Prie Baltojo tilto aistruolių emocijos per kraštus nesilieja

Nors šiomis dienomis aplinka prie Baltojo tilto primena stadioną, paėjus kiek toliau Upės gatve aidi tik televizijos transliuojamų futbolo rungtynių komentatoriaus balsas. „Lietuvos ryto“ priedas vilniečiams „Sostinė“ pamatė, kad žmonės savo mylimas komandas palaiko santūriai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2014-06-21 06:00, atnaujinta 2018-02-12 15:26

„Pažiūrėsime, dar anksti“, – paklausti, kas laimės pasaulio futbolo čempionatą, tiesaus atsakymo vengė Sirgalių zonoje prie Baltojo tilto susirenkantys stebėti rungtynių vilniečiai.

Čia negirdėti futbolo sirgaliams įprastų šūksnių, riksmų, o juo labiau – skanduočių.

Vilniečiai išlieka santūrūs net stebėdami įtampos kupinas pasaulio futbolo čempionato akimirkas ir tuo gali džiaugtis kitapus Neries esančių namų gyventojai.

Sostinės aistruoliai ir prognozėmis dalijasi santūriai.

Tyli net ištikimiausieji

„Dažnai stebėdami rungtynes sergame už skirtingas komandas. Taip įdomiau“, – juokėsi „Sostinės“ kalbinta moksleivė Elena ir būsimas studentas Paulius.

Ne kartą Sirgalių zonoje apsilankiusi mergina pastebėjo, kad įsibėgėjant čempionatui žmonių prie Baltojo tilto susirenka vis daugiau.

„Kuo daugiau sirgalių, tuo daugiau emocijų. Bet vis tiek jos niekada nesilieja per kraštus“, – pasakojo Paulius. Jis anksčiau žaidė futbolą, bet, jo paties nuomone, šiam žaidimui lietuviškas sezonas per trumpas.

Pardavėjai Irmai Višinskytei prie Baltojo tilto teko matyti sirgalių, kurie stebėjo rungtynes vilkėdami mėgstamos rinktinės marškinėlius: „Atrodytų, tokie žiūrovai turi negailėti balso stygų, tačiau ir jie sėdi, tyli.“

Anot jos, dabar spėlioti, kas bus čempionas, sunku. Reikia palaukti atkrintamųjų varžybų.

„Būna, kad tos komandos, kurios gerai pasirodo grupėse, vėliau apsijuokia.

Prognozuoti dar per anksti“, – įsitikinusi vilnietė.

Stebėjo kartu su sūnumi

Šią savaitę užsukęs į Sirgalių zoną pasižiūrėti rungtynių verslininkas Marius Jakulis-Jasonas buvo nustebęs: „Keista, kad taip tylu. Amerikoje aplink staugtų, riaumotų.“

Amerikoje užaugęs viešbučių „Kempinski“, „Radisson Blu Astorija“ šeimininkas prisipažino, kad tokioje vietoje jis pirmą kartą.

„Nesu didelis futbolo žinovas. Tikrai negalėčiau vardyti rinktinių žaidėjų, statistikos, nes Amerikoje daug populiaresnis amerikietiškasis futbolas“, – prisipažino M.Jakulis-Jasonas.

Jis nebuvo linkęs svaidytis prognozėmis, tačiau jos būtų palankios Vokietijai.

Verslininko sūnaus Algimanto nuomone, Vokietijos rinktinė, kaip ir ankstesniuose čempionatuose, demonstruos komandinį žaidimą, tuo išsiskirdama iš rinktinių, kurios labiau pasikliauna lyderiais.

„Nors kartais ir vokiečiai žiauriai pralaimi.

Futbolas – nenuspėjamas žaidimas“, – pridūrė tėvas.

Randa su kuo pasiginčyti

„Galėčiau paminėti bent tris rinktines, kurios pajėgios laimėti čempionatą. Bet vienos nurodyti nedrįsčiau. Dar per anksti“, – paaiškino prie Baltojo tilto sutiktas santechnikos darbus atliekančios įmonės savininkas Igoris Bezrukovas.

Jam Sirgalių zonoje labiausiai patinka atmosfera – čia yra su kuo pasišnekėti apie futbolą, net pasiginčyti.

I.Bezrukovo žodžiais, skirtumas nuo stadiono toks, kad prie Baltojo tilto sirgaliai nesipeša.

„Kartais, kai vyksta svarbesnės rungtynės, eiti į stadioną, o juo labiau vestis mažametį sūnų nedrąsu – nežinai, ko gali laukti iš priešininkų sirgalių“, – tikino vilnietis.

Namuose pakerta miegas

„Esu už vokišką futbolą, o kai kurie kitų rinktinių lyderiai man nepatinka“, – dėstė informacinių technologijų specialistas Andrius. Jam taip pat patinka olandų žaidimas, žinoma, tarp pretendentų į čempionus jis laiko ir šeimininkus brazilus.

„Sergu už olandus, bet manau, kad laimės brazilai“, – šyptelėjęs vienas iš nedaugelio mėgino atspėti čempioną informacinių technologijų srityje dirbantis Evaldas.

Kodėl Andrius ir Evaldas rungtynes stebi ne namie, o Sirgalių zoną? „Dideliame būryje daug smagiau žiūrėti“, – paaiškino jauni vilniečiai.

Andrius prie Baltojo tilto stebėjo ir čempionato atidarymą. Pūtė žvarbus vėjas ir nebuvo labai malonu. Bet namie žiūrint vėlyvas rungtynes kartais pakerta miegas.

Pievoje įrengtas įspūdingas ekranas

Prie Baltojo tilto įsikūrusioje Sirgalių zonoje vilniečiai ir miesto svečiai gali stebėti visas pasaulio futbolo čempionato rungtynes.

5 tūkst. kvadratinių metrų erdvėje veikia užkandžių ir gėrimų paviljonai, o rungtynės transliuojamos per didžiulį, net 45 kvadratinių metrų ekraną. Tai didžiausias didžiausios raiškos ekranas, kokio iki šiol Lietuvoje nebuvo per viešuosius renginius.

Sirgalių zona – pirmoji ir vienintelė tarptautinės futbolo federacijos FIFA licencijuota varžybų žiūrėjimo vieta šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.