Ties praraja balansavę kroatai nepasigailėjo Kamerūno rinktinės

Rungtynių akimirka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 1:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:15 PM

Antrasis pralaimėjimas pasaulio futbolo čempionato A grupėje būtų sudaužęs Kroatijos rinktinės svajones patekti į aštuntfinalio etapą. Tačiau nuo pirmojo kėlinio pabaigos kiekybinę persvarą turėję kroatai 4:0 (1:0) sutriuškino Kamerūno rinktinę ir tęsia kovą dėl vietos kitame etape. Tuo tarpu antrąjį pralaimėjimą patyrę kamerūniečiai prarado galimybę įveikti grupės etapą.

Įvarčiai. Nugalėtojams du įvarčius pelnė M.Mandžukičius, po kartą pasižymėjo I.Oličius ir I.Perišičius.  

Persvara. Pirmojo kėlinio pabaigoje raudona kortele buvo nubaustas ir iš aikštės išvarytas A.Songas. Kamerūno rinktinė liko žaisti mažumoje.

Skandalas. Prieš antrąsias čempionato rungtynes Kroatijos žiniasklaidoje mirgėjo nuogų rinktinės žaidėjų nuotraukos per komandos vakarėlį. Tai įsiutino kroatų futbolininkus, kurie iki pat čempionato pabaigos gali nebendrauti su žiniasklaida. 

Serija. Kamerūnas pralaimėjo penkis pastaruosius pasaulio čempionato mačus iš eilės. Daugiausiai iš visų Afrikos komandų.

Tiesa, kroatai per pastaruosius penkis susitikimus taip pat nesidžiaugė pergale – tris kartus suklupo ir dusyk išsiskyrė taikiu rezultatu.

Bedantis puolimas. Atidarymo rungtynėse su Meksika kamerūniečiai tik kartą pataikė į vartų plotą. Per dvylika paskutiniųjų pasaulio čempionato mačų Kamerūnas pasižymėjo tik 7 įvarčiais ir nė viename susitikime neįmušė daugiau nei kartą.

Neparankūs varžovai. Kamerūnas prieš Europos komandas yra laimėjęs tik vienerias rungtynes iš 13. Septyni mačai baigėsi lygiosiomis, penki – pralaimėjimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.