Graikai ir japonai šansus išsaugojo bei atvėrė kelią Kolumbijai

Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2014, 1:05 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:19 PM

Japonijos ir Graikijos rinktinės nepasinaudojo proga deramai įsitraukti į C grupės lenktynes dėl kelialapio į atkrintamąjį pasaulio futbolo čempionato etapą. Abi ekipos susirinkusiems sirgaliams įvarčių nepadovanojo – rungtynės baigėsi 0:0.

Šis rezultatas šiek tiek labiau džiugino Graikijos rinktinę, kuri su japonais grumtis nuo 38 minutės privalėjo dešimtyje, nes būtent tada antrąją geltonąją kortelę gavo Kostas Katsouranis.

Reikšmė. Komandų lygiosios labai pradžiugino Kolumbijos rinktinės sirgalius. Jų dievaičiai kiek anksčiau iškovojo antrąją pergalę C grupėje ir su šešiais taškais jau užsitikrino vietą aštuntfinalyje.

Mintis. „Mano žaidėjai buvo nuostabūs. Jie po raudonos kortelės labai sunkiai dirbo. Be jos veikiausiai būtume laimėję rungtynes“, - sakė Graikijos treneris Fernando Santosas.

Proga. Japonijos rinktinė po pertraukos ėmė spausti graikus. 68 minutę ši komanda turėjo geriausią šansą. Tuomet Shinji Kagawa atliko ilgą aukštą perdavimą Atsuto Uchidai. Pastarasis atmetė kamuolį Yoshito Okubo, kuris galingai smūgiavo, bet nepataikė į vartus.

Šuolis. Graikijos rinktinės vartininkas Orestis Karnezis po pridėto teisėjo laiko atsipūtė, kai turėjo atlikti šuolį, kad išsaugotų „sausus“ savo rinktinės vartus.

Sirgaliai. Japonijos sirgaliai dar kartą nustebino pasaulį ir stadiono darbuotojus. Jie ir po šių rungtynių prieš išeidami tvarkingai surinko savo šiukšles, nepaliko mėtytis panaudotų medžiagų.

Startas. Graikai pasaulio čempionatą pradėjo beviltiška nesėkme prieš Kolumbiją (0:3), o Japonija po atkaklios kovos nusileido Dramblio Kaulo Krantui 1:2.

Istorija. Japonijos ir Graikijos rinktinės susitiko antrą kartą. Vienintelėje dvikovoje 2005 metais Konfederacijų taurėje japonai laimėjo 1:0.

Įvarčių badas. Graikai pralaimėjo šešerias iš pastarųjų septynerių pasaulio čempionato rungtynių. Be to, tik viename iš šių mačų Graikija įmušė įvartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.