L. Messi per pridėtą laiką užkirto kelią Irano sensacijai

Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2014, 7:24 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:05 PM

Lionelis Messi – šių dienų Argentinos Dievas. „Barcelona“ puolėjas šeštadienį sudaužė Irano rinktinės viltis pateikti sensaciją pasaulio futbolo čempionato F grupėje. L.Messi per teisėjo pridėtą laiką atliko firminį tolimą smūgį ir įmušė įvartį, leidusį argentiniečiams įsirašyti antrąją pergalę bei iškovoti kelialapį į aštuntfinalį. Irano rinktinė šioje dvikovoje laikėsi iki paskutiniųjų ir buvo labai arti sensacijos – ekipa ne tik gynėsi, bet buvo surengusi ir pavojingų išpuolių.

Šuolis.  Rezultatyviausias Irano žaidėjas Reza Ghoochannejhadas buvo labai arti sensacijos, kai 53 minutę puikiai sureagavo į skersuotą kamuolį, laiku stabtelėjo, iškišo galva ir nukreipė kamuolį į Argentinos vartus. Čia nuostabiai sužaidė Sergio Romero, apsaugojęs favoritų vartus.

Plojimai. Atodūsis ir palengvėjimas nusirito per Argentinos sirgalių užpildytą tribūną, kai šie vėl turėjo ištarti S.Romero vardą. Argentinos rinktinės vartininkas dar kartą gelbėjo komandą, kai gynėjai leido stipriai galva mušti Ashkanui Dejagahui į jo vartus. 75 minutę plojimų sulaukė Alireza Haghighi, kai atrėmė galingą Angelo di Maria smūgį.

Smūgis. Per pirmąją teisėjo pridėto laiko minutę Lionelis Messi nusprendė smūgiuoti nuo baudos aikštelės prieigų. Šis smūgis buvo lemtingas – puolėjas kamuolį įsodino į Irano vartų tinklą, sukelęs savo aistruolių euforiją.

Pasidavė. Argentinos rinktinės treneris Alejandro Sabella sutiko su L.Messi ir iškart pasirinko puolėjui patogiausią schemą 4:3:3. Pirmąjį mačą argentiniečiai pradėjo 5:3:2, vėliau tą schemą pakeitė. Po rungtynių L.Messi teigė, kad jis nemano, jog tokia strategija – tinkama. Prieš dvikovą su Iranu A.Sabella savo nuomonę dėl schemos pakeitė.

Svečias. Legendinis Argentinos futbolininkas Diego Maradona šįkart stebėjo rungtynes, nors dar neseniai sakė, kad FIFA ir brazilai tyčia jo neįleido į „Maracana“ stadioną, kai argentiniečiai žaidė su Bosnija ir Hercegovina. FIFA D.Maradonos kaltinimus neigė.

Jubiliejus. Javieras Mascherano pažymėjo garbingą sukaktį aikštėje. Rungtynės prieš Iraną jam buvo šimtosios su Argentinos rinktine. Nacionalinėje komandoje J.Mascherano debiutavo 2003 metų birželį, dvikovoje su Urugvajumi. 30 metų atraminio saugo ir gynėjo pozicijose žaidžiantis J.Mascherano nuo 2010 metų žaidžia „Barcelona“ klube.

Rungtynės.

2 min. Praėjo vos pora mačo minučių, o Argentinos futbolininkai jau dukart vartėsi ant žemės. Iranas dvikovą pradėjo kietu žaidimu ir greitai dukart baudavo varžovus. Po R.Ghoochannejhado baudos reikėjo trumpam sustabdyti rungtynes.

5 min. J.Hosseini turėjo puikią progą galingai užbaigti ataką, bet netiksliai galva nukreipė kamuolį.

14 min. Puikiai spyrė G.Higuainas, kai gavo gražų perdavimą į baudos aikštelės gilumą. Tačiau kamuolį atrėmė Irano vartininkas.

22 min. Irano sirgaliai plojo vartininkui A.Haghighi, kai šis sužaidė nuostabiai. A.Haghighi atrėmė artimą S.Aguero smūgį.

37 min. E.Garay pašoko aukščiau nei varžovai ir galva nukreipė kamuolį į vartų pusę, tačiau jam nepavyko įmušti įvarčio. Iš standartinės situacijos skersuotą kamuolį galva kreipęs E.Garay tai padarė netiksliai.

42 min. J.Hosseini baudos aikštelėje buvo greičiausias, tad spėjo galva mušti skersuotą kamuolį. Tačiau jam jo nukreipti į vartus nepavyko. Stadione nuaidėjo atodūsis.

45 min. Baigėsi pirmasis kėlinys.

53 min. Irano rinktinė turėjo iki šiol geriausią progą, tačiau R. Ghoochannejhadas ja nepasinaudojo. Jis šoko aukštai ir pasiekė skersuotą kamuolį bei mušė jį į vartus iš arti, tačiau S.Romero pademonstravo katino refleksus, kai apsaugojo savo vartus.

59 min. L.Messi gavo kamuolį aikštės viduryje ir pasileido į priekį. Nors kraštuose buvo jo ekipos draugų, argentinietis veržėsi vienas, juolab, kad Irano gynėjai suteikė erdvės. Puolėjas smūgiavo, bet kamuolys skriejo šalia virpsto.

67 min. A.Dejagah pašoko aukščiau už visus Argentinos gynėjus ir galingai galva smūgiavo į varžovų vartų pusę. Argentiną vėl gelbėjo S.Romero. Jis buvo pasirengęs tokiam smūgiui ir šuolyje numušė kamuolį virš vartų.

75 min. A.Haghighi gelbėjo Irano ekipą, kai galingai smūgiavo A.di Maria, gavęs erdvės baudos aikštelėje.

85 min. R.Palacio buvo arti įvarčio, kai galva mušė į vartus skersuotą kamuolį, bet A.Haghighi prižiūrėjo artimąjį virpstą.

90+1 min. L.Messi netikėtai nusprendė smūgiuoti nuo baudos aikštelės prieigų ir tai darė taikliai, sudaužydamas Irano viltis – 1:0.

***

Įtampa. Argentinos rinktinės startas pasaulio čempionate buvo sunkus ir klampus. Ekipa 2:1 įveikė Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę, bet tai padarė nelengvai. Argentina įmušė tik vieną įvartį, nes bosniai jau trečiąją minutę įsimušė sau. Iš žaidimo įvartis skriejo 65 minutę ir tai padarė Lionelis Messi, kuriam, kaip ir visai komandai, sunkiai sekėsi brautis pro bosnių gynybą.

Galimybės. Irano futbolininkai rankų nuleisti neketina. Lygiosios 0:0 su Nigerija pirmajame ture leidžia galvoti apie didesnį taškų kraitį. Priklausomai nuo Nigerijos ir bosnių mačo baigties F grupėje gali kilti nemenka sumaištis, kurią Iranas galėtų išnaudoti savo naudai.

Reitingas. Argentinos rinktinė FIFA reitinge – penktoje vietoje. Iranas – 43-ias.

Kova. Irano ir Argentinos rinktinių vienintelė dvikova vyko 1977 metų kovo 22 dieną. Tuomet draugiškos rungtynės Madride baigėsi 1:1.

Serija. Argentinos rinktinė laimėjo dešimt ir pralaimėjo tik vieną iš paskutinių trylikos pasaulio čempionato grupių rungtynių. Per tą laiką ekipa įmušė 26 įvarčius ir praleido tik penkis.

Skausmingai. Iranas laimėjo tik vieną iš dešimties savo paskutinių pasaulio čempionato mačų. Pergalę ekipa iškovojo 1998 metais, kai 2:1 nugalėjo JAV.

Smūgiai. Du paskutiniai Irano įvarčiai pasaulio čempionate buvo įmušti po kampinių. Abu – 2006 metais.

Antras aukštas. Penki iš paskutinių devynių Irano praleistų įvarčių pasaulio čempionate – mušti galva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.