Lietuvoje žiūrimiausias – šveicarų ir Ekvadoro mačas

Daugiausiai žiūrovų prie

TV metrų rezultatai nustebino.<br>AP nuotr.
TV metrų rezultatai nustebino.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 19, 2014, 4:19 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:46 PM

Tuo metu Brazilijoje vykstantis čempionato atidarymas prie televizoriaus ekranų pritraukė beveik dešimtadalį šalies gyventojų, tai yra apie 274 tūkst. lietuvių. Vidutinė atidarymo auditorija buvo 5,7 proc. Tai parodė vienos didžiausių Lietuvoje rinkos ir žiniasklaidos tyrimų kompanijos TNS LT TV auditorijos tyrimo duomenys.

2010 metų čempionato nugalėtojų ispanų ir antros vietos laimėtojų olandų mačą bent minutę stebėjo 13 proc. žiūrovų, o vidutinė auditorija siekė 5,9 proc. Pirmosios pasaulio futbolo čempionato rungtynės, kurios vyko tarp Kroatijos ir čempionato šeimininkės Brazilijos komandų, bent minutei sutraukė 12,6 proc. televizijos auditorijos - 359 tūkst. lietuvių. Portugalijos ir Vokietijos komandų susitikimą buvo

įsijungę 12,5 proc. žiūrovų, vidutinė auditorija siekė 5,5 proc.

Prieš ketverius metus Pietų Afrikos Respublikoje vykusį čempionatą iš viso stebėjo apie 80 proc. Lietuvos gyventojų. Populiariausios 2010 metų čempionato rungtynės vyko tarp Vokietijos ir Ispanijos rinktinių dėl patekimo į finalą. Jas bent trumpam buvo įsijungę 29,0 proc. žiūrovų, apie 935 tūkst. žmonių.

Didžiausia Lietuvoje rinkos ir žiniasklaidos tyrimų bendrovė TNS LT priklauso tarptautinei kompanijai TNS. TNS turi sukaupusi daugiau nei 60 metų patirtį rinkos tyrimų ir įžvalgų srityje. Jos atstovybės įsikūrusios daugiau nei 80-yje pasaulio šalių - Europoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose. Kompanija TNS priklauso vienai didžiausių pasaulyje įžvalgų, informacijos ir konsultacijų grupių „Kantar“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.