Vokietijos rinktinė: šimtosios rungtynės ir kylančios žvaigždės

Vokietijos futbolo rinktinės pristatymas

B.Schweinsteigeris dešimtį metų konstruoja Miuncheno „Bayern“ bei Vokietijos rinktinės atakas ir likdamas šešėlyje padeda atsiskleisti komandos draugams.<br>AP nuotr.
B.Schweinsteigeris dešimtį metų konstruoja Miuncheno „Bayern“ bei Vokietijos rinktinės atakas ir likdamas šešėlyje padeda atsiskleisti komandos draugams.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jun 16, 2014, 12:14 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:56 PM

Šalis. Pavadinimas – Vokietijos Federacinė Respublika (Bundesrepublik Deutschland). Gyventojų – 80,7 mln. Plotas – 357,2 tūkst. kv.km. Sostinė – Berlynas. Oficiali kalba – vokiečių. BVP (vienam gyventojui) – 44999 doleriai.

FIFA reitingas. Užima 2-ąją vietą. Aukščiausia vieta – 1-oji (5 tarpsnius).

Pasaulio pirmenybės. Dalyvauja 18-ąjį kartą. Žaidė 99 rungtynes (60 pergalių, 19 lygiųjų, 20 pralaimėjimų). Pirmą kartą dalyvavo 1934 m., praėjusį kartą – 2010 m. Geriausias rezultatas – 1-oji vieta (1954, 1974 ir 1990 m.).

Ar žinote, kad...

Geriausio jauno futbolininko prizas kol kas buvo įteiktas tik du kartus. Abu kartus jį gavo vokiečiai: 2006 m. – Lukasas Podolski, 2010 m. – Thomasas Mulleris. Vokietijos rinktinės žaidėjai per abu praėjusius čempionatus atsiėmė ir „Auksinį batelį“, skirtą rezultatyviausiam turnyro futbolininkui. 2006 m. jis atiteko Miroslavui Klosei, 2010 m. – Th.Mulleriui (abu pelnė po 5 įvarčius).

Vokietijos rinktinė praleido tik dvejas pasaulio pirmenybes. 1930 m. vokiečiai, kaip ir daugelis kitų Europos valstybių, nutarė nesiųsti futbolininkų į tolimąjį Urugvajų, o 1950 m. Vokietijai nebuvo leista dalyvauti čempionate kaip Antrojo pasaulinio karo kaltininkei. Vokietijos rinktinė tuoj pažymės jubiliejų – pirmos šįmečio turnyro rungtynės (birželio 16 d. su Portugalija) jai bus šimtosios rungtynės pasaulio pirmenybėse. Įdomu, kad vokiečiai žaidė daugiau rungtynių negu visose pasaulio pirmenybėse dalyvavę brazilai (jie šimtąsias rungtynes žais trečiajame ture).

1974 metų pasaulio pirmenybėse dalyvavo dvi Vokietijos rinktinės: ne tik Vokietijos Federacinės Respublikos, bet ir Vokietijos Demokratinės Respublikos (arba Rytų Vokietijos). Burtai lėmė, kad šios komandos pateko į vieną grupę, o stiprų politinį atspalvį turėjusią dvikovą 1:0 laimėjo VDR futbolininkai. Į kitą etapą pateko abi vokiečių komandos, o paskui geriau žaidė VFR atstovai, antrą kartą tapę pasaulio čempionais.

Žvaigždė

Vokietijos rinktinėje vos ne kasmet itin ryškiai suspindi vis kitas žaidėjas. Tačiau šioje komandoje yra vienas futbolininkas, labai naudingai ir patikimai žaidžiantis visuose turnyruose.

Tai – 29 metų vidurio saugas Bastianas Schweinsteigeris. Jis jau dešimtį metų konstruoja Miuncheno „Bayern“ bei Vokietijos rinktinės atakas ir likdamas šešėlyje padeda atsiskleisti komandos draugams. B.Schweinsteigeris ilgai nebuvo įvertintas jokiu individualiu prizu ir tik 2013 m. pirmą kartą gavo geriausio Vokietijos futbolininko apdovanojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.