Prieš pasaulio čempionato atidarymą San Paule - riaušės

Ketvirtadienį San Paule protesto akcijų prieš pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje dalyviai neatsisako mėginimų prasiveržti pro policijos kordonus prie „Arena Itaquera“ stadiono, kur po kelių valandų bus surengta turnyro atidarymo ceremonija.

Protestas San Paule virto riaušėmis.<br>AP nuotr.
Protestas San Paule virto riaušėmis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2014, 10:02 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:06 PM

Dalis manifestantų, priklausančių anarchistų grupuotei „Black Bloc“, nusiteikę agresyviai. Jie stato gatvėse barikadas, laužo taksofonus ir kelių ženklus, degina šiukšles iš išvartytų šiukšlių dėžių.

Policija buvo priversta panaudoti ašarines dujas, šviesos ir garso granatas. Į susirėmimų vietą atvyko ugniagesiai, kad užgesintų šiukšles, kurias siautėjantys vandalai padegė prie pat degalinės.

San Paulo rytinėje dalyje esančio „Arena Itaquera“ stadiono apylinkėse padėtis gana įtempta, kadangi demonstrantai vis mėgina sudaryti kompaktines grupes ir prasiveržti pro policijos užtvaras. Į stadioną per kelias kordonų linijas gali patekti tik tie, kurie turi bilietus į pasaulio futbolo čempionato atidarymo ceremoniją ir pirmąsias rungtynes, kurias žais Brazilijos ir Kroatijos rinktinės.

Anksčiau San Paule per policijos ir manifestantų susirėmimus nukentėjo JAV televizijos kompanijos CNN prodiuserė Barbara Arvanitidis (Barbara Arvanitidis). Incidentas įvyko tuo metu, kai grupė protestuotojų mėgino patekti prie „Arena Itaquera“ stadiono. Per kilusius pareigūnų ir manifestantų susirėmimus prodiuserę sužeidė į koją vienos iš policijos mestų šviesos ir garso granatų skeveldra. Moteriai suteikta medicinos pagalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.