Iš brazilų lūpų – kritika teisėjui dėl neskirto baudinio

Marcelo (geltoni marškinėliai) įsitikinęs, kad jis buvo pargriautas pažeidžiant taisykles.<br>AP nuotr.
Marcelo (geltoni marškinėliai) įsitikinęs, kad jis buvo pargriautas pažeidžiant taisykles.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2014, 5:25 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:12 PM

Brazilijos rinktinės futbolininkas Thiago Silva tvirtina, kad Brazilijos rinktinė turėjo smūgiuoti vienuolikos metrų baudinį į Meksikos vartus, tačiau pasak jo, teisėjas išsigando pastaruoju metu arbitrus kapojančių kritikų strėlių.

2014 metų pasaulio futbolo čempionato šeimininkai antrosiose A grupės rungtynėse Fortalezoje su Meksika sužaidė 0:0. Šiame mače Meksikos vartininkas Guillermo Ochoa parodė nuostabų žaidimą.

Tačiau Th.Silva sako, kad rezultatas turėjo būti kitoks, jeigu teisėjas būtų pasielgęs teisingai. Jis jaučia nuoskaudą dėl momento, kai su Rauliu Jimenezu kovojęs Marcelo krito Meksikos baudos aikštelėje, bet arbitras rungtynių nestabdė.

Brazilijos rinktinė jau spėjo mušti vieną vienuolikos metrų baudinį. Pirmosiose rungtynėse po kontroversiško teisėjo iš Japonijos sprendimo Neymaras išvedė savo ekipą į priekį po baudinio, tapusio mačo su Kroatija (3:1) lūžiu.

Tuomet baudinys buvo skirtas dėl Dejano Lovreno žaidimo, kuris kaltinamas ant žemės pargriovęs Fredą. Th.Silva mano, kad visos spekuliacijos susijusios su šiuo baudiniu ir užkirto kelią brazilams, pasak jo, teisėtai gauti dar vieną.

„Po pirmųjų rungtynių, kai tik pasirodžiau, iškart sulaukiau klausimo dėl teisėjo. Šįvakar tokį pat klausimą išgirdau po dešimties kitų. Po dvikovos su Kroatija visi kalbėjo apie vienuolikos metrų baudinį, bet ir šįkart aš iš savo pozicijos mačiau, kad jis vėl turėjo būti skirtas, - sakė Th.Silva. - Bet man nepatinka apie tai kalbėti. Gerai, kad jūs (žurnalistia, - Red.) užsiminėte apie tai, nes jeigu rimtai pagalvosite, svarstymai ir kritika dėl Fredo baudinio galėjo turėti įtakos šiandienai. Tuo tikrai neabejoju. Jeigu tada nebūčiau apie baudinį kalbėjęs daug, galbūt dabar būtume galėję jį mušti.“

Apie baudinį kalbėjo ir Marcelo, kuris jautėsi užtikrintai.

„Jis mane patraukė. Jeigu nebūtų to padaręs, būčiau paėmęs kamuolį. Būčiau turėjęs kamuolį ir jį perdavęs vienam savo komandos draugų“, - aiškino Marcelo. Jis kelis kartus pabrėžė, kad teisėjas turėjo skirti 11 metrų baudinį.

„Jis sugriebė mane už peties. Ir jeigu jis mane patraukė baudos aikštelėje, tai turėjo būti baudinis“, - sakė Marcelo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.