Pasaulio čempionatas: ispanai žais dėl gyvybės, kroatai – oro

Pirmasis pasaulio futbolo čempionato turas pateikė daug staigmenų, o antrasis jų žada dar daugiau. Kai Olandija 5:1 sutriuškino Ispaniją ir Čilė laimėjo pirmąjį savo mačą, pasaulio čempionų titulą ginantiems ispanams iškilo grėsmė neperžengti B grupės barjero. Tad ispanų mūšis su Čilės komanda – ypatingai svarbus tolesnei turnyro raidai. Ne ką svarbesnes rungtynes žais Kroatijos ir Kamerūno rinktinės. Abi ekipos kovos dėl galimybės kabintis A grupės lyderiams į atlapus.

Ispanų sirgalių laukia sunkus išbandymas.<br>AP nuotr.
Ispanų sirgalių laukia sunkus išbandymas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2014, 6:39 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:25 PM

Ką turėtumėte žinoti prieš trečiadienio pasaulio čempionato dvikovas?

Australija – Olandija. Porto Alegre. 19 val.

Netgi po savo neįtikėtinos pergalės prieš ispanus olandai nenori sumažinti apsukų. Komanda nori vietos kitame etape ir tai reiškia labai rimtas problemas Australijos komandai. Wesley Sneijderis aiškiai apibrėžė savo ekipos tikslus.

„Turime tris taškus ir norime dar šešių“, - sakė jis.

Olandijos rinktinės treneris Louisas van Gaalas pademonstravo strategijos meną, kai pasirinko puikiai suveikusią schemą 5:3:2. Olandai visiškai gniuždė ispanų atakas ir rengė pavojingus atsakomuosius išpuolius.

Robina van Persie ir Arjenas Robbenas be gailesčio ardė ispanų gynybą.

Bet netgi po tokio mūšio L.van Gaalas turėtų sugrįžti prie tradicinės olandų schemos 4:3:3. To australams pakakti turėtų, juolab, kad komanda prarado gynėją Ivaną Franjičių ir veteraną saugą Marką Milliganą.

Australijos treneris Ange Postecoglou nenori, kad jo komanda tik atmušinėtų kamuolį ir visą laiką gintųsi ir jis davė ekipai nurodymus atakuoti vos tik atsiras proga. Australijai svarbiausia duoti kamuolį Timui Cahillui – visų laikų rezultatyviausiam rinktinės žaidėjus.

Ispanija – Čilė , Rio de Žaneiras. 22 val.

Pokyčiai ispanų stovykloje. Ispanijos rinktinės treneris Vicente del Bosque įstrigo su komandos branduoliu, padėjusiu ekipai nuo 2008-ųjų laimėti du Europos ir vieną pasaulio čempionatą. Tačiau po žeminančio pralaimėjimo olandams sinoptikai prognozuoja naujus vėjus komandoje. Juolab, kad ispanai negali pralaimėti.

Yra kalbų, kad Cescas Fabregasas gali pakeisti Diego Costa, o vietoje Davido Silvos pasirodys Pedro Rodriguezas. Komandos kapitono ir vartininko Ikero Casillaso vieta irgi miglota.

„Gyvenime viskam yra sprendimai. Kol kas viskas mūsų rankose“, - sakė V.del Bosque.

Čilės rinktinė ispanų nenugalėjo per dešimt mačų. „Lygiosios – neblogai, bet mūsų žaidėjai net neturi idėjos žaisti tik dėl lygiųjų. Atvykome turėdami idėją laimėti“, - sakė saugas Marcelo Diazas.

Čilės rinktinės pasirodymui itin daug įtakos turi Arturo Vidalio ir „Barcelona“ puolėjo Alexio Sanchezo žaidimas. A.Vidalis – kūrybingas saugas iš Turino „Juventus“ - atsigaudinėja po kelio operacijos, bet žaidė rungtynėse su Australija.

Kamerūnas – Kroatija, Manaus. 01 val.

Kamerūno ir Kroatijos rinktinės supranta – jos privalo atsitiesti po pralaimėjimų, nes kitaip tikrai turės laidoti viltis A grupėje, kur lyderės – Brazilija ir Meksika. Kamerūnas turnyrą pradėjo pralaimėjimu 0:1 meksikiečiams, o pasauliui įdomų žaidimą pateikę kroatai brazilams nusileido 1:3.

Nors rezultatas rodo ką kitą, iš ties Kroatijos rinktinė pasirodė geriau nei jos varžovė iš Afrikos.

„Chelsea“ puolėjas ir Kamerūno lyderis Samuelis Eto'o susižeidė dešinįjį kelį ir neseniai socialinėje žiniasklaidoje paskelbė, kad vargu, ar žais su kroatais. Kapitono praradimas – rimtas smūgis Kamerūnui, kuris laimėjo vieną pasaulio čempionato mačą iš trylikos.

Daugiau atsakomybės guls ant „Barcelona“ saugo Alexo Songo pečių saugų grandyje. „Mainz“ puolėjas Ericas-Maximas Choupo-Motingas veikiausiai kamšys dėl S.Eto'o atsiradusias spragas. Šansą gali gauti 22 metų puolėjas Vincentas Aboubakaras.

Prieš Kamerūną stoti turėtų Kroatijos ir Madrido „Real“ atakų organizatorius Luka Modričius. Sirgaliai tikisi, kad jis bus atsigavęs po kojos traumos. Kroatai į rungtynes žengs nepatikliai žvilgčiodami į teisėją. Juk per pirmąsias rungtynes į jų vartus buvo skirtas abejotinas vienuolikos metrų baudinys, tapęs dvikovos lūžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.