Sensacija: Čilė siunčia pasaulio čempionus ispanus namo

Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2014, 10:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:15 PM

2008 ir 2012 metų Europos čempionai, 2010 metų pasaulio čempionai Ispanijos futbolininkai planetos pirmenybėse Brazilijoje atsitrenkė į gėdos stulpą. Nebeatsitiesę po žiauraus pralaimėjimo olandams 1:5, Vicente del Bosque auklėtiniai turėjo pripažinti ir Čilės pranašumą 0:2 (0:2). Ši nesėkmė lėmė, kad ispanams pasirodymas planetos pirmenybėse baigsis jau grupės varžybose.

Trečiasis B grupės mačas su australais nukarūnuotiems pasaulio čempionams jau nebelems nieko.  

Tuo tarpu po šešis taškus surinkusios Olandijos ir Čilės rinktinės kovos dėl pirmosios vietos grupėje, kuri leistų išvengti ankstyvos akistatos greičiausiai su Brazilijos rinktine.     

 „Adios Spana“ – su čiliečiais tribūnose džiūgavo Brazilijos sirgaliai. 

Prakeiksmas. Trečią kartą per pastaruosius keturis pasaulio čempionatus planetos čempionai pasirodymą baigė jau po grupės etapo. Prieš tai analogišką pažeminimą patyrė Prancūzijos (2002 m.) ir Italijos (2010 m.) rinktinės. 

Serija. Dviejų rungtynių iš eilės ispanai nebuvo pralaimėję aštuonerius metus. 

Klaida. Ispanijos futbolininkai 20-ąją minutę aikštės viduryje prarado kamuolį ir jau po kelių akimirkų stebėjo, kaip E.Vargas džiaugiasi pirmuoju įvarčiu. Čilės puolėjas su komandos draugu išnaudojo kiekybinę persvarą, gavęs perdavimą suklaidino I.Casillasą ir griūdamas įmušė įvartį, kai prie kamuolio jau lietėsi ir vartininkas, ir ispanų gynėjas.

Smūgis. Po pirmojo įvarčio Čilės futbolininkų entuziazmas nemažėjo. O jų troškimas padidinti skirtumą vaisiumi tapo prieš pat pertrauką. 43 min. A.Sanchezas baudos smūgiu privertė I.Casillasą atmušti kamuolį. Tačiau vartininkas kumščiais jį atmušė tiesiai Ch.Aranguizui, kuris paleido stiprų smūgį ir pasiuntė ispanus į sunkų nokdauną (2:0). 

Statistika. Ispanija - Čilė 0:2

Smūgiai į vartus (į vartų plotą): 11 – 13 (7 – 2)  

Kamuolio kontrolė: 63 – 37  

Kampiniai: 7 – 1  

Nuošalės: 1 – 3  

Pražangos: 14 – 14 

Pokyčiai. Į pagrindinę sudėtį po pralaimėjimo 1:5 olandams V.del Bosque neįtraukė G.Pique ir Xavi. Juos pakeitė J.Martinezas ir Pedro.

Grupė. Kitose B grupės rungtynėse olandai 3:2 nugalėjo australus.

Chaosas. Prieš rungtynių pradžią būrys Čilės sirgalių įsiveržė į Marakanos stadiono žiniasklaidos patalpas ir sukėlė sumaištį. Tiesa, apsauga greitai pažabojo dešimtis įsisiautėjusių Čilės rinktinės aistruolių.

Rungtynių eiga:

2 min. Čilė užgulė ispanų vartus jau nuo pirmųjų minučių. Iš pradžių po gaisro prie I.Casillaso vartų ispanai išvengė problemų tik per atsitiktinumą, o po kampinio I.Casillasui teko reaguoti į pavojingą smūgį galva.

10 min. Komandos žaidė atvirą ir dinamišką futbolą. Tiesa, greito įvarčio jis neatnešė nė vienai rinktinei. 

14 min. Prie Čilės rinktinės vartų kilo pirmas rimtas pavojus. Po grumtynių dėl kamuolio X.Alonso pirmas prišoko prie kamuolio, bet smūgiavęs iš poros metrų atstumo pataikė į vartininko ranką.

20 min. Klaida aikštės viduryje ispanams kainavo labai brangiai. Greitoje atakoje kiekybinę persvarą įgijusi Čilės rinktinė išvedė E.Vargą vieną prieš I.Casillasą, kuris po puikaus perdavimo susitvarkė su kamuoliu, apgavo vartininką ir siuntė kamuolį į tinklą 1:0. 

43 min. Ispanijos rinktinė ne tik neperėmė iniciatyvos, bet ir toliau stebėjo, kaip Čilė rezga pavojingas atakas prie I.Casillaso vartų. Po vienos jų ispanai vėl krito į nokdauną.  

I.Casillasas atrėmė A.Sanchezo baudos smūgį, bet kumščiais kamuolį atmušė taip, kad jį susistabdęs Aranguizas stipriai užsimojęs įmušė jau antrąjį įvartį 2:0. 

45 min. Pertrauka prasidėjo dideliu V.del Bosque galvos skausmu ir dviejų Čilės įvarčių persvara (2:0).

48 min. Iškart po pertraukos ispanai užgulė Čilės vartus. Neblogą galimybę turėjo D.Costa, bet jam smūgiuojant iš 11 metrų žymos koją paskutinę akimirką kyštelėjo gynėjas.

52 min. S.Ramoso baudos smūgį atrėmė Čilės vartininkas, tačiau ispanų ataka tęsėsi ir puikią progą gavo S.Busquetsas. Vis dėlto puolėjas iš maždaug poros metrų neįmušė netrukdomas, todėl po epizodo beliko tik griebtis už galvos. 

61 min. V.del Bosque bandė gelbėtis į aikštę mesdamas F.Torresą.

67 min. Čilės rinktinė turėjo nuostabią progą rungtynėse padėti galutinį tašką. Vis dėlto po aštraus perdavimo, M.Isla nepasinaudojo atsainia ispanų gynyba ir iš kelių metrų smūgiuotas kamuolys skriejo aukštai virš vartų.

83 min. Iniesta gražiu smūgiu bandė švelninti rezultatą, bet Čilės vartininkas patikimai saugojo vartus. Ispanai aktyviai rungtyniavo puolime, bet įvarčio tai vis tiek neatnešė.

90 min. Ispanai rezgė pavojingas progas, bet visi bandymai buvo bevaisiai. Čilė triumfuoja 2:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.