Ką gali pasiekti lyderio R. Falcao netekusi Kolumbijos rinktinė?

Kolumbijos futbolo rinktinės pristatymas.

R.Falcao.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Falcao.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jun 14, 2014, 3:06 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:49 PM

Šalis. Pavadinimas – Kolumbijos Respublika (Republica de Colombia). Gyventojų – 47,4 mln. Plotas – 1,1 mln. kv.km. Sostinė – Bogota. Oficiali kalba – ispanų. BVP (vienam gyventojui) – 8097 doleriai.

FIFA reitingas. Užima 5-ąją vietą. Aukščiausia vieta – 3-oji (2013 m. liepą ir rugpjūtį).

Pasaulio pirmenybės. Dalyvauja 5-ąjį kartą. Žaidė 13 rungtynių (3 pergalės, 2 lygiosios, 8 pralaimėjimai). Pirmą kartą dalyvavo 1962 m., praėjusį kartą – 1998 m. Geriausias rezultatas – aštuntfinalis (1990 m.).

Ar žinote, kad...

Paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje sirgaliai ypatingai laukdavo Kolumbijos rinktinės rungtynių dėl ekstravagantiško vartininko Rene Higuitos. „Pamišėlio“ („El Loco“) pravardę gavęs vartininkas pasižymėjo avantiūrišku žaidimo stiliumi, dažnai mušdavo baudinius ir puikiai atlikdavo baudos smūgius. R.Higuita įmušė 41 įvartį, tarp jų 7 žaisdamas rinktinėje.

Pasaulio čempionate Kolumbijos rinktinei negalės padėti geriausias šios šalies futbolininkas Radamelis Falcao. „Monaco“ puolėjas dar sausio mėnesį patyrė kelio traumą, bet atvyko į rinktinės stovyklą ir bandė treniruotis. Vis dėlto prieš kelias dienas paaiškėjo, kad R.Falcao žaisti visa jėga dar negali.

Kolumbijos rinktinė nustebino futbolo visuomenę 2001 m., kai žaisdama namie pirmą ir kol kas vienintelį kartą tapo Amerikos čempione (tiesa, dalyvauti tose pirmenybėse atsisakė Argentina, o Brazilijai atstovavo rezervinė rinktinė). Tada buvo pradėta kalbėti apie Kolumbijos futbolo aukso amžiaus pradžią, bet netrukus kolumbiečių laukė dideli nusivylimai ir jų „auksinė karta“ nesugebėjo iškovoti kelialapio į tris iš eilės pasaulio čempionatus.

Žvaigždė

Mario Yepesas yra vienas paskutiniųjų mohikanų iš Kolumbijai didelių vilčių suteikusios, bet po to šalį smarkiai nuvylusios 2001-ųjų „auksinės kartos“. Tiesa, su rinktine jis daugiau nieko nepasiekė, bet ne vieną sezoną buvo Paryžiaus PSG ir „Milan“ klubų gynybos ramstis. Dabar Kolumbijos rinktinės kapitonui M.Yepesui – jau 38-eri. Pastarąjį sezoną jis žaidė Bergamo „Atalanta“ klube, o prieš kelis mėnesius paskelbė, kad po pasaulio čempionato baigs sportininko karjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.