R. van Gaalas stebėjosi pergale, Xavi kalbėjo apie žlugimą

Įvartį pelnęs R.van Persie nubėgo pasidžiaugti su komanda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Įvartį pelnęs R.van Persie nubėgo pasidžiaugti su komanda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jun 14, 2014, 9:36 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:05 PM

Prieš pasaulio futbolo čempionatą Nyderlandų rinktinės treneris Louisas van Gaalas buvo kritikuojamas už tai, kad rinktinė, kuri mėgsta atakuoti, žaidė per daug gynybinio stiliaus futbolą. Ką gi, pirmosiose B grupės rungtynėse olandai atakavo tiek, kad sirgaliai vos spėjo džiaugtis. Jie 5:1 parklupdė čempionės titulą ginančią Ispaniją.

„Jei pažvelgsite kaip jis mus paruošė ir kaip nuspėjo žaidimo eigą, suprasite kaip tai yra neįtikėtina. Viskas klostėsi taip, kaip prognozavo techninis personalas“, - sakė du įvarčius pelnęs Robinas van Persie.

Net ištikimiausius sirgalius be žado palikęs olandų pasirodymas paaiškino, kodėl „Manchester United“ klubas pasirašė sutartį su šiuo futbolo specialistu, tikėdamasis, kad šis sugrąžins klubui šlovę.

Prie Anglijos klubo jis prisijungs tuomet, kai Nyderlandų rinktinė paliks Braziliją. Tačiau jei olandai ir toliau žais taip, kaip pirmosiose rungtynėse, tai gali įvykti tik liepos viduryje.

62 metų futbolo specialistas turi patirties kaip sujungti jaunystę ir patirtį į tobulą vienetą. 1995-aisiais taip jis Amsterdamo „Ajax“ nuvadė iki Čempionų lygos nugalėtojų sosto.

Šiemet jis siekia tą padaryti su Nyderlandų rinktine, kuri triskart pralaimėjo pasaulio pirmenybių finale. Prieš ketverius metus olandai nusileido ispanams. Tuomet pratęsimo metu pergalingą įvartį pelnė Andresas Iniesta.

Revanšas tokiu skirtumu Brazilijoje šokiravo. Tai, kaip olandai sutrypė nuo 2008-ųjų pasaulio futbole dominavusius ispanus gali būti signalas, kad auksinės ispanų kartos dominavimas baigiasi.

Kad patektų į kitą etapą ispanai turi nugalėti Australijos ir Čilės futbolininkus, o aštuntfinalyje, greičiausiai, žaistų su šeimininkais brazilais.

„Antrajame kėlinyje jie buvo geresni už mus. Tai labai kebli akimirka. Dabar turime rasti sprendimą“, - kalbėjo Ispanijos rinktinės treneris Vicente Del Bosque.

„Žlugimas. Mes viską darėme blogai“, - kalbėjo Xavi.

Ispanai kontroliavo kamuolį, žaidė „tiki-taka“ stiliumi, bet taip ir nesugebėjo atsigauti po R.van Persie įvarčio pirmojo kėlinio pabaigoje.

„Išlyginimasis įvartis buvo labai svarbus tuo metu. Mes tuo pasinaudojome“, - kalbėjo olandų saugas Jonathanas de Guzmanas.

Antrajame kėlinyje solidi ispanų gynyba dužo į šipulius, atsimušusi į varžovų atakas. Atsakomybę ant savo pečių prisiėmė vartininkas Ikeras Casillasas.

„Tai nebuvo geriausios mano rungtynės. Nebuvau tame lygyje, kuriame turėjau būti. Priimu visą kritiką“, - sakė patyręs vartų sargas.

L.van Gaalas nuolat tikino, kad penki žaidėjai gynybos grandyje nėra prastas sprendimas. Penktadienį jis įrodė, kad tai tiesa. Tačiau net pats treneris po rungtynių buvo nustebęs.

„Tiesą pasakius, mes to nesitikėjome. Tai strategija ir žaidėjų atsidavimas, išpildymas ir tikėjimas“, - kalbėjo specialistas.

„Neįtikėtina. Visiems Nyderlandams tai – svajonės išsipildymas“, - kalbėjo R.van Persie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.