Europos vicečempioną V. Sukristovą nuvylė Rusijos rinktinė

"Po pirmojo turo pasaulio čempionate man prasčiausią įspūdį paliko trys rinktinės – Nigerijos, Irano ir Rusijos, - lrytas.lt teigė Europos vicečempionas Viačeslavas Sukristovas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:56 PM

53-ejų vilnietis iki šiol yra vienintelis Lietuvos futbolininkas, užkopęs ant garbės pakylos per aukščiausio rango futbolo varžybas.

Legendinio Vilniaus „Žalgirio" saugas su SSRS rinktine laimėjo sidabro medalį 1988 metų Europos pirmenybėse.

 V.Sukristovas su lrytas.lt dalinosi savo įspūdžiais apie pirmąsias 2014 metų pasaulio čempionato dvikovas:

„Per pirmąjį mačą rusai atrodė labai silpnai. Jų rinktinei vadovauja labai patyręs italas Fabio Capello, bet net garsiausias treneris juk negali laimėti rungtynių. Daugiausiai viskas priklauso nuo žaidėjų, ir susidaro toks įspūdis, jog rusams galbūt trūksta meistriškumo.

Rusijoje dabar labai išpūstos futbolininkų algos, kurios tikrai neatitinka žaidėjų lygio. Negalima tiek mokėti vidutiniško meistriškumo žaidėjams. Labai abejoju, kad rusai prieš mačą su Pietų Korėja buvo užrietę nosį. Galbūt gyvenime jie ir yra kiek arogantiški, bet tokiuose turnyruose visi žaidėjai stengiasi iš paskutiniųjų jėgų.

Daug kalbų sukėlė F.Capello sprendimas neimti į Braziliją Andrejaus Aršavino, kuris ilgai buvo Rusijos rinktinės lyderis. Bet mano nuomone, italas pasielgė labai teisingai.

Pastarąjį sezoną A.Aršavinas gero nerodė net šalies pirmenybėse, atstovaudamas Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui. Pasak Rusijos laikraščių, 33 metų žaidėjas gauna 2,5 mln. eurų algą, bet dažniausiai sėdėjo ant  atsarginių suolo.

Jo laikai jau praėjo. Jis tikrai neblogai pradėjo, kai buvo išvažiavęs į Angliją ir priklausė Londono „Arsenal“, bet  po to kitur jau niekur neužsikabino. Kas iš tiesų atsitiko, tik jis vienas težino. Galbūt rusas priklauso tiems žaidėjams, kurie sėkmingai gali žaisti tik namuose.  

Rusijos rinktinės vartininkas Igoris Akinfejevas padarė žiaurią klaidą, bet tokių per karjerą esu matęs tikrai ne vieną.  Manau, kad jis jau žiūrėjo, kam toliau mesti kamuolį, nuleido rankas truputį žemiau, ir tą akimirką prarado koncentraciją.

Smūgis tikrai nebuvo toks, kurio neįmanoma sulaikyti. Nors jau iki to epizodo matėsi, kad I.Akinfejevas jaučiasi neužtikrintai, nes  prastai atmušinėjo kamuolius.

Bet net rusai turi didelių galimybių patekti į kitą etapą. Belgai taip pat galėjo net pralaimėti Alžyrui, jeigu ne tas pirmasis įvartis. Alžyriečiai iki jo žaidė labai organizuotai, todėl su jais rusams taip pat teks daug vargti.

Čempionate viskas tik prasideda, todėl negalima dar daryti išvadų. Tokiuose turnyruose visos komandos turi savo pasirengimo strategiją.

Kai 1988-aisiais mes su SSRS rinktine atvažiavome  į Europos čempionatą, grupės turnyre laimėjome pirmąjį mačą prieš Olandiją. Bet buvo labai sunku – gal tik porą kartų sugebėjome pereiti centrą. Žaidėjai turėjo ištverti milžinišką krūvį, bet kuo toliau, tuo lengviau buvo žaisti ir vis gerėjo žaidimas.

Pasaulio čempionato išvakarėse baigėsi nacionalinių lygų varžybos, žaidėjai gavo šiek tiek poilsio, todėl fizinę formą reikia visiems dar atgauti.

Kol kas čempionate labiausiai man patiko Brazilijos ir Meksikos rungtynės. Nors jos baigėsi be įvarčių, abi komandos žaidė atakuojantį greitai futbolą. Buvo labai gražu.  Net įdomiau stebėti negu Olandijos ir Ispanijos dvikovą su 6 įvarčiais.

Nesuprantu, kas kritikuoja brazilus. Aišku, Brazilijoje gali kritikuoti net tuomet, kai jie laimi, nes visa šalis – specialistai. Bet net tas pats Neymaras rinktinėje žaidžia visiškai kitaip negu „Barcelona“ ekipoje. Gauna kamuolį, veržiasi lyg raketa. Tokio jo klube tikrai nemačiau.

Galbūt su Meksika kiek iš žaidimo iškrito Oscaras, bet visa komanda atrodė daug galingiau negu per pirmąjį mačą su kroatais.

Kiti favoritai argentiniečiai kol kas dar nesužaidė pilnų gerų rungtynių.  Čempionatas ilgas, todėl visi dar pagaus geriausią savo formą.

Nesuprantu tik vieno dalyko – kodėl mūsų A lygos mačai dabar vyksta tuo pačiu metu kaip pasaulio čempionato dvikovos?

Ir tokia tradicija tęsiasi jau ne pirmus metus. Argi sunku rengti mačus ne 19, o 15 valandą? Atrodo, kad mes Lietuvoje taip viską mokam ir žinom, kad mums jau nereikia žiūrėti pasaulio pirmenybių".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.