Spėlionės baigėsi: futbolo žvaigždynas – prie starto linijos

Pasaulinis futbolo karnavalas Brazilijoje šįvakar pratrūks pirmaisiais veiksmo fejerverkais. Įspūdingos sporto šventės viščiukus skaičiuosime po mėnesio, o kol kas galima tik spėlioti, kokie jie bus.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Kesminas

Jun 12, 2014, 12:02 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:39 PM

A grupė. Brazilija, Kroatija, Meksika, Kamerūnas.

Brazilija ir kiti – taip būtų galima įvertinti šį ketvertą. Čempionato šeimininkai – aiškūs grupės favoritai. Visi kiti, matyt, kabinsis į šansą būti aštuntfinalyje kartu su brazilais. Kroatai ir meksikiečiai pernai sunkiai vargo čempionato atrankos varžybose bei keitė trenerius, Kamerūnas, repetuodamas prieš čempionatą, demonstravo banguojančią formą. Visa tai leidžia manyti, kad kova dėl antrosios pozicijos ir bilieto į atkrintamąsias varžybas bus arši.

B grupė. Ispanija, Olandija, Čilė, Australija.

Grupėje, kurioje žaidžia abi praėjusių pasaulio pirmenybių finalo dalyvės, viskas tarsi ir turėtų būti aišku. Bet daryti drąsias išankstines išvadas anksti. Pasaulio ir Europos čempionai ispanai senstelėjo ir per ketverius metus nieko naujo neišrado, olandų rinktinėje įvyko kartų kaita. Europiečių varžovai – pirmiausia, tokias žvaigždes kaip Arturo Vidalis ir ir Alexis Sanchezas į Braziliją atsivežusi Čilė – lauks galimybės ir favoritų kluptelėjimų, kuriuos, aišku, turės organizuoti patys.

C grupė. Kolumbija, Graikija, Dramblio Kaulo Krantas, Japonija.

„Mes galime būti ketvirtfinalyje“, – drąsiai pareiškė japonų puolėjas Keisuke Honda. Dėl ketvirtfinalio galima ginčytis, bet iš šios grupės aukštyn žengti turi šansą bet kas – ketverte nėra nei aiškių favoritų, nei autsaiderių. Pagal potencialą galbūt galima būtų išskirti Kolumbiją, bet šios šalies rinktinė patyrė skaudų smūgį, kai neteko dėl traumos iš rikiuotės iškritusio savo puolimo lyderio Radamelio Falcao.

D grupė. Urugvajus, Italija, Anglija, Kosta Rika.

Ištraukus burtus Kosta Rika neturėjo būti labai laiminga. Kitos šalys, beje, taip pat. Puolėjo Luiso Suarezo sveikatos būklę neramiai stebintiems urugvajiečiams, italams ir anglams pasitraukimas iš čempionato po grupės turnyro prilygs nacionalinei tragedijai. Pasirengimo laikotarpiu visi trys konkurentai turėjo savų problemų, bet didieji rūpesčiai prasidės po čempionato starto – turtingos futbolo tradicijos ir didelės ambicijos nepalieka galimybės klysti.

E grupė. Prancūzija, Šveicarija, Ekvadoras, Hondūras.

Šiame ketverte madas turėtų diktuoti Europa, nors turnyras vyks konkurentų žemyne. Prancūzijos rinktinės treneris Didier Deschamps'as bajorišku mostu atsisakė „Manchester City“ žvaigždės Samiro Nasri paslaugų, o netrukus prarado ir traumuotą Francką Ribery, bet kontrolinėse rungtynėse prieš čempionatą „mėlynieji“ tiesiog siautėjo. Jauna, bet jau nemažą komandinę patirtį sukaupusi Šveicarijos rinktinė turi viską, kad aplenktų Ekvadorą ir Hondūrą.

F grupė. Argentina, Bosnija ir Hercegovina, Nigerija, Iranas.

Lionelį Messi turėtų erzinti netylančios kalbos apie tai, kad su Argentinos rinktine jis nepajėgus laimėti kažką rimto. Tačiau ir be šio papildomo dirgiklio argentiniečiai yra grupės favoritai. Galbūt rimčiausia kliūtis „albiceleste“ kelyje – kylanti Europos futbolo jėga Bosnija ir Hercegovina, kuriai kelią į aštuntfinalį užtverti gali nebent menka patirtis – bosniai debiutuoja pasaulio čempionato finalo etape.

G grupė. Vokietija, Portugalija, Gana, JAV.

Jei ieškote to, kam norėtumėte priklijuoti mirtininkų grupės etiketę – imkite. Šiame ketverte nėra komandų, kurias galima būtų nuvertinti, juolab kad abi Europos ekipos turi rūpesčių. Vokiečiai neteko traumuoto Marco Reuso, o šalies žiniasklaida kritikuoja trenerį Joachimą Loewą dėl to, kad šis į Braziliją išsivežė tik vieną klasikinio stiliaus puolėją MIroslavą Klosę, o ir šiam jau – 36-eri. Portugalija pernelyg priklausoma nuo savo lyderio Cristiano Ronaldo, kuriam prieš čempionatą irgi teko lenktyniauti su laiku gydantis traumą. Visa tai – papildomos galimybės Ganai, prieš ketverius metus žaidusiai pasaulio pirmenybių ketvirtfinalyje, ir solidžią sudėtį subūrusiems amerikiečiams.

H grupė. Belgija, Rusija, Alžyras, Pietų Korėja.

Edenas Hazard'as, Romelo Lukaku, Axelis Witselis, Thibaut Courtois. Šiems belgams iki karjeros zenito dar ilgas kelias, bet viename sąraše jų pavardės jau dabar skamba šiurpinamai. Būtų keista, jei Belgija susikurtų problemų šiame ketverte. Galimybę prisidėti prie „raudonųjų velnių“ atkrintamosiose varžybose turi bet kurie varžovai – ir patyrusio italo Fabio Capello treniruojami rusai, ir sėkmingai kontrolinėse rungtynėse prieš čempionatą žaidęs Alžyras, ir sunkiai nuspėjami pastaruoju metu korėjiečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.