Kosta Rikos rinktinė: viltys - į jauną puolėją

Kosta Rikos futbolo rinktinės pristatymas.

J.Campbellas dar nėra Kosta Rikos futbolo legenda, bet po tuzino metų gali ja būti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Campbellas dar nėra Kosta Rikos futbolo legenda, bet po tuzino metų gali ja būti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2014, 8:04 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:40 PM

Šalis. Pavadinimas – Kosta Rikos Respublika (Republica de Costa Rica). Gyventojų – 4,6 mln. Plotas – 51,1 tūkst. kv.km. Sostinė – San Chosė. Oficiali kalba – ispanų. Savivardis – „Ticos“ („tikai“). BVP (vienam gyventojui) – 10432 doleriai.

FIFA reitingas. Užima 34-ąją vietą. Aukščiausia vieta – 17-oji (2003 m. gegužę).

Pasaulio pirmenybės. Dalyvauja 4-ąjį kartą. Žaidė 10 rungtynių (3 pergalės, 1 lygiosios, 6 pralaimėjimai). Pirmą kartą dalyvavo 1990 m., praėjusį kartą – 2006 m. Geriausias rezultatas – pateko į aštuntfinalį (1990 m.).

Ar žinote, kad...

Kosta Rika buvo pirmoji Centrinės Amerikos komanda, laimėjusi rungtynes pasaulio čempionate. Pirmoji auka buvo Škotija, kurią kostarikiečiai 1990 m. įveikė 1:0. Tame čempionate Kosta Rikos futbolininkai nugalėjo dar ir švedus 2:1 ir vienintelį kartą pateko į aštuntfinalį.

Didžiausia Kosta Rikos futbolo pergalė – vaikinų rinktinės ketvirtoji vieta 2009 m. pasaulio jaunimo (iki 20 m.) čempionate. Kostarikiečiai turnyrą pradėjo pralaimėdami Brazilijos komandai 0:5, bet po to nužygiavo iki pusfinalio ir vienoje rankoje laikė bronzos medalius. Rungtynėse dėl trečiosios vietos tikai tik per teisėjo pridėtą laiką praleido vengrų išlyginamąjį įvartį, o po to nusileido varžovams baudinių serijoje.

Vienų Kosta Rikos rungtynių ištraukos prieš kelis mėnesius apskriejo visą pasaulį. 2014 m. pasaulio čempionato atrankos turnyre kostarikiečiai su JAV futbolininkais varžovų aikštėje turėjo kovoti per stiprią pūgą ir spiginant kelių laipsnių šaltukui. Kosta Rikos rinktinės vadovai dėl netinkamų sąlygų reikalavo atidėti rungtynes, bet varžovai nesutiko, o FIFA delegatas liepė futbolininkams žaisti. Kosta Rikos rinktinė pralaimėjo 0:1, bet po to atsiskaitė su amerikiečiais savo aikštėje 3:1.

Žvaigždė

Joelis Campbellas dar nėra Kosta Rikos futbolo legenda, bet po tuzino metų gali ja būti. Šiam puolėjui – dar tik 21-eri, bet žaisdamas šalies rinktinėje jis jau įmušė 9 įvarčius, o prieš trejus metus sudarė sutartį su Londono „Arsenal“ klubu. Tiesa, kol kas jis skolinamas kitiems klubams. Pastarąjį sezoną J.Campbellas atstovaudamas Pirėjo „Olympiakos“ tapo Graikijos čempionu ir įmušė vieną iš dviejų įvarčių per Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes, kuriose Pirėjo komanda nugalėjo „Manchester United“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.