Urugvajus – maža šalis, kurios niekas nenori sutikti

Vienas garsiausių savo kartos futbolininkų Diego Forlanas ištarė frazę, kurią išgirdę linkčiojo visų rinktinių treneriai, rengiantys komandas pasaulio čempionatui. „Nesame favoritai, nebūsime ir staigmena. Esame komanda, kurios niekas nenori gauti“, - filmuodamasis reklamai sakė 35-erių futbolininkas, anksčiau išgarsėjęs snaiperiškais smūgiais.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jun 11, 2014, 9:15 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:02 PM

Jo pasakyti žodžiai puikiai apibūdina Urugvajaus rinktinę, kuri 2010 metų pasaulio čempionate buvo ketvirta.

Urugvajus per savo istoriją dukart tapo pasaulio čempionais – 1930 ir 1950 metais. Tai buvo seniai, bet ekipa visuomet išlieka stipria varžove.

Pasiūlyti ką Urugvajus turi. Juk priekyje – du aukščiausios klasės puolėjai – Luisas Suarezas ir Edinsonas Cavani.

„Mėginsime padaryti tai, ką padarėme PAR, - sakė treneris Oscaras Tabarezas. - Norime būti rimtu varžovu, su kuriuo žaisti sudėtinga. Nieko daugiau. Jeigu pasieksime tai, priartėsime prie tikslo.“

Bet Urugvajus turi problemą. Ją turi ir kitos D grupės komandos. Gal tik ne Kosta Rika, laikoma autsaidere. Iš vienos grupės Brazilijoje išeis dvi komandos, o Urugvajaus grupėje ankšta – juk čia dar yra Anglija ir Italija.

„Esame realistai, - sakė L.Suarezas. - Šiandienis futbolas sudėtingas. Turime būti tylūs, ramūs, kokie buvome 2010-aisiais. Tiesiog reikia siekti tikslo.“

Urugvajus pirmąjį mačą sužais birželio keturioliktąją. Fortalezos mieste ekipa susitiks su Kosta Rika. Vėliau – mačas su anglais, o paskutinė kova – su italais.

D.Forlanas šįkart bus atsarginiu. Geriausiu 2010 metų pasaulio čempionato žaidėju išrinktas urugvajietis sausį prisijungė prie Japonijos klubo „Cerezo Osaka“. Bet ir sėdėdamas ant suolo jis galės pasiūlyti patirties iš laikų, kai žaidė Italijoje, Brazilijoje, Ispanijoje.

Jis tikisi, kad Japonijoje jis išmoko kažką naujo.

„Ten futbolas yra labai aukšto lygio – tiek iš techninės, tiek iš fizinės pusės. Manau, kad žaidimas ten – gera pasirengimas čempionatui“, - sakė D.Forlanas.

Bet Urugvajui reikės žaisti su dvejomis Europos šalimis. To ši rinktinė nemėgsta. Prieš ketverius metus PAR Urugvajus nelaimėjo nė vieno mačo prieš europiečius. Kartą lygiosiomis sužaidė su prancūzais, pralaimėjo vokiečiams ir olandams. Pergales Urugvajus iškovojo prieš Meksiką, PAR, Pietų Korėją ir Ganą.

Tas pat nutiko pernai per Konfederacijų taurę, kai buvo patirti pralaimėjimai italams ir ispanams.

Bet dėl šios priežasties Urugvajus į draugiškų mačų sąrašą įtraukė Šiaurės Airiją ir Slovėniją. Varžovai – ne stipriausi, bet tikimasi nutraukti prakeiksmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.