Portugalijos rinktinė: visos viltys - ant C. Ronaldo pečių

Portugalijos futbolo rinktinės pristatymas

Portugaliją į priekį veda C.Ronaldo.<br>AP nuotr.
Portugaliją į priekį veda C.Ronaldo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jun 16, 2014, 12:23 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:56 PM

Šalis. Pavadinimas – Portugalijos Respublika (Republica Portuguesa). Gyventojų – 10,5 mln. Plotas – 92,2 tūkst. kv.km. Sostinė – Lisabona. Oficiali kalba – portugalų. BVP (vienam gyventojui) – 20727 doleriai.

FIFA reitingas. Užima 3-ąją vietą. Aukščiausia vieta – 3-oji (3 tarpsnius). Pasaulio pirmenybės. Dalyvauja 6-ąjį kartą. Žaidė 23 rungtynes (12 pergalių, 3 lygiosios, 8 pralaimėjimai). Pirmą kartą dalyvavo 1966 m., praėjusį kartą – 2010 m. Geriausias rezultatas – 3-oji vieta (1966 m.).

Ar žinote, kad...

XX amžiuje į pasaulio čempionatą Portugalijos rinktinė pateko vos dukart, o geriausią rezultatą pasiekė 1966 m. pirmą sykį dalyvaudama stipriausių planetos komandų turnyre. Portugalų ekipoje tuo metu žibėjo legendinis Eusebio, kuris Anglijos stadionuose įmušė 9 įvarčius ir tapo

rezultatyviausiu turnyro futbolininku. Vis dėlto ir jo pastangų neužteko per pusfinalio rungtynes su šeimininkais anglais, tad portugalams liko trečioji vieta.

Per 1986 m. Meksikoje vykusį pasaulio čempionatą Portugalijos rinktinę sukrėtė didelis skandalas. Po pirmųjų rungtynių, kuriose nugalėjo anglus, portugalų futbolininkai atsisakė treniruotis protestuodami prieš nepatenkinamas sąlygas laikinoje stovykloje Saltilijo mieste ir reikalaudami padidinti premijas. Premijų neprireikė – portugalai pralaimėjo kitus du mačus lenkams bei marokiečiams, grupėje užėmė paskutinę vietą ir jau po pirmojo etapo gėdingai išvyko namo.

2004 m. Portugalijos rinktinė tapo Europos vicečempione. Tai kartu buvo ir didelė pergalė, ir didelė nesėkmė. Portugalai vienintelį kartą jų istorijoje pateko į finalą, bet visa šalis laukė aukso. Luiso Figo ir Cristiano Ronaldo komanda žaidė namie, o jos varžovė lemiamoje dvikovoje buvo nelauktai toli nužygiavusi Graikijos rinktinė. Tačiau turnyro sensacija tapę graikai užbaigė pradėtą darbą ir finale nugalėjo šeimininkus 1:0.

Žvaigždė

Brazilijoje vesti Portugalijos rinktinę į pergales bandys geriausias pasaulio futbolininkas. 2013 m. juo antrą kartą buvo pripažintas puolėjas Cristiano Ronaldo. Nuo 2009 m. Madrido „Real“ klube žaidžiantis C.Ronaldo yra Portugalijos rinktinės kapitonas ir nacionalinės komandos įmuštų įvarčių rekordininkas (pasižymėjo 49 kartus per 110 rungtynių). Įvarčius jis muša nesustodamas ir šiemet jau trečią kartą buvo apdovanotas „Auksiniu bateliu“ – rezultatyviausiam Europos klubų sezono futbolininkui skirtu prizu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.