Lietuvoje futbolą žiūrėjęs brazilas: „Baudinio nebuvo“

Kai Marcelo 11-ąją minutę nukreipė kamuolį į savo vartus, Kėdainiuose rungtynes stebėję brazilai griebėsi už galvos. „Po to, kai Neymaras vėliau išlygino rezultatą, jaučiausi taip, lyg nuo mano pečių būtų nuriedėjęs 100 tūkst. kg svoris“, - juokėsi Lietuvoje šeimą sukūręs Brazilijos futbolininkas Armando Tarlazis Vieira dos Santos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 13, 2014, 2:24 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:42 PM

Pasaulio futbolo čempionato starto su nekantrumu laukė visas pasaulis. Darbai buvo atidėti į šalį, baruose rezervuoti staliukai, o šaldytuvas – prigrūstas alaus. Lietuvoje gyvenantys brazilai pasaulio čempionato startui ruošėsi kitaip.

„Šiaulių“ ir Gargždų „Bangos“ ekipų garbę anksčiau Lietuvoje gynęs, o dabar Maltoje rungtyniaujantis A.T.Vieira dos Santos kartu su draugais prieš Brazilijos ir Kroatijos rinktinių mačą nutarė kartu pažaisti futbolą.

Jo komandoje žaidė futbolo agentas iš Brazilijos Guilherme Ferreira, keletas jo draugų, futbolo komentatorius Paulius Jakelis ir Panevėžio „Ekrano“ ekipos treneris Valdas Dambrauskas. Jie žaidė su Kėdainių „Nevėžio“ ekiposveteranais ir šventė pergalę 6:5.

Netrukus po rungtynių bičiuliai patraukė kartu stebėti čempionato atidarymo ir pirmųjų rungtynių.

„Ironiška, tačiau man labiausiai patiko pirmoji rungtynių pusė. Nors ji baigėsi 1:1. Tačiau brazilai žaidė gerai ir sukūrė nemažai progų prieš komandą, kuri tik gynėsi. Antrajame kėlinyje matėme skurdų futbolą. Daug individualių veiksmų, daug klaidų, prastai organizuotos atakos. Mums pasisekė, kad buvo skirtas baudinys, jis pakeitė žaidimo eigą“, - sakė futbolininkas.

Tiesa, jis pripažino, kad 71-ąją minutę skirtas 11 metrų baudinys už pražangą prieš baudos aikštelėje parkritusį Fredą, jo nuomone, buvo neteisingas.

„Baudinio nebuvo, 100 proc. Tačiau gynėjas suklydo baudos aikštelėje uždėjęs rankas ant Fredo. Manau, teisėjas nebuvo pasiruošęs tokioms svarbioms rungtynėms. Man labai nepatinka FIFA pozicija renkantis teisėjus. Jie pirmiau galvoja apie geografinį skirstymą, nei apie kvalifikaciją“, - sakė brazilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.