Kroatų spaudoje - apie pavogtą sensaciją, brazilų - apie kančią

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2014-06-13 16:09, atnaujinta 2018-02-12 21:33

Kroatijos žiniasklaida po pasaulio čempionato atidarymo rungtynių neparašė nė vieno blogo žodžio apie savo futbolininkus. Užtat parašė daug blogų žodžių apie japoną teisėją Yuichi Nishimurą, kuris skyrė „gėdingą“ baudinį į kroatų vartus ir padėjo turnyro šeimininkei Brazilijai iškovoti pergalę 3:1. Brazilų žiniasklaida taip pat sutinka, kad mačo lūžiu tapęs baudinys buvo ginčytinas.

Ką rašo kroatai

„Večernji list“. „Neteisybė. Japonas teisėjas Yuichi Nishimura per pasaulio čempionato atidarymą pavogė sensaciją iš Kroatijos“ (viršelio antraštė).

„Mūsų negerbė japonas, bet iškovojome brazilų pagarbą.

Brazilai norėtų, kad Luka Modričius vilkėtų jų aprangą, ir tai nestebina, matant jų vidurio liniją. O svarbiausia išvada, kad užaugome brazilų akyse ir privertėme mus gerbti“.

„Neymaras mus nubaudė du kartus, bet turėjome ir savų privalumų. Kroatija pralaimėjo, tačiau žaidė narsiai ir prieš pasaulio čempionato favoritus surengė labai gerą pasirodymą“.

„Sportske Novosti“. „Ačiū, vaikinai. Taip žaidžiama dėl Kroatijos“.

„Neatleistina teisėjo klaida. Kroatija žaidė drąsiai, bet to neužteko“.

„Po tokio dramos epilogo, kuriame japonas įsmeigė kardą į kroatų širdį, likusi rungtynių dalis buvo beprasmė. Nežinau, ar brazilai gali džiaugtis laiminga pabaiga, kai du milijardai žmonių matė baisią vagystę. Galbūt jau po 70-osios minutės juos buvo galima pasveikinti su šeštu pasaulio čempionų titulu“.

hrsport.net. „Neymaras pasinaudojo Y.Nishimuros dovana ir iškovojo brazilams visus tris taškus“.

„Pagal rezultatą varžovų pergalė atrodo įtikinama, bet Brazilija į priekį išsiveržė po labai abejotino baudinio, o trečią įvartį įmušė 90-ąją minutę, kai Kroatija metė visas pajėgas į ataką. Nors pralaimėjo, Kroatija parodė, kad Brazilija nėra neliečiama, bet dar svarbiau – kad turi ko tikėtis per dvikovas su Meksika ir Kamerūnu“.

HRT. „Brazilai žaidė geriau, bet pergalę pasiekė dėl teisėjo palankumo“.

„Kroatijos rinktinė antrą kartą per trejas tarpusavio rungtynes ir antrą kartą pasaulio pirmenybėse pralaimėjo Brazilijai. Kroatai nusileido atidarymo rungtynėse, bet per dvikovą su čempionato šeimininkais, stebint dviem milijonams viso pasaulio televizijos žiūrovų, gėdos sau nepadarė. Priešingai, didelę rungtynių dalį mūsiškiai buvo lygiaverčiai varžovai brazilams, kuriems prireikė ir japono teisėjo Y.Nishimuros pagalbos“.

Ką rašo brazilai

„Gazeta Esportiva“. „Meilė iš pirmo žvilgsnio“ (viršelio antraštė).

„Įsimylėjusių dieną Brazilija laimėjo permainingas rungtynes su Kroatija po ginčytino baudinio už pražangą prieš Fredą ir per pasaulio čempionato atidarymo rungtynes užkariavo aistruolių širdis“. (Birželio 12ąją Brazilijoje švenčiama Įsimylėjusių diena.)

„Pirmosios pasaulio čempionato rungtynės pateikė jausmų ašaras, abiejų aikštėje buvusių komandų pyktį, įvartį po prieštaringo baudinio ir ypatingą Neymarą. 10-asis numeris įmušė du įvarčius per 3:1 laimėtas rungtynes prieš Kroatiją, kuri pirmavo po Marcelo įvarčio į savo vartus“.

„Garbė namie žaisti pasaulio čempionato rungtynes brazilų sportininkus sujaudino iki ašarų ir jie emocijas atsinešė į aikštę. Kroatijai tik to ir reikėjo“.

„Jornal do Brasil“. „Didelėje įtampoje, ginčuose ir po dviejų Neymaro įvarčių Brazilija laimėjo pirmąsias rungtynes kelionėje šeštojo pasaulio čempionės titulo link. Ketvirtadienio vakarą komanda kentė, atsiliko nuo varžovų ir nugalėjo tik dėl lemiamo 10-ojo numerio pasirodymo. Jis pirmojo kėlinio pabaigoje išlygino rezultatą, o antroje dalyje įmušė ginčytiną baudinį“.

„Paskutinėse prieš pasaulio čempionatą draugiškose rungtynėse San Paulo sirgaliai supyko dėl blankaus žaidimo prieš Serbiją ir nušvilpė komandą, kuri laimėjo 1:0. Kroatai laikėsi tokios pat strategijos: drausmingai gynėsi ir rengė greitas kontratakas. Bet publika buvo kitokia. Aistruoliai palaikė ir dėkojo už pastangas abiem komandoms“.

„O Globo“. „Išvargta pergalė“ (viršelio antraštė).

„Sunkiose rungtynėse įmušusi įvartį po abejotino baudinio Brazilija nugalėjo Kroatiją per pasaulio čempionato atidarymą“.

„Brazilija pradėjo pasaulio čempionatą taip pat, kaip kelionę penktojo titulo link 2002 metais: su Felipao ant atsarginių suolo, permainingose rungtynėse pasiekta pergale ir abejotinu baudiniu.

Brazilų rinktinė nugalėjo Kroatiją 3:1 sunkiose rungtynėse su komanda, kuri parodė pasauliui, kad yra pasirengusi patekti į kitą etapą“.

(Felipao – rinktinės trenerio Luizo Felipės Scolario pravardė. 2002-aisiais brazilai turnyrą pradėjo pergale prieš turkus 2:1. Tada įvartį pirmi įmušė turkai, o brazilams pergalę išplėšė 87-ąją min. baudinį įmušęs Rivaldo.)

uol.com.br. „Iškilo klausimų? Pirmosios abejonės dėl rinktinės, atidarymo rungtynėse geriausias buvo Oscaras“.

„Baudinys už pražangą prieš Fredą pradėjo prieštaringų sprendimų sąrašą pasaulio čempionate Brazilijoje“.

„Ši rinktinė dar niekada nepralaimėjo oficialių rungtynių ir ką tik pradėjo pasaulio čempionatą 60 tūkstančių aistruolių akivaizdoje. Neymaras ir kompanija tinkamai sureagavo ir įrodė, kad yra pasirengę dideliems iššūkiams, nors neturi tokios patirties kaip jų pirmtakai. Problema, kad jų nervai nėra plieniniai. Svajodama apie šeštąjį titulą komanda privalo žaisti futbolą, kuris yra labiau būdingas „žaliems-geltoniems“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.