Šveicarai išplėšė pergalę paskutiniąją mačo su Ekvadoru minutę

H.Seferovičius įmušė pergalingą įvartį.<br>AP nuotr.
H.Seferovičius įmušė pergalingą įvartį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2014, 7:30 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:20 PM

Šveicarijos rinktinė žengė svarbų žingsnį link aštuntfinalio, 2:1 palaužusi Ekvadoro futbolininkus per pirmąsias 2014 metų pasaulio čempionato E grupės rungtynes.

Brazilijos "Estadio Nacional" stadione šveicarai pergalingą įvartį įmušė 93-iąją minutę jau per papildomai pridėtą teisėjo laiką, kai pasižymėjo Haris Seferovičius.

Otmaro Hitzfeldo treniruojama "Nati"  buvo priversta vytis varžovus, bet du patyrusio trenerio iš Vokietijos atlikti keitimai buvo tiesiog stebuklingi.

Pirmajame kėlinyje jau 22-ąją minutę Ekvadoro futbolininkai įmušė pirmąjį įvartį  po taiklaus Ennero Valencia smūgio. Bet  tik antrajame kėlinyje pasirodęs Admiras Mehmedi jau 48-ąją minutę išlygino rezultatą - 1:1, o po to komandos draugo sėkmę pakartojo ir H.Serefovičius, pasirodęs aikštėje tik 75-ąją minutę. Jaunojo puolėjo smūgis paskutinėmis dvikovos sekundėmis padovanojo šveicarams pergalę 2:1.

Mačo eiga

Pirmasis kėlinys

1 min. Mačui teisėjauja uzbekas Ravšanas Irmatovas.

2 min. Jau pirmąją minutę pakėlę pirmąjį kampinį ekvadoriečiai toliau stipriai spaudžia šveicarus.

5 min. Ekvadoras jau kėlė du kampinius prie varžovų vartų. Jeffersonas Montero kėlė kamuolį, bet pavojaus Diego Benaglio vartams nekilo.

8 min. Audringai palaikomi savo sirgalių ekvadoriečiai puikiai pradėjo rungtynes. Jie stengiasi žaisti greitai vienu lietimu.

10 min. Ekvadoras dar niekuomet pasaulio čempionatuose nesužaidė lygiosiomis (3 pergalės, 4 pralaimėjimai).

12 min. Šveicarai pamažu perima iniciatyvą į savo rankas. Po kelių perdavimų su Valentinu Stockeriu, Stephanas Lichtsteineris veržiasi dešiniuoju kraštu. Bet jo perdavimą į baudos aikštelę blokuoja varžovas.

13 min. Granitas Xhaka smūgiuoja iš 25 metrų kaire koja. Per aukštai.

22 min. Enneras Valencia muša pirmąjį įvartį! Ekvadoras pirmauja 1:0. Po baudos smūgio Walteris Ayovi kairiąja koja sėkmingai pakėlė kamuolį iš kairiojo krašto, o  baudos aikštelėje šveicarai užmiršo E.Valencia, kuris nukreipė kamuolį į Diego Benaglio vartus.

23 min. Enneras Valencia ("Pachuca") įmušė savo penktąjį įvartį rinktinėje.

25 min. Šveicarijos rinktinės treneris Ottmaras Hitzfeldas nepatenkintas tokia mačo pradžia. Granitas Xhaka žadina komandos draugus smūgiu, kurį atremia Cristianas Noboa. Šveicarai paduos kampinį.

27 min. Granitas Xhaka iš dešiniojo krašto kelia dar vieną kampinį. Valentino Stockerio smūgis galva netikslus.

28 min. Enneras Valencia atsiduria nuošalėje.

30 min. Šveicarai sukilo, bet jų atakos bevaisės, o puolėjas  Josipas Drmičius visiškai nepastebimas.

35 min. Šveicarai kėlė 7, o ekvadoriečiai - tik du kampinius.

36 min. Xherdanas Shaqiri reikalauja 11 m baudinio, nes Carlosas Gruezo sužaidė ranka. Bet teisėjo švilpukas tyli.

37 min.  Gökhanas Inleras pakelia šveicarų sirgalius. Po stipriaus jo smūgio Alexanderas Dominguezas sugeba nukreipti kamuolį į kampinį.

45 min. Teisėjas prideda 1 minutę.

Antrasis kėlinys

46 min.

Šveicarai atliko keitimą. Vietoj saugo V.Stockerio žaidžia puolėjas Admiras Mehmedi.

48 min. Admiras Mehmedi  lygina rezultatą - 1:1! Po kampinio, kai kamuolį iš kairiojo krašto pakėlė  Ricardo Rodriguezas, šveicarų puolėjas kovodamas su Carlosu Gruezo galva smūgiavo į vartus. Ekvadoro vartininkas Alexanderis Dominguezas buvo bejėgis.

49 min. A.Mehmedi ("Fribourg") įmušė antrąjį savo įvartį rinktinėje. 53 min. Ekvadoriečiui Juanui Peredesui po pražangos prieš A.Mehmedi teisėjas rodo geltoną kortelę.

55 min. Šveicarai perėmė iniciatyvą.  Xherdanas Shaqiri varžovams kelia vis daugiau problemų.

59 min. E.Valencia galingai smūgiuoja dešiniąja koja. Kamuolys prašvilpia virš skersinio.

65 min. Šveicarų krašto gynėjai Stephanas Lichtsteineris ir Ricardo Rodriguezas nėra tokie aktyvūs kaip įprastai. Ypač atakuodami.

69 min. Šveicarai muša antrąjį įvartį, bet šoninis teisėjas kelia vėliavėlę. Josipas Drmičius buvo nuošalėje.

70 min. Antrasis Ekvadoro keitimas. Michaelis Arroyo pakeitė Felipe Caicedo.

81 min. Pavojingas baudos smūgis prie Ekvadoro vartų. Kamuolys atsimuša į sienelę.

84 min. Šveicaras J.Djourou baudžiamas geltona kortele.

87 min. D.Benaglio vargais negalais atmušė baudos smūgį po M.Arroyo smūgio.

90 min. Teisėjas prideda 3 minutes.

93 min. Haris Seferovičius muša pergalingą įvartį - 2:1! Per paskutiniąją kontraataką šveicarai sugebėjo išplėsti pergalę! Ricardo Rodriguezas iš kairiojo krašto tiksliai perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur H.Seferovičius prie pirmojo virpsto taikliu kairės kojos smūgiu įmušė įvartį.

Sudėtys

Šveicarija: D.Benaglio, S.Lichtsteineris, J.Djourou, S.Von Bergenas, R.Rodriguezas, G.Inleris, G.Xhaka, V.Behrami, X.Shaqiri,  V.Stockeris, J.Drmičius.

Ekvadoras: A.Dominguezas, J. Paredes, J.Guagua, F.Erazo, W.Ayowi, C.Gruezo, C.Noboa, J.Montero, L.Valencia, E.Valencia., F.Caicedo.

Varžovai. FIFA reitinge šveicarai užima 8-ąją, o Ekvadoro rinktinė - 28-ąją vietą.

Istorija.  Pasaulio pirmenybėse šveicarai dalyvauja 10-ąjį kartą. Žaidė 29 rungtynes (9 pergalės, 6 lygiosios, 14 pralaimėjimų). Pirmą kartą dalyvavo 1934 m., pastarąjį kartą – 2010 m. Geriausias rezultatas – ketvirtfinalis (1934, 1938 ir 1954 m.).

Ekvadoro rinktinė pasaulio pirmenybėse dalyvauja 3-ąjį kartą. Žaidė 7 rungtynes (3 pergalės, 4 pralaimėjimai). Pirmą kartą dalyvavo 2002 m.,o pastarąjį kartą – 2006 m. Geriausias rezultatas – aštuntfinalis (2006 m.)

Žvaigždės. Šveicarų jaunajai kartai geriausias pavyzdys yra 29 metų saugas Tranquillo Barnetta – vienas nedaugelio vykstančių jau į trečiąjį pasaulio čempionatą. Stipriu jo karjeros postūmiu tapo sėkmingas žaidimas 2006 m. pasaulio pirmenybėse, po kurių T.Barnetta įgijo Lėverkuzeno „Bayer“ trenerių pasitikėjimą. Tiesa, pastaruoju metu jo karjera sušlubavo. Užpernai perėjęs į Gelzenkircheno „Schalke“ komandą T.Barnetta neįsitvirtino pagrindinėje vienuolikėje ir pastarąjį sezoną buvo paskolintas Frankfurto „Eintracht“ klubui.

Vienintelis pastaraisiais sezonais Europoje išgarsėjęs Ekvadoro futbolininkas yra „Manchester United“ atstovaujantis 28 metų Antonio Valencia. Jis Anglijos futbole apsitrynė vilkėdamas „Wigan Athletic“ aprangą ir paliko gerą įspūdį „United“ vadovams, kurie dešinįjį saugą į savo gretas paskvietė 2009 m. Retai, bet labai gražius įvarčius mušantis A.Valencia nenuvylė, todėl pasibaigus pirmajai ketverių metų sutarčiai Ekvadoro rinktinės kapitonui buvo pasiūlyta dar viena.

Mačai. Vėliau 22 val. Lietuvos laiku susitiks Prancūzija – Hondūras (E grupė), o 1 val. nakties į aikštę išbėgs Bosnija ir Hercegovina – Argentina (F grupė).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.