Brazilijos aistros: italai žavisi rezultatu, anglai – žaidimu

Pirmosios pergalės ir puikaus žaidimo įkvėpta Italija planuoja ilgą žygį, Kosta Rika sapnuoja, Kolumbija taria 48 milijonus ačiū, o pralaimėjusios Anglija ir Graikija guodžiasi, kad žaidimas buvo geresnis negu rezultatas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2014, 4:46 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:24 PM

Taip šių šalių žiniasklaida reagavo į šeštadienį pasaulio futbolo čempionate vykusias rungtynes, kuriose Italija nugalėjo Angliją 2:1, Kosta Rika – Urugvajų 3:1, Kolumbija – Graikiją 3:0, o Dramblio Kaulo Krantas – Japoniją 2:1.

Italija

gazzetta.it. „Atidarymas. Nugalėjo didi Italija! Anglai sudraskyti“.

„Įveikusi blogą lemtį, pirmųjų rungtynių jaudulį, ją supusį skepticizmą ir viską, kas Italijai pavertė Manausą pragaru, Cesarės Prandellio komanda pasaulio čempionatą pradėjo pergale 2:1 prieš Angliją ir pateko į rojaus laukiamąjį.

Lengva save apgauti, tai dar tik pradžia, bet dėl kapitono Gianluigio Buffono traumos visai „mėlynųjų“ delegacijai ištįsę veidai grįžo į savo vietas po puikių rungtynių, kuriose buvo sukurta daug gerų progų, o pabaigoje pergale buvo apdovanoti geresnieji.

Nors rinktinė neblizga draugiškose rungtynėse, oficialiose varžybose ji beveik niekada neapgauna“. „Nors paskutinę akimirką buvo sukrėsta G.Buffono traumos, rinktinė patvirtino, kad yra susitelkusi ir aukšto meistriškumo komanda. Patikimai žaidė Andrea Pirlo ir Daniele De Rossi, o atradimu tapo Matteo Darmianas. Tačiau dar laukia ilgas kelias“.

corrieredellosport.it. „Laimėjo didi Italija. Pasaulio čempionatą „mėlynieji“ pradėjo puikiai, gražia ir svarbia pergale prieš Angliją. Stipresnė, labiau patyrusi ir tikslesnė C.Prandelio komanda žaidė geriau, nors kai kuriuos gynybos mechanizmus dar reikia patobulinti.

Puikiai žaidė Antonio Candreva, Salvatore Sirigu (šįkart vartuose vietoj susižeidusio G.Buffono) ir M.Darmianas. Kaip visada svarbus A.Pirlo ir galiausiai žudikiškas Mario Balotelli, didžiąją dalį mačo paniuręs, bet įmušęs aukso vertą įvartį“.

„M.Balotelliui ir kompanijai pasaulio čempionatas negalėjo prasidėti geriau“.

lastampa.it. „M.Balotelli ir C.Marchisio parbloškė Angliją. Geriausio žaidėjo prizą gavęs SuperMario: „Pirmyn, mes tęsime“.

datasport.it. „Manause 2:1 mūsų naudai. Didi Italija, Anglija parblokšta“.

ilmessaggero.it. „Italija švenčia, 2:1 prieš Angliją. „Mėlynieji“ pranoko ir buvo pranašesni“.

repubblica.it: „Italijos širdis ir meistriškumas: 2:1“.

Anglija

independent.co.uk. „SuperMario: M.Balotelli pakilo ir sudaužė Anglijos ambicijas po vilties ženklų Manause“.

„2014-ųjų Anglija, vedama paauglio Raheemo Sterlingo ir pagaliau žaidžianti kaip komanda, kuri žino, kaip reikia pulti, galiausiai pradėjo pasaulinį turnyrą. Gaila, kad pirmąsias rungtynes jie turėjo žaisti su šiais sumaniais Italijos seniais, kurie pergudravo juos antrajame kėlinyje ir pasmerkė Roy Hodgsono vyrus negailestingai nesėkmei, kuri gali ištikti net geras komandas.

Pirmosios Anglijos rungtynės pasaulio čempionate baigėsi pralaimėjimu. Tokio rezultato niekas nenorėjo, tačiau dėl tokio žaidimo visi meldėsi. Taip, kartais Anglija sugriūdavo gindamasi, ir lemiamas M.Balotellio įvartis buvo toks, kokio buvo galima išvengti, bet kartais tai atsitinka. Užtat R.Hodgsono komanda parodė puolimo galią, kuri suteikia vilčių“.

theguardian.com. „Po italo M.Balotellio įvarčio Anglijos viltys D grupėje susvyravo“.

„Kai nusivylimas nėra ypatingai skaudus, R.Hodgsonas tikriausiai pasinaudos dideliu užsivedimu, kurio netrūko jo naujai atrodančiai komandai, pademonstravusiai energingą puolamąjį futbolą. Anglija žaidė taip tarsi norėtų per vieną vakarą susikurti visiškai naują reputaciją. Kol kas kančios jausmas ženklus, atsižvelgus į tai, kad pirmosios rungtynės pralaimėtos ir komanda rizikuoja nepatekti į kitą etapą.

Jie atidavė viską, kalbant apie puolimą, o sprendimas leisti Raheemui Sterlingui žaisti Danielo Sturridge‘o užnugaryje buvo kertinis, dėl kurio Anglija nuolat grasino savo varžovams“.

dailymail.co.uk. „Anglija – Italija 1:2. Negailestingas Mario nubaudė vangią gynybą, kurios klaidos brangiai kainavo džiunglių kaitroje (tačiau mes bent jau įmušėme!)“.

„Anglijai šis pralaimėjimas buvo keistas. Šįkart nebus daug kaltinimų, didelių tyrimų, graužaties, šlykščių bandymų išsiaiškinti, kas sugriovė mūsų žaidimą. Anglija žaidė gerai, bet pralaimėjo. Siekė pergalės, bet pralaimėjo. Turėjo daug puikių galimybių, bet pralaimėjo. Tai atsitinka futbole ir reikia su tuo susitaikyti.

Anglija pralaimėjo Italijai ne dėl to, kad R.Hodgsonas buvo pernelyg atsargus ar puolėjai buvo nepakankamai geri. Jie pralaimėjo, nes Italija žaidė geriau. Tik tiek“.

thesundaytimes.co.uk. „Stebuklingas Mario nugramzdino Angliją“.

telegraph.co.uk. „Nors pralaimėjo pirmąsias rungtynes, R.Hodgsono jauna komanda žada šviesią ateitį“.

„Anglija nusižemino džiunglėse. Bet pralaimėjimas nebuvo žeminatis. Toli gražu. Italija dukart įmušė, dukart sudrebino vartų konstrukciją, bet R.Hodgsono komanda taip pat kūrė ir švaistė progas“.

„Vienintelė rimta Anglijos bėda buvo tai, kad ji prarado fizioterapeutą Gary Lewiną, kuris švęsdamas D.Sturridge‘o įvartį susižeidė čiurną ir turės grįžti namo. Tai buvo labai neįprastas atsitikimas“.

Kolumbija

„El Espectador“. „Kolumbija laimėjo, triuškino ir mėgavosi per pirmąsias rungtynes Brazilijoje“.

„Mineirao“ stadionas Belo Orizontėje nusidažė geltonai, mėlynai ir raudonai pažymėdamas po 16 metų į pasaulio čempionatą grįžusios Kolumbijos pirmąsias rungtynes Brazilijoje. Rungtynės, kurių sąlygas diktavo Jose Pekermanas, baigėsi pergale 3:0. Kolumbijos rinktinė žengė į aikštę su penkiais saugais, nevisai įprastu deriniu J.Pekermano komandoms. Tačiau ši sistema užtikrino rezultatą, o ypač svarus buvo Juano Guillermo Cuadrado ir Victoro Ibarbo indėlis per pirmąsias 10 minučių, kai nacionalinė komanda perėmė iniciatyvą.

Greitai įmuštas įvartis sustiprino komandos pasitikėjimą ir privertė graikus ieškoti išlyginamojo įvarčio. Ir nors varžovai turėjo galimybių, Davidas Ospina visada žinojo, kaip sustabdyti europiečių antpuolius“.

„El Tiempo“. „48 milijonai ačiū!“

„Kolumbija sutriuškino Graikiją 3:0 ir pasaulio čempionatą pradėjo neįtikėtinu triumfu“.

„Jie susirinko aikštės viduryje, paplojo visoms keturioms „Mineirao“ stadiono pusėms, pasidairė, kur sėdi jų šeimos, ir padovanojo didžią pergalę, svajonių debiutą. Kolumbija per pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes sutriuškino Graikiją 3:0. Kaip nepasidalinti šiuo džiaugsmu! Kaip nešvęsti su tais 57 tūkstančiais kolumbiečių, kurie pateko į Brazilijos stadioną ir pavertė jį panašiu į mūsiškius „Metropolitano“, „Atanasio Girardot“ ar „El Campin“ stadionus!“

„El Pais“. „Kolumbijos rinktinei atsiveria „Gražus horizontas“

(Belo Orizontės miesto, kuriame vyko rungtynės, pavadinimas verčiamas „gražus horizontas“.)

„Belo Orizontė buvo tarsi Kolumbijos miestas. Atrodė tarsi būtum likęs šalyje ir atvykęs į Kalį, nukeliavęs į Medeljiną ir po to pasukęs į Barankviliją. Atmosfera buvo lyg karnavale. Visur kvepėjo kava, saldintu vandeniu, pupelėmis, troškiniu, duona. Tai buvo ne braziliška, o kolumbietiška atmosfera, spalvinga, triukšminga, aistringa.

Geriausia prasidėjo atėjus protokolo renginiams. Neabejoju, kad net Barankvikijoje Kolumbijos himnas nebūna giedamas taip patriotiškai“.

Graikija

„Eleutherotypia“. „Pratęsta bloga tradicija“.

„Atrodo, kad Graikijos likimas yra per pirmąsias pasaulio pirmenybių rungtynes praleisti greitą įvartį. Taip atsitiko 2010 metais (7-ąją min.), 1994 metais (2-ąją) ir dabar 2014-aisiais, kai Graikijos komanda atsiliko jau 5-ąją minutę, o finalinis švilpukas užfiksavo jos pralaimėjimą Kolumbijai 0:3.

„Ta Nea“. „Per pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes rinktinė nenusipelnė tokio pralaimėjimo. Graikijos komandą Kolumbija įveikė 3:0, bet rezultatas neatspindi rungtynių vaizdo. Kolumbija neatrodė tiek pranašesnė, kad įmuštų tiek daug įvarčių. Už du pirmuosius netgi labiausiai atsakinga graikų gynyba. Graikijos komanda neparodė nieko ypatingo, o Kolumbija nustebino puikiai pasinaudodama Graikijos gynybos klaidomis“.

sentragoel.gr. „Rinktinė privalo pakeisti savo veidą ir bandyti iškovoti taškus per rungtynes su Japonija ir Dramblio Kaulo Krantu“.

Kosta Rika

„La Nacion“. „Sapnuojame!“

„Rinktinės pergalė sujaudino Kosta Riką“.

„Joelis Campbellas spiria kaire ir įmuša: svajonė. Oscaras Duarte kyšteli galvą ir įmuša: pamišimas. Marco urena smūgiuoja dešine ir įmuša: amo praradimas“.

„Diario Extra“. „Istorija! „Trispalviai“ pirmose rungtynėse nugalėjo Urugvajų“.

„Kosta Rikos komanda šeštadienį įgyvendino svajonę nugalėdama Urugvajų 3:1. Pasaulio čempionate iškovoti pirmieji taškai, kurie leidžia svajoti apie istorijos kūrimą“.

„Al Dia“. „Kosta Rika sukrėtė pasaulį istorine pergale prieš Urugvajų“.

„Antrajame kėlinyje žaisdama taip įspūdingai, kaip kiekvienas tikas nebent svajojo, Kosta Rika parodė pasauliui, kad gali žaisti su pasaulio čempionais. Italija ir Anglija turi saugotis „Trispalvių“, nes D grupės Pelenė aukštai pakilo kaip stipri kandidatė patekti į kitą etapą.

Rungtynių pradžioje komanda atsiliko, bet Jorge Luiso Pinto komanda pakėlė galvą ir atsikirto. „Trispalviai“ pakilo, numušė Urugvajaus dvasią ir pradėjo kontroliuoti žaidimą.

Lygiosios būtų buvusios gera baigtis Kosta Rikai, bet tuo metu nenumalšino pergalės ir noro rašyti naują istoriją alkio. Kosta Rika nugalėjo vieną pasaulio čempioną ir laukia kitų dviejų“.

(Visos trys Kosta Rikos varžovės D grupėje yra iškovojusios pasaulio čempionių vardus.)

Urugvajus

„El Pais“. „Blogiau negali būti. Trys žudikiškos miuntės, už kurias brangiai sumokėsime“.

„Sapnas baigėsi košmaru. Mat Kosta Rika atsisakė savo plano A ir pradėjo įgyvendinti planą B: puolė Urugvajų, o Urugvajus, kurio gynyba nėra tvirta, praradęs kamuolio kontrolę prarado savo stiprybę“.

„Kuo ilgiau Kosta Rika turėjo kamuolį, tuo stipresni buvo skatinantys sirgalių šūksniai. Žmonės visada palaiko silpnesnius, ir šios rungtynės nebuvo išimtis. „Castealo“ stadiono žiūrovai staiga tapo „tikais“, o urugvajiečių aistruolių balsai tapo vis tylesni.

„Žydroji“ svajonė baigėsi košmaru. Dabar atsisveikinimo su pasaulio čempionatu durys Urugvajui yra plačiai atvertos... Gaila Urugvajaus!“

„El Espectador“. „Tikų kerštas. Netikėtas pralaimėjimas Kosta Rikai“.

„Urugvajus pirmavo, bet antrajame kėlinyje Kosta Rika viską apvertė aukštyn kojomis. Tai buvo revanšas už 2010 metų pasaulio čempionato atrankos atkrintamąjį etapą, kuriame Urugvajus paliko Kosta Riką be kelialapio į Pietų Afriką“.

Dramblio Kaulo Krantas

news.abidjan.net. „Drambliai dominavo prieš japonų samurajus“.

„Rungtynės „Drambliams“ prasidėjo sunkiai ir 16-ąją minutę dėl gynėjų klaidos keliant kampinį Keisuke Honda įmušė įvartį. „Drambliai“ iki pertraukos turėjo atlaikyti varžovų spaudimą ir atidėti tikslą. Tačiau atsigavę patys padidino spaudimą“.

rti.ci. „Dramblio Kaulo Krantas smogė Japonijai atgal“.

Japonija

japantimes.co.jp. „Japonija prarado persvarą ir pralaimėjo pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes“.

„Du įvarčiai, kuriuos vienas po kito įmušė Wilfriedas Bony ir Gervinho, sudaužė Japonijos viltis laimėti ir ji per pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes 1:2 nusileido Dramblio Kaulo Krantui. Alberto Zaccheroni vyrų užduotis patekti į kitą etapą tapo sunkiai įvykdoma“.

japantoday.com. „Japonų sirgaliai keikė košmariškas dvi minutes ir D.Drogbą“.

asahi.com. „Mėlynieji samurajai“ pralaimėjo Dramblio Kaulo Krantui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.