos rinktinės starto sudėtyje. Tai futbolininkui suduotų lemtingą smūgį.

„Žurnalistai tikrai nepadėjo Mario augti. Kartais geriau palikti jį ramybėje. Manau, kad geri M.Balotelli darbai žiniasklaidoje nėra išskiriami. O sureikšminti vien tiek blogus jo darbus nėra teisinga. Be to, jo rezultatyvumo statistika – solidi“, – 17 įvarčių įmušusią „Milan“ žvaigždę bandė užstoti buvęs klubo treneris Clarence‘as Seedorfas.

M.Balotelli išgyvena sunkų karjeros laikotarpį. Ne gana to, prie sunkumų futbolo aikštėje prisidėjo ir itin asmeniškos naujienos už aikštelės ribų. Pasirodo, M.Balotelli tapo buvusios merginos dukros tėvu. Tai paaiškėjo po DNR tyrimų.

Pasaulio futbolo čempionatas – puiki proga nutildyti skeptikus ir atsitiesti po blankaus sezono.

M.Balotelli viduje pasislėpęs žvėris dar neišsiveržė į futbolo aikštę. Specialistai įsitikinę, kad kai tai įvyks, italas žaibiškai įskries į pasaulio futbolo elitą su Lioneliu Messi, Cristiano Ronaldo, Francku Ribery ar Zlatanu Ibrahimovičiumi priešakyje.

„Tačiau jis nepradės žaisti geriausio savo futbolo, kol nesusitvarkys savęs. O tai gali užtrukti dar 4-5 metus“, – sakė vienas savo pavardės nenorėjęs atskleisti treneris, su M.Balotelli anksčiau dirbęs Italijoje.

– Kodėl visada Mario? – žurnalistė viename interviu paklausė M.Balotelli.

– Nežinau, kodėl. Tuomet pasidariau tuos garsiuosius marškinėlius todėl, kad tada žmonės kalbėjo tik apie mane. O tai buvo kaip gestas, prašantis palikti mane ramybėje.

– Ar iš tikrųjų jūsų mama niekada netikėjo, kad tapsite futbolininku?

– Ji ne kiek netikėjo, bet nenorėjo, kad tapčiau futbolininku. Ji matė, kaip užsiimu kitu sportu. Kartais to net pasiilgstu. Užsiimdamas kitomis sporto šakomis nejausdavau jokio spaudimo. Būdavau tik aš, mano šeima ir draugai. Galėdavau daryti, ką noriu, nes buvau jaunas.

– Gražiausi trys įvarčiai jūsų karjeroje.

– Čempionų lygoje su „Inter“ į Kazanės „Rubin“ vartus. Antrasis įvartis 2012 metų Europos čempionato pusfinalyje į vokiečių vartus. Pirmasis įvartis į „Manchester United“ vartus „Old Trafford“ stadione.

– Po 2012 metų Europos čempionato pusfinalio puolėte bučiuoti savo mamą.

– Buvau dėl jos laimingas. Ji labai norėjo, kad man sektųsi su nacionaline rinktine. Nubėgau apkabinti mamą, nes buvau labai laimingas, kad ją nudžiuginau. Nenoriu sakyti, kad mano tėvai seni. Bet jie nėra jauni. O geriausias dalykas, ką jiems galiu padaryti, tai – suteikti džiaugsmo.

– Esate juodaodis italas. Ar tai padėjo keisti rasizmo situaciją savo šalyje?

– Prieš rasistus nieko negali padaryti. Gali kalbėti, kažką daryti, bet jie tiesiog kvaili žmonės. Tačiau tikiuosi, kad padėsiu Italijai tapti modernia šalimi kaip Anglija ar JAV.

– JAV prezidento rinkimus laimėjo juodaodis Barackas Obama. Ką galvojote, kai jis buvo išrinktas?

– Buvau laimingas. Tai kažkas naujo mūsų istorijoje. Nesidomiu politika, bet buvau dėl jo laimingas. Norėčiau su juo susitikti akis į akį.

– Ką norėtumėte pasiekti, kad ateityje galėtumėte tuo didžiuotis?

– Tikiuosi, kad baigęs karjerą galėsiu pasakyti, jog esu geriausias futbolininkas pasaulyje.

– Kas jūsų idealai sporte?

– Kai buvau jaunas, mano idealas buvo Mike‘as Tysonas, taip pat – brazilas Ronaldo. Dabar – Usainas Boltas.

– Dažnai patenkate į skandalus. Kartais būna sunku patikėti, kas yra tiesa, o kas – melas.

– Neturiu problemų su geltonąja spauda. Galbūt jiems patinka apie mane rašyti, nieko tokio. Tačiau yra paparacių, kurie slapstosi prie mano namo ir tai labai pykdo. Mano namas – privati valda. Jei esi paparacis, gali mane sekti mieste, oro uoste, Italijoje, Anglijoje ar Amerikoje. Man nesvarbu. Tačiau negali brautis į mano namus. Aš atlieku savo darbą, tu – savo, tačiau juk reikia pagarbos. O kai jos nėra, kyla problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.