Kodėl Australijos rinktinė vadinama „Socceroos“?

Australijos rinktinės pristatymas.

2006 m. Timas Cahillas įmušė pirmąjį Australijos rinktinės istorijoje įvartį pasaulio pirmenybėse.<br>AP nuotr.
2006 m. Timas Cahillas įmušė pirmąjį Australijos rinktinės istorijoje įvartį pasaulio pirmenybėse.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jun 14, 2014, 1:20 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:12 PM

Šalis. Pavadinimas – Australijos Sandrauga (Commonwealth of Australia). Gyventojų – 23,5 mln. Plotas – 7,7 mln. kv.km. Sostinė – Kanbera. Oficiali kalba – anglų. BVP (vienam gyventojui) – 64863 doleriai.

FIFA reitingas. Užima 59-ąją vietą. Aukščiausia vieta – 14-oji (2009 m. rugsėjį).

Pasaulio pirmenybės. Dalyvauja 4-ąjį kartą. Žaidė 10 rungtynių (2 pergalės, 3 lygiosios, 5 pralaimėjimai). Pirmą kartą dalyvavo 1974 m., praėjusį kartą – 2010 m. Geriausias rezultatas – aštuntfinalis (2006 m.).

Ar žinote, kad...

Nors Australija priklauso Okeanijos zonai, šios šalies futbolo federacija 2005 m. pasiprašė priimama į Azijos futbolo konfederaciją. Pagrindinė priežastis – australai norėjo žaisti daugiau rungtynių su stipriais varžovais, o Okeanijos konfederacijoje vienintelė panašaus pajėgumo komanda buvo Naujoji Zelandija. Azijos konfederacija bei FIFA patenkino australų prašymą ir nuo tada jie kovoja Azijos futbolo varžybose.

2006 m. pasaulio pirmenybėse „Socceroos“ pagal reitingą buvo antra prasčiausia komanda. Tačiau australai grupės varžybose sugebėjo įveikti japonus 3:1 (Australijos futbolininkai visus tris įvarčius įmušė per paskutines 10 minučių) bei sužaisti lygiosiomis 2:2 su kroatais ir vienintelį kartą istorijoje pateko į atkrintamąsias varžybas.

Aštuntfinalyje australai pasipriešino Italijos ekipai, kurią išgelbėjo tik Francesco Totti per teisėjo pridėtą laiką įmuštas baudinys (italai laimėjo 1:0).

Australijos futbolo rinktinė vadinama „Socceroos“. Šį pavadinimą praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje sugalvojo Sidnėjaus žurnalistas Tony Horsteadas, sujungęs žodžius „soccer“ (taip futbolą anksčiau dažnai vadino ne tik amerikiečiai, bet ir anglų kilmės australai) ir „kangaroo“ (daugeliui užsieniečių kengūra yra pagrindinis Australijos simbolis).

Žvaigždė

2006 m. Timas Cahillas įmušė pirmąjį Australijos rinktinės istorijoje įvartį pasaulio pirmenybėse. Nuo šio įvykio praėjo jau aštuoneri metai, bet patyręs puolėjas vis dar yra rikiuotėje, prieš tris mėnesius tapo „Socceroos“ rekordininku pagal įmuštus įvarčius (per 68 rungtynes pasižymėjo 32 kartus) ir keliauja į savo trečią pasaulio čempionatą. Geriausiais karjeros metais T.Cahillas atstovavo Liverpulio „Everton“ klubui, o nuo 2012 m. žaidžia „New York Red Bulls“ ekipoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.