Ispanų spauda talžė rinktinės senbuvius ir pašiepė baudinį

Daug kritikos sulaukė I.Casillasas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daug kritikos sulaukė I.Casillasas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-14 11:29, atnaujinta 2018-02-12 21:00

Viso pasaulio žiniasklaida skalambija apie Ispanijos rinktinės pažeminimą pasaulio čempionato starte. Po beviltiško pralaimėjimo 1:5 Nyderlandų rinktinei, Vicentes del Bosques auklėtinių nebando apginti ir Ispanijos žurnalistai.

„Pasaulinis pažeminimas, - taip Ispanijos rinktinės startą pasaulio futbolo čempionate apibūdino sporto naujienų portalas „Marca“. - Tai buvo blogiausia diena Ikerui Casillasui, o Robinas van Persie ir Arjenas Robbenas atkeršijo už pralaimėjimą 2010-aisiais.“

Ispanai - ir sutrikę, ir liūdni. Tai - skaudžiausias ir gėdingiausias Ispanijos rinktinės pralaimėjimas pasaulio čempionatuose.

Kritika senbuviams

„Mundo Deportivo“ žėrė kritiką rinktinės senbuviams Gerardui Pique ir Sergio Ramosui.

„G.Pique ir S.Ramosas žaidė labai blogai. Prie jų pridėčiau ir I.Casillasą. Jis pradėjo kaip gelbėtojas, bet baigė silpnas ir praleidęs penkis įvarčius. Gynyba ir vartininkas – priežastys, dėl kurių ispanai išgyveno baisiausią naktį“, - rašo „Mundo Deportivo“.

Ši nesėkmė gali labai skaudžiai atsiliepti komandai, kuriai rungtynės su Čilės ir Australijos komandomis prilygs finalui. Trečiadienį ispanai žais su vieną pergalę jau iškovojusiais čiliečiais.

„Raudonieji šioms rungtynėms turi atlikti kardinalias permainas visose srityse. Tai didelis darbas V.del Bosque“, - rašo „Mundo Deportivo“.

Neteisingas baudinys?

„Diego Costa žinojo kaip tai padaryti“, - ironiškai rašo „Marca“. Net Ispanijos žurnalistai pripažįsta, kad į Nyderlandų vartus skirtas 11 metrų baudinys buvo labai abejotinas.

26-ąją minutę D.Costa išprovokavo Stefano de Vrij pražangą olandų baudos aikštelėje. Teisėjas nusprendė skirti 11 metrų baudinį. Jį realizavo Xabi Alonso.

„Nicola Rizzoli (teisėjas iš Italijos, - red.) pamatė, kad žvaigždė nukrito ant žemės, prarijo masalą ir skyrė baudinį. Lengviau, kai esi turnyro šeimininkas arba pasaulio čempionas“, - rašo „Marca“.

Olandai gyrė

Kitokios nuotaikos tvyro Nyderlandų žiniasklaidoje.

„Nuostabus startas, kurio Louisas van Gaalas nesitikėjo“, - rašo „De Telegraaf“.

Didžiausi nuopelnai teko po du įvarčius pelniusiems A.Robbenui ir R.van Persie, bei trenerių štabui.

„Prieš rungtynes mažai kas tikėjo, kad L.van Gaalo komanda nugalės pasaulio čempionus. Tačiau taktika kovoti su penkiais gynėjais ir dviem dinamiškais puolėjais pasiteisino“, - sprendimą gyrė „De Telegraaf“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.