Argentinos rinktinė: L. Messi kelias į istorijos viršūnę

Argentinos futbolo rinktinės pristatymas

Argentinos rinktinė du kartus tapo pasaulio čempione.<br>AP nuotr.
Argentinos rinktinė du kartus tapo pasaulio čempione.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jun 21, 2014, 1:30 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:15 PM

Šalis. Pavadinimas – Argentinos Respublika (Republica Argentina). Gyventojų – 41,7 mln. Plotas – 2,8 mln. kv.km. Sostinė – Buenos Airės. Oficiali kalba – ispanų. BVP (vienam gyventojui) – 11766 doleriai.

FIFA reitingas. Užima 6-ąją vietą. Aukščiausia vieta – 1-oji (2007 m. kovą).

Pasaulio pirmenybės. Dalyvauja 16-ąjį kartą. Žaidė 70 rungtynių (37 pergalės, 13 lygiųjų, 20 pralaimėjimų). Pirmą kartą dalyvavo 1930 m., praėjusį kartą – 2010 m. Geriausias rezultatas – 1-oji vieta (1978 ir 1986 m.).

Ar žinote, kad...

Viena galingiausių Pietų Amerikos futbolo valstybių žemyno čempione praėjusį kartą tapo 1993 m.

Skaudžiausią nesėkmę argentiniečiai patyrė pastarajame turnyre, kuris 2011 m. vyko jų šalyje. Šeimininkams atstovavo visas jų žvaigždynas, bet „balti-žydri“ gavo skaudų antausį nuo aršiausių varžovų urugvajiečių, kuriems nusileido jau ketvirtfinalyje.

Geriausias visų laikų Argentinos futbolininkas Diego Maradona pasaulio pirmenybėse negalėjo išsiversti be triukšmingų skandalų. 1986 m. jis ketvirtfinalyje ranka įmušė įvartį į Anglijos rinktinės vartus, o 1994 m. buvo pašalintas iš čempionato dėl draudžiamų medžiagų vartojimo. D.Maradonos dopingo mėginyje rasta efedrino.

Kai Argentinos futbolo federacija 1974 m. pasiūlė Cesariui Luisui Menotti tapti rinktinės treneriu, specialistas iškėlė sąlygą, kad jaunesniems negu 25 metų futbolininkams būtų uždrausta išvykti į užsienio klubus.

Prieštaringas draudimas davė vaisių – po ketverių metų C.L.Menotti treniruojama Argentinos rinktinė pirmą kartą tapo pasaulio čempione. Komandoje žaidė tik vienas legionierius – finale į olandų vartus du įvarčius įmušęs ir geriausiu turnyro futbolininku išrinktas Mario Kempesas.

Žvaigždė

Viso pasaulio futbolas jau ne vienerius metus yra 169 cm ūgio argentiniečio Lionelio Messi šešėlyje. Šiam vidurio puolėjui dar tik 26-eri, bet jis jau keturis kartus buvo renkamas geriausiu pasaulio futbolininku, su „Barcelona“ ekipa laimėjo visus klubų futbolo prizus ir žaidė 84 rungtynes Argentinos rinktinėje, kurioje debiutavo būdamas 18-os.

Savo šaliai L.Messi atstovavo dvejose praėjusiose pasaulio pirmenybėse, kuriose „baltus-žydrus“ ištiko tas pats likimas – L.Messi ir jo komanda abukart ketvirtfinalyje pralaimėjo vokiečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.