L.van Gaalas paaiškino, kaip olandai muša tiek daug įvarčių

Aštuoni įvarčiai per dvi pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes. Toks puolimas nušlavė pasaulio čempionę Ispaniją (5:1) ir ištraukė už ausų rungtynėse su australais (3:2).

Olandai demonstruoja įspūdingą puolimą.<br>AP nuotr.
Olandai demonstruoja įspūdingą puolimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 12:40 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:15 PM

„Aštuoni įvarčiai per du mačus – olandiško futbolo mokykla“, – didžiavosi Olandijos rinktinės strategas Louisas van Gaalas.

„Kažkas neįtikėtino turėti tokius puolėjus kaip R.van Persie ir A.Robbenas. Mes sužaidėme tik du mačus, o abu jie jau įmušė šešis įvarčius“, – pridūrė „Manchester United“ vairą perėmęs specialistas.

Jis pažymėjo, kad du rezultatyviausi olandų žaidėjai pasižymi ir tuo, kad muša labai gražius įvarčius.

L.van Gaalas neliko patenkintas pergale su australais (3:2). Tiesa, jam patiko vienas aspektas.

„Per daug klydome, žaidėme per daug rizikingai, kai kada veltui rungtyniavome trumpais perdavimais ir taip toliau, bet man patiko, kaip žaidėjai sureagavo į įvykius antrajame kėlinyje“, – tvirtino L.van Gaalas.

Treneris dėkojo vyrams už parodytą charakterį, kai australai pirmavo 2:1.

„Pasaulio čempionate negali žaisti tobulai visų mačų nuo pat pradžios iki pabaigos“, – sakė išlyginamąjį įvartį (2:2) įmušęs Robinas van Persie.

Dėl dviejų geltonų kortelių jis turės praleisti paskutinį B grupės mačą su Čile. Olandų priešininkų gynyba galės bent šiek tiek atsipūsti.

„Toks puolimo trejetas su A.Robbenu, R.van Persie ir W.Sneijderiu gali atrakinti bet kokį gynybinį užraktą“, – vaizdingai olandų puolimo grandį liaupsino australų treneris Ange‘as Postecoglou.

Jo manymu, planetos pirmenybėse olandų futbolininkai žygiuos toli.

Nepaisant pralaimėjimo, australų strategas bei komandos lyderis Timas Cahillas turėjo kuo džiaugtis.

„Australijos futbolui tai buvo unikalios rungtynės, nes savo pasirodymu užsitarnavome didelę pagarbą, – didžiavosi nuostabų įvartį įmušęs T.Cahillas. – Sulaukėme daug kritikos, bet mes čia vykome tiesiog pasimėgauti futbolu.“

„Mums tai buvo įspūdinga kelionė, bet ji dar nesibaigė. Pažiūrėsime, ko esame verti su vienais geriausių pasaulyje“, – prieš mačą su ispanais kalbėjo australų treneris A.Postecoglou.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.