Ispanijos rinktinėje ne visi žaidėjai nori permainų

F.Torresas sakė, kad komanda, tiesiog nebuvo pakankamai gera.<br>AFP/Scanpix nuotr.
F.Torresas sakė, kad komanda, tiesiog nebuvo pakankamai gera.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jun 19, 2014, 10:01 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:07 PM

Ispanijos rinktinės futbolininkai skirtingai aiškino fiasko, patirto pasaulio čempionate priežastis. Komandos kapitonas Ikeras Casillasas sakė, kad komandai trūko atsidavimo, saugas Xabi Alonso svarstė, kad žaidėjai nebuvo alkani, o puolėjas Fernando Torresas nukirto, kad komanda, tiesiog nebuvo pakankamai gera.

0:2 pralaimėję antrąsias B grupės rungtynes Čilės rinktinei ispanai prarado galimybę kovoti dėl vietos aštuntfinalyje.

2010-ųjų metų pasaulio čempionai tapo pirmąja komanda, sužinojusia savo likimą vos po dvejų rungtynių. Pirmąsias rungtynes jie 1:5 pralaimėjo olandams.

Iš 23 futbolininkų – 16 prieš ketverius metus džiaugėsi čempionų trofėjumi Pietų Afrikoje. I.Casillasas, X.Alonso ir Xavi Hernandezas tuo metu buvo komandos variklis. Šį kartą, jie nežibėjo.

„Mes nežinojome kaip išlaikyti tą alkį ir užsivedimą, kurių reikia norint iškovoti pergalę. Džiaugsmas ir sėkmė, kuriuos patyrėme praeityje baigėsi. Praradome savo žinojimą kaip iškovoti pergalę, kas mums padėjo laimėti daug svarbių rungtynių“, - po rungtynių kalbėjo X.Alonso.

Ispanijos futbolininkai nerado priešnuodžio prieš varžovų žaidimą ir nežinojo kaip kontroliuoti rungtynes.

„Nebuvo atsidavimo. Nuo pat pirmųjų minučių viskas buvo negerai“, -kalbėjo I.Casillasas. Vartininkui pastarosios dvejos rungtynės buvo blogiausios per visą jo karjerą Ispanijos rinktinėje. Iš viso atstovaudamas savo šaliai jis sužaidė 156 mačus.

Futbolininkai pripažino, kad rinktinė nebuvo psichologiškai pasiruošusi pasaulio čempionatui. Komandos fizinė forma taip pat nebuvo geriausia.

„Paprastai po pralaimėjimo ciklas baigiasi. Galbūt dabar geriausias metas pagalvoti apie permainas“, - svarstė X.Alonso.

F.Torresas nenorėjo skubėti kalbėti apie permainas ir net sakė, kad nieko nekeistų.

„Mes pralaimėjome žaisdami savo stiliaus futbolą. Jis mus atvedė iki čia ir mes jį išlaikysime. Mes nedarėme nieko kitaip, nei prieš ketverius metus Pietų Afrikoje ar dvejuose Europos čempionatuose, kuriuos laimėjome. Atvykome su tuo pačiu požiūriu ir taip pat žiūrėjome į rungtynes. Tuomet laimėjome, šįkart pralaimėjome“, - aiškino puolėjas.

Ispanijos rinktinės krachui didelę įtaką turėjo trenerio Vicentes del Bosques sprendimas į aikštę leisti vyresnius žaidėjus, kurie jau yra laimėję viską su rinktine ir klubais.

„Galvojome, kad esame geros formos, buvo sunku išsirinkti 11 žaidėjų, kurie būtų pagrindinėje sudėtyje. Tačiau realybė buvo kitokia. Antrasis kėlinys su olandais ir pirmasis su Čile mus prislėgė“, - sakė strategas.

Treneris prasitarė, kad į čempionato analizę bus įtraukta ir jo ateitis rinktinėje. Jis dar nežino ar 2016-aisiais su ves komandą į kovą dėl trečiojo iš eilės Europos čempionų titulo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.