Po tragiškos vartininko klaidos – Rusijos lygiosios

Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2014, 1:10 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:12 PM

Rusijos rinktinė 2014 metų pasaulio futbolo čempionatą pradėjo lygiosiomis. Paskutinėse pirmojo turo rungtynėse H grupėje rusai 1:1 sužaidė su Pietų Korėjos futbolininkais. Ši dvikova pažymėta didžiule rusų vartininko klaida bei ekipos lyderio įvarčiu.

Apmaudas. Rusijos rinktinės sirgaliai susiėmė už galvų, kai 68 minutę Lee Keunas-Ho atliko tolimą smūgį į jų ekipos vartus. Aistruolius nevilties jausmas apėmė ne dėl galingo smūgio, o vartininko Igorio Akinfejevo žaidimas. Pastarasis smūgį, kurį tikrai turėjo atremti, pavertė įvarčiu, kai kamuolys nuo rankų peršoko jį ir įkrito į vartus.

Šviesa. 78 minutę Rusijos ekipos sirgaliai šiek tiek atsipūtė ir jau šventė įvartį į varžovų vartus. Praėjus trims minutėms po keitimo viena didžiausių ekipos žvaigždžių Aleksandras Keržakovas ryžosi smūgiui iš toli ir išgelbėjo savo ekipą nuo pralaimėjimo.

Kovos. H grupėje anksčiau pergalę iškovojo Belgijos komanda, 2:1 įveikusi Alžyrą.

Nerimas. Pietų Korėjos rinktinė į Brazilija atvyko kamuojama galvos skausmo dėl silpnos gynybos ir prasto puolimo. Dar prieš čempionatą per draugiškas rungtynes Gana 4:0 sutriuškino korėjiečius, atskleisdama skylėtą it rėtis komandos gynybą. Dvikovoje su Rusija ši nebuvo labai bloga, bet specialistams įsiminė bedantis puolimas.

Pokytis. Trečiojo užsienio trenerio – Fabio Capello – nuo 2006-ųjų vedama Rusijos rinktinė dažnai puolime nesugebėjo parodyti nieko stipraus. Bent jau iki to laiko, kai nuo suolo pakilo A.Keržakovas ir Alanas Dzagojevas.

Vietos. Rusijos rinktinė FIFA reitinge užima 18-ąją vietą. Aukščiausia vieta – 3-oji (1996 metų balandį). Pietų Korėjos rinktinė FIFA reitinge – 55-oje vietoje. 1998 metų gruodį ji pasiekė savo aukštumas – septynioliktąją vietą.

Išbandymas. Rusijos futbolo rinktinę nuo 2012 metų treniruoja F.Capello. 67 metų italas anksčiau vadovavo tokiems klubams, kaip Madrido „Real“, „Roma“, Turino „Juventus“. F.Capello – trečiasis Rusijos rinktinės užsienietis treneris nuo 2006 metų. 2006-2010 metais čia dirbo Guusas Hiddinkas, porą metų dirbo Dickas Advocaatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.