Fiasko pasaulio čempionate: kiti – Urugvajus arba anglai?

Susitikime su Anglija L.Suarezas rungtyniaus prieš šešis komandos draugus iš „Liverpool".<br>Scanpix nuotr.
Susitikime su Anglija L.Suarezas rungtyniaus prieš šešis komandos draugus iš „Liverpool".<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jun 19, 2014, 5:44 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:41 PM

Aštuntąją pasaulio futbolo čempionato dieną stadionuose į kovą stos C ir D grupių rinktinės. Žūtbūtinė kova – Anglija – Urugvajus, grupės finalui prilygstančios Kolumbijos ir Dramblio Kaulo Kranto rungtynės bei Japonijos ir Graikijos susitikimas, kur japonai bandys demonstruoti didesnes galias, o graikai stengsis reabilituotis po pralaimėjimo prieš Kolumbiją.

Anglija – Urugvajus. Šias rungtynes laimėti gyvybiškai svarbu abiem komandoms. Šioms rinktinėms, buvusioms čempionėms, pralaimėjimas ketvirtadienį gali reikšti pasirodymo pabaigą pasaulio čempionate.

„Liverpool“ puolėjas Luisas Suarezas dėl kelio traumos į Urugvajaus rinktinę žaisti sugrįžo po praleistų nesėkmingų rungtynių prieš Kosta Riką. Po šio pralaimėjimo Urugvajus jaučia būtinybę laimėti. L.Suarezas teigia, jog pradėjus žaisti Urugvajaus rinktinėje, komandos draugai stengsis jį kamuoliais maitinti kuo daugiau.

Anglijos rinktinė, per daug gerai žinanti L.Suarezo žaidimą iš Anglijos čempionato, stengsis 27 metų futbolininką nuginkluoti.

Anglijos rinktinei atstovauja šeši futbolininkai iš „Liverpool“ ir jie visi gerai žino, kokią žalą priešininkams gali padaryti jų komandos draugas L.Suarezas.

Puolėjui sėdint ant atsarginių žaidėjų suolelio atidarymo rungtynėse su įsisiautėjusia Kosta Rika, Urugvajaus rinktinė patyrė nesėkmę 3:1. Net jei kitose rungtynėse puolėjas padės rinktinei, Urugvajus bus pažeidžiamas dėl komandos kapitono Diego Lugano netekties. Jis nerungtyniaus mače su Anglijos rinktine dėl kairiojo kelio traumos. 

„Liverpool“ klubo puolėjui L.Suarezui pasibaigus Anglijos čempionatui, buvo atlikta kairiojo kelio operacija ir neilgai trukus Urugvajaus rinktinės treneris Oscaras Tabarezas buvo laimingas futbolininko prisijungimu prie komandos, tačiau lūkesčiai šiam 27-erių žaidėjui buvo sumažinti.

„Nesvarbu, kokioje komandoje žais Luisas, jis nebus įvarčių lyderis, koks buvo žaisdamas Anglijos čempionate“, – teigė O.Tabarezas.

Anglijos rinktinė pirmąsias rungtynes su Italija pralaimėjo rezultatu 1:2, tačiau visiškai nusivilti neleido Raheemas Sterlingas ir Danielis Sturridge'as, kurie šiame mače žaidė puikiai.

Anglija labiausiai nerimauja dėl Wayne'o Rooney, kuris rinktinei pasaulio čempionate įvarčių dar nepelnė.

Po susitikimo su Italija buvo kalbų, jog W.Rooney gali nepasirodyti rungtynėse prieš Urugvajaus rinktinę.

Kolumbija – Dramblio Kaulo Krantas. Kitos aštuntosios pasaulio futbolo čempionato dienos rungtynės C grupėje bus sužaistos tarp Kolumbijos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinių, kurios abi – atidarymo rungtynių laimėtojos, bei tarp Japonijos ir Graikijos, kur vyks kova dėl išlikimo turnyre.

Dramblio Kaulo Kranto rinktinės treneris Sabri Lamouchi tiki savo komanda ir antrąsias rungtynes su Kolumbija laiko tarsi „grupės finalu“.

Abi komandos laimėjo prieš savo oponentus: Kolumbija sutriuškino Graikijos rinktinę rezultatu 3:0 nepaisant to, kad komandoje nežaidė futbolo žvaigždė kolumbietis Radamelis Falcao, o Dramblio Kaulo Kranto rinktinė rezultatu 2:1 nugalėjo Japoniją.

Pirmajame kėlinyje 1:0 priekyje buvo Japonija. Kitoje rungtynių pusėje į aikštelę įžengus Didier Drogba, per 4 minutes Dramblio Kaulo Kranto rinktinė į Japonijos vartus įmušė du įvarčius. Rezultatas buvo persvertas Dramblio Kaulo Kranto rinktinės naudai.

Nepaisant to, treneris S.Lamouchi nusprendė rungtynių pradžioje su Kolumbija D.Drogba palikti ant suolelio ir rungtynes leisti pradėti Wilfriedui Bony.

Japonija – Graikija. 2004 metų Europos čempionate Graikijos rinktinė pasižymėjo stipria gynyba, kuri praėjusiose rungtynėse Kolumbijos buvo išardyta jau penktąją minutę.

Japonijos intensyvesnio puolimo žaidimo strategija nesuveikė prieš Kolumbiją, tačiau Graikijos saugas Andreas Samaris sako, jog jie rungtynėse su Japonija bus nesustabdomi.

„Mes nusiteikę laimėti prieš Kolumbiją ir mūsų ryžtas nepasikeis, – sakė Samaris. – Mes tiesiog tikimės, jog tai atneš geresnį rezultatą.

Japonijos futbolininkai greiti, dažnai atakuojantys, bet tai nesuveikė prieš didesnius ir fiziškai stipresnius Dramblio Kaulo Kranto rinktinės atstovus.

Keisuke Honda praėjusių rungtynių pirmajame kėlinyje pelnė svarbų įvartį, bet antroje susitikimo pusėje rezultatas buvo išlygintas ir vėliau persvertas. K.Honda sakė, jog jis nebuvo patenkintas dėl to, kad Japonija neparodė visos savo jėgos, tačiau šią klaidą rinktinė stengsis ištaisyti susitikime su Graikija. Iš Yuto Nagatomo, Honda ir Shinji Kagawa šiandien tikimasi aktyvesnio žaidimo.

Parengė Žiedūnė Juškytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.