Komikas P. Ambrazevičius finalą praleistų tik dėl gimdymo

„Ispanijos gynyba kiauresnė už Lietuvos sieną ties Pagėgiais“, – po Ispanijos ir Čilės rinktinių mačo socialiniame tinkle „Facebook“ parašė komikas Paulius Ambrazevičius. Vaikinas yra didelis futbolo gerbėjas, tačiau „Humoro klubo“ pasirodymuose apie futbolą juokauja labai retai.

P.Ambrazevičius žavisi olandais ir juokiasi iš D.Costos.<br>Reuters/Scanpix ir D.Umbraso nuotr.
P.Ambrazevičius žavisi olandais ir juokiasi iš D.Costos.<br>Reuters/Scanpix ir D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jun 19, 2014, 12:30 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:59 PM

P.Ambrazevičius palaiko Nyderlandų rinktinę, tačiau jo mėgstamiausias žaidėjas – italas. Ispanijos rinktinei jis pataria atsinaujinti ir atimti pilietybę iš natūralizuoto brazilo Diego Costos.

Lrytas.lt su komiku P.Ambrazevičiumi kalbėjo apie futbolą.

- Kas jūsų numylėtiniai šiame čempionate?

– Olandai, manau, kaip ir daugelio. Bandžiau kelis kartus prisiminti, kada ir kodėl pradėjau sirgti už olandus. Žinau, kad tai turėjo įvykti tarp 1998 ir 2000 metų. Europos čempionate, kuris vyko Belgijoje ir Nyderlanduose, jau sirgau už olandus.

- Kas šiame čempionate jus labiausiai nustebino?

– Iš blogosios pusės nustebino teisėjai. Bet dabar jau lyg ir viskas taisosi. Žinoma, dar labai nustebino, kad Nyderlandai nugalėjo ispanus 5:1. Šito, matyt, niekas nesitikėjo. Mačiau kažkurioje lažybų kontoroje Didžiojoje Britanijoje gal 30 žmonių buvo pastatę už tokį rezultatą. Žinoma, iš kelių milijonų stačiusiųjų, ten lažybų mastai visiškai kitokie. Koeficientas buvo 1:800.

Dar nemaloniai nustebino belgai, taip prastai, neįtikinamai laimėję. Bet čia gal dėl to, kad visi daug iš jų tikėjosi, manė, jog belgai vos ne iki pusfinalio žygiuos. Spaudimas buvo per didelis, juk komanda yra gana jauna.

Ir, žinoma, nustebino ispanai. Ne todėl, kad iškrito, bet kaip iškrito. Per dvejas rungtynes įmušė vienintelį įvartį ir tą patį iš abejotino 11 metrų baudinio.

- Ko dabar ispanams palinkėtumėte?

– Atsinaujinti, nepamiršti Alvaro Negredo ir atimti pilietybę iš Diego Costos. Naujas karalius gal kaip nors išspręs šitą klausimą (juokiasi).

- Užsiminėte apie teisėjus. Klaidų jau matėme gana nemažai. Kuri jums atrodo absurdiškiausia?

– Tikriausiai klaidos pirmosiose rungtynėse. Kai neskyrė 11 metrų baudinio mušti kroatams, o vėliau skyrė brazilams. Atidarymo rungtynėse visada tikiesi, kad viskas bus tobula. Po to baudinio toks neskanus skonis burnoje buvo. Laukei ketverius metus, o gauni tokį š...

- Kur dažniausiai žiūrite rungtynes?

– Specialiai tam nusipirkau televizorių (juokiasi). Tas kitų etapų rungtynes stengsiuosi žiūrėti namie, nes nesinori mirkti baruose. Man geriau žiūrėti vienam, nes pradeda labai nervinti, kai aplink „ekspertai“ komentuoja žaidimą: trečią kartą gyvenime žiūri futbolą ir jau žino, kas ten turi būti.

Ir man labai nepatinka tas sirgimas „prieš kažką“. Jis yra toks vaikiškas. Aš net prieš vokiečius nesergu, nors jų nemėgstu.

- Esate ramus ar emocingas sirgalius?

– Rungtynes žiūriu gana ramiai, bet kai žaidė ispanai su olandais, po Robino van Persie'io įvarčio pašokau ir pradėjau rėkti, nors tai man visiškai nebūdinga.

Tą vakarą žiūrėjau rungtynes namie, prastai jaučiausi, bet po to įvarčio visi galvos skausmai išgaravo. Tai buvo kažkas tokio, ko nebuvau matęs. Kaip tik skaičiau, kad pats R.van Persie'is sako, kad jam čia gražiausias įvartis karjeroje. Jei taip sako žmogus, kuris daugiau nei dešimt metų profesionaliai žaidžia, tai kažką reiškia.

- Ar įsivaizduojate dėl ko galėtumėte praleisti pasaulio čempionato finalą?

– Turėtų būti kažkas labai rimta. Pavyzdžiui, jeigu mano moteris tuo metu gimdytų (to per šį čempionatą dar tikrai nebus) ir  norėtų, kad aš būčiau šalia, tai man užtektų telefono ir gyvai sekti rezultatą.

Bet šiaip praleisti finalo tikrai neplanuoju. Nors jis bus ir sekmadienį, o aš pirmadienį 6 val. ryte išskrendu kelioms dienoms į Londoną. Rungtynes tikriausiai žiūrėsiu namie ir po jų iškart eisiu miegoti, net apdovanojimų nelauksiu.

- Prieš rungtynes daugelis futbolo gerbėjų braižė schemas – spėliojo, kas žais ketvirtfinalyje, pateks į finalą ir t.t. Gal ir jūs bandėte tai daryti?

– Man prieš čempionatą buvo svarbiausia žinoti, kad olandai turi laimėti grupės varžybas,  kitaip tikėtina, kad aštuntfinalyje žais su brazilais. Bet dabar žiūriu, kad prieš brazilus tikriausiai būtų laimėję.

Nebūsiu originalus, spėju, kad finale žais Brazilija ir Vokietija. Nors brazilai kol kas buksuoja, bet žaidžia namie, turi gerą komandą, gal susiims. Manau, kad šis čempionatas gali būti vokiečių. Nes žaidėjai, kurie 2010-aisiais buvo jauni, kaip Mesutas Ozilas, Thomas Mulleris, jau subrendo. Taip pat turi patyrusių žaidėjų. Manau, šis čempionatas jiems gali pavykti. Nors vokiečių ir nemėgstu.

- Kodėl?

– Man labai keista, kai žmogus sako, jog palaiko olandus ir vokiečius. Tarp Nyderlandų ir Vokietijos yra viena didžiausių futbolo priešpriešų. Gal tik tarp Brazilijos ir Argentinos didesnė.

Kadangi mėgstu olandus, privalau nemėgti vokiečių. O kai pažiūrėjau jų rungtynes su portugalais, gavau papildomo peno jų nemėgti. Tas Th.Mullerio atbulas skrydis. Vos ne mirtimi vaduojasi, bet kai Pepe prieina arčiau – šoka muštis.

- Ar yra dvikova, kurią labiausiai norėtumėte pamatyti šiame čempionate?

– Labai norėčiau pamatyti olandų ir vokiečių rungtynes. Turėtų būti neblogos. Dar Brazilijos ir Argentinos mačą. Būtų klasiškos rungtynės.

- Ar yra žaidėjas, kuriuo žavitės?

– Galiausiai supratau, kas yra mano mėgstamiausias žaidėjas. Ir kaip futbolininkas, ir kaip asmenybė. Tai Andrea Pirlo (Italijos rinktinės saugas. – Red.). Taip pat visada palaikau Luka Modričių, nes jis žaidė „Tottenham Hotspur“, Paulinho – nes jis šiam klubui atstovauja.  - O kurio nemėgstate?

– Turbūt, kaip ir daugelis, nemėgstu Pepe. Jis psichas. Daro daug dalykų, kurių negalima daryti.

- Ar dalyvaujate futbolo totalizatoriuje?

– Totalizatorių nelabai mėgstu, bet nuo 2010-ųjų per kiekvieną svarbų čempionatą suorganizuoju „Fantasy“ lygą, kurioje apie 50 žmonių, susidedame po simbolinę sumą pinigų, kad būtų įdomiau, ir žaidžiame. Pirmųjų trijų vietų laimėtojai būna apdovanojami.

- Ar esate savo pasirodymuose juokavęs apie futbolą?

– Esu, bet Lietuvoje tai yra gana siaura tema. Ne tiek daug žmonių domisi futbolu  iki detalių, kad galėtum juokauti apie kažkokį Lietuvos ar pasaulio futbolininką. Dažniausiai, jei ką juokinga sugalvoju, parašau „Facebook". Nes dabar tai yra kaip Eurovizija. Daug kas žiūri, daug kas komentuoja internete. Aš irgi šoku į tą srautą.

- Kokia būtų jūsų svajonių komanda šiame čempionate?

– Į puolimo grandį statyčiau Neymarą, Arjeną Robbeną ir R.van Persie'į. Saugų grandyje – L.Modričių, A.Pirlo. Gynybos – olandą Daley Blindą, Mario Yepesą iš Kolumbijos rinktinės, vartuose – meksikietį Guillermo Ochoa, bet tik už rungtynes su brazilais. Likusias vietas padalyčiau olandams. - Jei tektų pačiam sudarinėti draugų futbolo komandą, ką iš „Humoro klubo“ norėtumėte joje matyti?

– Žinau, kad Mantas Katleris jaunystėje visai netrumpai vartuose stovėjo. Teko keletą kartų improvizuotai kamuolį paspardyti, tai tikrai neblogai gaudosi.

Justinas Jankevičius taip pat kažkada yra žaidęs, buvo dešinysis gynėjas.

Gal dar Mantą Stonkų paimčiau, nes jis dabar pasportavęs, tai galėtų gynyboje stumdytis.

- Kuriam vartininkui pats norėtumėte įmušti įvartį?

– Ikerui Casillasui. Nes jam visi muša (juokiasi). Šiaip man jis patinka kaip žaidėjas. Man patinka tokie, kurie gali visą karjerą viename klube žaisti. Tik šis čempionatas jam labai nepasisekė.

P.Ambrazevičiaus pokštai apie pasaulio čempionatą:

*

Ispanijos gynyba kiauresnė už Lietuvos sieną ties Pagėgiais. (Ispanija – Čilė 0:2)

*

Paskutinis kasilas... (Ispanija – Čilė 0:2)

*

Michaelis Schumacheris atsibudo iš komos, kad pažiūrėtų futbolą. Taip, mažai kas žino, bet jis labai mėgsta Irano rinktinę.

*

Pepe, kaip geras samdomas žudikas, paleido ir kontrolinį šūvį. (Vokietija – Portugalija 4:0)

*

Vis dar geriausia kairė koja planetoje. Robben! (Nyderlandai – Ispanija 5:1)

*

Futbolo aikštelėje mane vadina „Il Magico", nes kai žaidžiam, iš rūbinės piniginės dingsta.

*

– Palauk, kokia šiandien diena?

– Belgija su Alžyru, Brazilija su Meksika ir Rusija su Pietų Korėja.

– Ai, tiksliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.