Brazilijos rinktinės žvaigždyną sustabdė Meksika – 0:0

Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-17 21:47, atnaujinta 2018-02-12 18:16

Beveik 30 tūkstančių sirgalių palaikoma Meksikos rinktinė pakėlė Brazilijos mestą pirštinę ir sudavė antausį 2014 metų pasaulio futbolo čempionato šeimininkams. Antrosiose A grupės rungtynėse meksikiečiai ne tik nepraleido įvarčių, bet ir grasino brazilams, leidę pakilti dar didesnei kritikos bangai, nukreiptai prieš Luizo Felipe Scolari armiją. Centrinės antradienio rungtynės Fortalezos „Castelao“ stadione baigėsi 0:0, o po mačo meksikiečiai šlovino vartininką Guillermo Ochoa.

Sargas. Brazilijos rinktinė turėjo keturis realius šansus įmušti, kai Meksikos gynyba jau pagelbėti negalėjo. Tačiau pasaulio čempionato šeimininkams kelią visus kartus pastojo G.Ochoa. Meksikos rinktinės vartininkas tobulai rinkosi pozicijas, varydamas į neviltį brazilus.

Skirtumas. Luizas Felipe Scolari sudėtyje padarė tik vieną keitimą po sunkaus mačo su Kroatija. Hulką pakeitė Ramiresas.

Žaidėjas. Brazilijos futbolo rinktinėje pirmajame kėlinyje funkcionavo vienas kraštas ir jame spindėjo rinktinės žvaigždė Neymaras. Jis ne vieną kartą dalyvavo aštrioje atakoje, o 26 minutę nuo jo įvarčio apsaugojo nuostabus meksikiečių vartininko G.Ochoa žaidimas.

Palaikymas. Daugiau nei 3 tūkst. 500 sirgalių atvyko į Fortalezą kruiziniu laivu, kad palaikytų savo komandą. Laivas į Brazilija atvyko pirmadienį ir po rungtynių išvyks atgal. Fortalezos stadione iš viso suskaičiuota beveik 30 tūkstančių Meksikos rinktinės aistruolių.

Ugnis. Antrojo kėlinio pradžioje Meksikos rinktinė atrado stiprybės ir nusprendė šturmuoti varžovų vartus. Per keletą minučių į Brazilijos rinktinės vartų pusę skriejo galingi smūgiai iš 20-25 metrų atstumo. Sirgaliai kiekvieną smūgį palydėdavo atodūsiu. Brazilija tuo metu vis prarasdavo kamuolį, pritrūkusi minties.

Statistika.

Brazilija – Meksika

Kamuolio kontrolė: 53 proc. - 47 proc.

Baudos: 13 – 18

Smūgiai (į vartų plotą): 14 :(8) – 13 (3)

Tikslūs perdavimai: 330 - 284

Rungtynės

4 min. A.Guardado atliko trumpą perdavimą po kampinio, bet nieko pavojingo neįvyko.

10 min. Oscaras vienu lietumu nukreipė į baudos aikštelę skersuotą kamuolį, bet jis skriejo šalia virpsto. Bet jeigu ir būtų pataikęs į vartus, Oscaro įvartis įskaitytas nebūtų - futbolininkas stovėjo nuošalėje.

22 min. Eilinė nuošalė užfiksuota Fredui.

23 min. J.Cesaras turėjo pašokti ir griūti, kad atmuštų H.Herreros smūgį.

26 min. G.Ochoa šoka ir blokuoja Neymaro galva nukreiptą kamuolį, taip užkirsdamas kamuolį įvarčiui.

30 min. Oscaras nusprendė išmėginti Meksikos vartininko budrumą, kai iš toli pasiuntė kamuolį į kairįjį žemąjį kampą. Tačiau G.Ochoa turėjo atsakymą – nuostabų žaidimą, padėjusį išvengti grėsmės.

45 min. D.Luizas pakratė galvą, kai neišnaudojo puikios progos. Jis priėmė Th.Silvos krūtine perduota kamuolį po laisvo smūgio, atliko puikų pirmąjį lietimą ir pasiuntė šį į vartus, bet G.Ochoa vėl buvo tinkamoje vietoje.

46 min. L.F.Scolari po pirmojo kėlinio atliko keitimą – Ramiresas išėjo, o aikštėje pasirodė Bernardas.

55 min. J.Vazquezas priėmė gražų perdavimą. Jis turėjo daug vietos, tad nusitaikė ir galingai iš toli smūgiavo į varžovų vartus. Kamuolys skriejo labai arti skersinio.

63 min. Neymaras stojo išspirti laisvojo smūgio. Jis nusprendė smūgiuoti iš 33 metrų atstumo ir tai padarė galingai, tačiau kamuolys skriejo pro šalį.

68 min. Brazilai ir toliau ieškojo sprendimų - Fredą pakeitė Jo.

69 min. Brazilai buvo arti įvarčio, kai nieko nedengiamas Neymaras nuostabiai smūgiavo  į dešinįjį vartų kampą, bet meksikiečių vartininkas vėl sužaidė puikiai. Ataka tuo nesibaigė, kai brazilai ir toliau turėjo kamuolį varžovų baudos aikštelėje, bet Meksika jį išmušė už galinės vartų linijos.

81 min. Brazilijos rinktinės vartininkas išliko ramus, kai G.dos Santosas laisvą smūgį išnaudojo smūgiui nuo 23 metrų – kamuolys atsimušė į sienelę.

90+2 min. J.Cesarui sirgaliai plojo, kai šis nuostabiai atrėmė R.Jimenezo smūgį.

Starto sudėtys.

Brazilija: J.Cesaras, D.Alvesas, Th.Silva, D.Luizas, Marcelo, Hulkas, Fredas, Neymaras, Paulinho, Oscaras, Luizas Gustavo.

Meksika. G.Ochoa, F.Rodriguezas, C.Salcido, R.Marquezas, H.Moreno, G. Dos Santos, J.Hernandezas, Operalta, H.Herrera, M.Fabianas, A.Guardado.

Dvikovos. Meksikos futbolo rinktinė jau įrodė, kad atvyko žaisti dėl vietos į atkrintamąsias. Meksikos komanda pirmajame ture 1:0 palaužė Kamerūno futbolininkus. Brazilijos ekipai teko daug pasinervinti, kai Kroatijos rinktinė nustebino visus, pateikusi tvirtą žaidimą. Brazilai laimėjo 3:1, bet rezultatas rungtynių eigos neatspindi.

Ginčai. Pasaulio futbolo čempionate kritika teisėjams tapo kasdienybe. Ir ji prasidėjo būtent nuo pirmųjų turnyro rungtynių, kai japonas Yuichi Nishimura skyrė abejotiną 11 metrų baudinį į Kroatijos vartus, rezultatui esant 1:1.

„Jeigu ten buvo baudinys, tai mums geriau žaisti krepšinį. Tai tiesiog nepagarba. Kroatija rungtynėse pagarbos nesulaukė“, - po mačo įsiutęs kalbėjo kroatų treneris Niko Kovačas.

Apmaudas. Po Brazilijos futbolo rinktinės starto ekipos sirgaliai liko nusivylę. Brazilai nedemonstravo to gražaus ir lengvo žaidimo, kokį šie galėjo matyti Konfederacijų taurėje, kai jie finale nugalėjo Ispanijos komandą.

Atgarsiai. Kroatijos žiniasklaida po pasaulio čempionato atidarymo rungtynių neparašė nė vieno blogo žodžio apie savo futbolininkus. Visi kritika buvo skirta japonui. Brazilijos spauda taip pat sutiko, kad rungtynių lūžiu tapęs įvartis buvo ginčytinas.

„Garbė namie žaisti pasaulio čempionato rungtynes brazilų sportininkus sujaudino iki ašarų ir jie emocijas atsinešė į aikštę“, - rašė „Gazeta Esportiva“. Brazilai dabar tikisi, kad jų futbolininkų kojos nebedrebės.

Pavojingas. Nors pirmosiose rungtynėse Brazilijos žvaigždė Neymaras tikrai nebuvo toks užtikrintas, kokį jį pratę matyti aistruoliai, jis parodė, kad yra pavojingas. Būtent jis neįtikėtinai taikliai smūgiavo iš 18 metrų, nepalikęs šansų kroatų vartininkui. Vėliau Neymaras realizavo vienuolikos metrų baudinį, nors to nepadarė užtikrintai – vartininkas lietė kamuolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.