Spalvingi, nevykę ir puikūs – kokie rinktinių šūkiai? G grupė

Samurajai, Drambliai, Juodosios žvaigždės, Drakonai – spalvingosios futbolo rinktinės puoselėja ambicijas pasaulio čempionate Brazilijoje. O kas geriau išreiškia ambicijas ir sutelkia sirgalius? Šūkiai. Nuo raginimų stoti į kovą, žvilgsnių į istoriją iki perdėtų pasisakymų ir lėkštų eilučių – šalys įvairiai stengėsi pranokti varžovus konkurencinėje šūkių kovoje.

Portugalai savąją istoriją perrašinės C.Ronaldo vardu.<br>AP archyvo nuotr.
Portugalai savąją istoriją perrašinės C.Ronaldo vardu.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2014, 7:58 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:53 PM

Kas iš to išėjo? Portalas lrytas.lt remdamasis washingtonpost.com informacija pateikia 2014 metų pasaulio futbolo čempionato rinktinių šūkius pagal grupes.

G grupė: Vokietija, Portugalija, Gana, JAV

Vokietija

Oficialus šūkis: „Viena šalies, viena komanda, viena svajonė“

Komentaras: Tai daug geriau skamba vokiečių kalba: Ein Land, Eine Mannschaft, Ein Traum. O kaip skambės pati rinktinė – pamatysime. Iš jos tikimasi skambių akordų.

Gana

Oficialus šūkis: „Juodosios žvaigždės: čia, kad apšviestų Brazilija

Komentaras: Reikėtų atimti taškus už banalumą. Juodosios žvaigždės – Ganos rinktinės pravardė – yra veikiausiai stipriausia Afrikos komanda. 2010 metais šią ekipą nuo pusfinalo skyrė kontroversiškas žaidimas ranka. Dabar jie tikisi pasirodyti dar geriau.

JAV

Oficialus šūkis: „Suvienyti komandos, vedami aistros“

Komentaras: Tai nuobodus ir nieko neišsiskiriantis šūkis. JAV komanda turi daugiau spalvų, nors jai iki galingos jėgos trūksta labai daug. Žaidėjai geri, bet nėra puikūs ir žaidžia Europos ir Pietų Amerikos futbolininkų šešėlyje. Tai kuklesnės Amerikos komanda.

Portugalija

Oficialus šūkis: „Praeitis – istorija, ateitis - pergalė“

Komentaras: Tai turi rimtos politinės kampanijos prieskonį. Ir kaip daugelis šūkių, jis prasilenkia su galima realybe. Bet įdomu bus stebėti portugalus ir sužinoti, ar tikrai vidiniai konfliktai – istorija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.