Amerikiečiams pergalę atnešė greičiausias čempionato įvartis

JAV kapitonas J.Dempsey pasižymėjo prabėgus vos pusei minutės.<br>AP nuotr.
JAV kapitonas J.Dempsey pasižymėjo prabėgus vos pusei minutės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2014, 1:33 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:20 PM

Futbolo aistruoliai nė nespėjo įsitaisyti Natalio stadione, kai JAV rinktinės kapitonas Clintonas Dempsey jau 29-ąją rungtynių sekundę įmušė pirmąjį įvartį. Tačiau pergalę atnešė ne jis, o smūgis paskutinėmis minutėmis – JAV futbolininkai 2:1 (1:0) palaužė Ganą. 

 Tačiau emocingą pergalę Jurgeno Klinsmanno auklėtiniams išplėšė ne žaibiškas išpuolis, bet vėlyvas įvartis.   

Po ilgų gaudynių Ganos rinktinė 82-ąją minutę po Andre Ayew įvarčio buvo išlyginusi rezultatą (1:1), bet iš vietų amerikiečių aistruoliai vėl kilo 86-ąją minutę, kai pergalingu įvarčiu pasižymėjo gynėjas Johnas Brooksas. 

Penktas. Įvartis 29-ąją sekundę nėra greičiausias per visą pasaulio čempionatų istoriją. Tiesa, tai penktas rezultatas metraščiuose. 

Pataikė. Pergalingo įvarčio autorius J.Brooksas aikštelėje pasirodė po antrojo keitimo. Jis rungtyniavo nuo 46-osios minutės.

Pirmas kartas. Iki šio mačo JAV dar nė karto nebuvo įveikusi Ganos futbolininkų. Amerikiečiai afrikiečiams buvo pralaimėję du kartus.

Trauma. 21-ąją minutę aikštelę turėjo palikti JAV puolėjas Jozy Altidore‘as. Futbolininkas patyrė sausgyslių traumą.   

Kraujas. Pirmojo įvarčio autorių K.Dempsey Gana vėliau pamokė smūgiu iš kojos. Kovoje dėl kamuolio afrikietis įspyrė futbolininkui į veidą. Iš nosies pasipylė kraujas. 

Statistika. Gana - JAV 1:2

Smūgiai į vartus: 21 – 8   

Į vartų plotą: 8 – 7  

Kamuolio kontrolė: 59 proc. – 41 proc.  

Kampiniai: 7 – 3  

Nuošalės: 5 – 1  

Pražangos: 10 – 12 

Grupė. Pirmosiose grupės rungtynėse Vokietijos rinktinė 4:0 sutriuškino Portugalijos futbolininkus.

Istorija. JAV rinktinė pasaulio čempionate dalyvauja 10-ąjį kartą. 1930-aisiais amerikiečiams pavyko patekti į pusfinalį. Planetos pirmenybėse Gana dalyvauja trečią kartą. Geriausias šios rinktinės rezultatas – ketvirtfinalis 2010-aisiais.

Faktas. Ganos futbolo asociacija yra seniausia nacionalinė futbolo federacija Afrikos žemyne. Ji buvo įkurta 1920 m. (tada buvo vadinama Aukso Kranto futbolo asociacija). Tiesa, į FIFA ši organizacija įstojo tik paskelbus Ganos nepriklausomybę (1958 m.).

Vartininkas. 99 rungtynes JAV rinktinėje žaidęs Timas Howardas yra vienas nedaugelio vartininkų, sugebėjusių per oficialias varžybas įmušti įvartį. Tai jis padarė prieš pustrečių metų per Anglijos lygos rungtynes atstovaudamas Liverpulio „Everton“ klubui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.