Italai prieš anglus - reabilitacijos siekiančių varžovų mūšis

Pastarąsias savaites Anglijos ir Italijos rinktinių stovyklose buvo daroma viskas, kad futbolininkai kuo geriau pasiruoštų pasaulio futbolo čempionatui. Įvairioms oro sąlygoms buvo rengiamasi treniruotėmis drėgnose vietose, vilkint marškinėlius ilgomis rankovėmis, ar specialius dviračius minant pirtyje.

Italijos rinktinės treniruotė.<br>AP nuotr.
Italijos rinktinės treniruotė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2014, 6:26 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:45 PM

Rungtynių metu turėtų būti 32 laipsnių šilimos ir 70 proc. drėgmės ore. Prieš mačą Manaus stadiono darbuotojai turėjo paprakaituoti, kad tinkamai paruoštų veją vienai iš įdomiausių pirmojo pasaulio čempionato etapo kovų.

Italijos ir Anglijos rinktinės pakliuvo į sudėtingą D grupę. Į pirmąsias dvi vietas čia pretenduoja trys komandos – Italija, Anglija ir Urugvajus. Kosta Rikos rinktinei futbolo specialistai iš anksto klijuoja autsaiderių etiketą. Šioje grupėje kiekvienas taškas tampa aukso vertės.

Italai pasirodymą Brazilijoje pradės bandydama pamiršti fiasko 2010-aisiais Pietų Afrikoje, kuomet grupėje liko paskutiniai, nusileidę Paragvajaus, Slovakijos ir Naujosios Zelandijos ekipoms.

Galbūt todėl prieš pasaulio čempionatą pagrindiniai konkurentai į italus žiūrėjo kaip į varžovus, kuriuos nebus sudėtinga nugalėti. Net ir po to, kai prieš dvejus metus Europos čempionate italai nukeliavo iki finalo ir ten nusileido ispanams.

Tačiau tai vis dar talentinga komanda, kurios sudėtyje figūruoja tokie vardai, kaip Andrea Pirlo, Gianluigi Buffonas, Daniele De Rossi, Giorgio Chiellini ir, žinoma, Mario Balotelli.

Jie stos į kovą su anglais. Komanda, atvykstančia su nuvylimu, kuris tęsiasi nuo 1966-ųjų. Tuomet anglai vienintelį kartą laimėjo pasaulio čempionatą.

Anglijos rinktinė šiemet turėtų atrodyti kitaip. Pirmiausia, dėl jaunos sudėties. Šeši žaidėjai yra vos 22-ejų ar jaunesni. Ar šiame čempionate suveiks jaunimo ir patyrusių žaidėjų, kaip Wayne'o Rooney, Steveno Gerrardo ir Franko Lampardo, kombinacija?

Italijos rinktinės žaidimas suksis apie A.Pirlo ir M.Balotelli, tuo tarpu Anglijos ekipos gerbėjai puikaus pasirodymo tikisi iš W.Rooney ir S.Gerrardo.

Abiejų komandų sudėtyje yra jaunų žaidėjų, pasirengusių nustebinti. Anglijos rinktinėje – 19-metis „Liverpool“ ekipos saugas Raheemas Sterlingas ir 21 metų Marco Verratti, galintis padėti A.Pirlo saugų grandyje.

Anglijos rinktinė

Pasaulio pirmenybės. Dalyvauja 14-ąjį kartą. Žaidė 59 rungtynes (26 pergalės, 19 lygiųjų, 14 pralaimėjimų). Pirmą kartą dalyvavo 1950 m., praėjusį kartą – 2010 m. Geriausias rezultatas – 1-oji vieta (1966 m.).

Italijos rinktinė

Pasaulio pirmenybės. Dalyvauja 18-ąjį kartą. Žaidė 80 rungtynių (44 pergalės, 21 lygiosios, 15 pralaimėjimų). Pirmą kartą dalyvavo 1934 m., praėjusį kartą – 2010 m. Geriausias rezultatas – 1-oji vieta (1934, 1938, 1982 ir 2006 m.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.