Pietų Korėjos rinktinė: Azijos galiūnė ilgisi žvaigždės

Pietų Korėjos futbolo rinktinė

L.Chung Youngas (nuotraukoje) dabartinė Pietų Korėjos žvaigždė, kurią visi lygina su garsiuoju P. Ji-Sungu.<br>AP nuotr.
L.Chung Youngas (nuotraukoje) dabartinė Pietų Korėjos žvaigždė, kurią visi lygina su garsiuoju P. Ji-Sungu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jun 17, 2014, 6:27 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:26 PM

Šalis. Pavadinimas – Korėjos Respublika (Daehan Minguk). Gyventojų – 50,2 mln. Plotas – 100,2 tūkst. kv.km. Sostinė – Seulas. Oficiali kalba – korėjiečių. BVP (vienam gyventojui) – 24328 doleriai.

FIFA reitingas. Užima 55-ąją vietą. Aukščiausia vieta – 17-oji (1998 m. gruodį). Pasaulio pirmenybės. Dalyvauja 9-ąjį kartą. Žaidė 28 rungtynes (5 pergalės, 8 lygiosios, 15 pralaimėjimų). Pirmą kartą dalyvavo 1954 m., praėjusį kartą – 2010 m. Geriausias rezultatas – 4-oji vieta (2002 m.).

Ar žinote, kad...

Korėjos rinktinė buvo pirmoji ne Europos ar Amerikos komanda, patekusi į pasaulio pirmenybių pusfinalį. Korėjiečiai planetos futbolą sudrebino per 2002 m. čempionatą, kuris vyko Tolimuosiuose Rytuose – Korėjoje ir Japonijoje. Vieni turnyro šeimininkų nustebino jau grupės varžybose, kuriose skėlė antausius Lenkijos ir Portugalijos rinktinėms (jos pralaimėjo korėjiečiams ir nepateko į kitą etapą), aštuntfinalyje per pratęsimą įmušė pergalingą įvartį į italų vartus, o ketvirtfinalyje per baudinių seriją pranoko ispanus. Olando Guuso Hiddinko treniruojamus korėjiečius ant žemės nuleido tik pusfinalio varžovė Vokietija.

Korėjos ir net visos Azijos futbolas Europoje dažnai tapatinamas su lygiai 100 rungtynių Korėjos rinktinėje žaidusiu Parku Ji-Sung‘u. Šis saugas, geriausius karjeros metus atstovavęs „Manchester United“, buvo pirmasis UEFA Čempionu lygos nugalėtoju tapęs azijietis ir dar daug ką Europoje padarė pirmasis tarp Azijos futbolininkų. Praėjusį sezoną Parkas Ji-Sung‘as žaidė „Eindhoven“ klube, o prieš kelias dienas paskelbė, kad dėl įsisenėjusios kelio traumos baigia profesionalo karjerą.

Iki 2002 m. Korėjos rinktinė dalyvavo penkiuose pasaulio čempionatuose, bet juose nelaimėjo nė vienerių rungtynių. Ypač žiaurus buvo Korėjos futbolininkų debiutas – iš 1954 m. planetos pirmenybių jie grįžo neįmušę nė vieno ir praleidę 16 įvarčių. Pirmenybių naujokai Vengrijai pralaimėjo 0:9, Turkijai – 0:7.

Žvaigždė

Svarstydami, kas galėtų tapti Parko Ji-Sung‘o įpėdiniu, korėjiečiai dažnai dirsteli į 25 metų kraštinį saugą Lee Chung‘ą-Yong‘ą. Jis jau per praėjusį pasaulio čempionatą buvo vienas rezultatyviausių rinktinės futbolininkų ir nuo 2009 m. žaidžia „Bolton Wanderers“ klube. Tiesa, užpernai jo komandai iškritus į Anglijos antrąją lygą Lee Chung‘as-Yong‘as buvo truputį primirštas, bet šįmetis pasaulio čempionatas jam bus gera proga priminti apie save ir pasirodyti aukštesnio lygio klubams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.