Ilgai delsę olandai palaužė Čilę ir liko grupėje pirmi

Olandijos rinktinė šventė pergalę.<br>AP nuotr.
Olandijos rinktinė šventė pergalę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 7:35 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:58 PM

Olandijos futbolo rinktinė pasaulio čempionato pirmąjį etapą baigė be pralaimėjimų ir B grupės viršūnėje. Trečiajame ture Brazilijoje pirmadienį sprendėsi lyderio klausimas, kai Olandija susitiko su Čilės futbolininkais. Rungtynėse sirgaliai ilgą laiką laukė, kol kamuolys atsidurs vartuose. Tai 77 minutę padarė olandai, kurie šventė pergalę 2:0.

Čilės rinktinė užėmė antrąją grupės vietą. Abi komandos iš anksto žinojo, kad pateks į aštuntfinalį, tačiau Čilė tikėjosi laimėti ir atsidurti aukščiau už olandus.

Varžovai. Olandijos futbolo rinktinė aštuntfinalyje žais su Meksikos komanda, užėmusia antrąją vietą A grupėje. Čilės komandai teks kovoti su Brazilija.

Šūvis. Olandijos rinktinė 77 minutes laukė savo dievaičių įvarčio. Komandos tylą nutraukė Leroy'us Feras, kai Darylas Janmaatas pademonstravo nuostabią techniką ir skersavo kamuolį į baudos aikštelę. L.Feras puikiai nuskaitė informaciją ir nuginklavo varžovų vartininką.

Perdavimas. Arjenas Robbenas spėjo pasižymėti, bet ne įvarčiu. Jis per teisėjo pridėtą laiką atliko nuostabų perdavimą Memphis Depay'ui.

Dvikova. Tuo pačiu metu vyko B grupės rungtynės tarp Australijos ir Ispanijos.

Sėdėjo. Olandijos rinktinės pagrindinis puolėjas Robinas van Persie mačą leido ant suolo, privertęs trenerį ieškoti kitų išeičių. Futbolininkas prisirinko kortelių, tad turėjo praleisti šias rungtynes.

Jubiliejus. Olandų veteranas Dirkas Kuytas pažymėjo 99-ąjį mačą su rinktine.

Kelias. Olandijos rinktinė pasaulio futbolo čempionatą pradėjo kone garsiausiai, kai 5:1 sutrypė nugalėtojų titulą ginti norėjusią Ispanijos komandą. Antrosiose rungtynėse jie sulaukė daugiau pasipriešinimo, bet 3:2 palaužė Australijos rinktinę. Čilės futbolininkai australus nugalėjo 3:1, o itin svarbiose antrojo turo rungtynėse įmušė du įvarčius, nepraleido nė vieno ir palaidojo ispanus.

7 min. G.Jara puikiai skersavo kamuolį, bet Olandijos rinktinės gynyba veikė užtikrintai ir suvaldė situaciją.

13 min. E.Vargas pašoko aukštai, būdamas ties vienuolikos metrų žyme, ir galva pasiekė kamuolį. Tačiau jo smūgis skriejo pro šalį.

23 min. F.Gutierrezas atsidūrė puikioje vietoje baudos aikštelėje, kai gavo perdavimą nuo kampinio. Jis smūgiavo, bet nepataikė tiksliai į kamuolį.

33 min. Olandijos rinktinė pasileido į varžovų pusę, kai aikštės viduryje perėmė kamuolį. Olandai išbėgo trys prieš du. Kamuolį turėjo A.Robbenas. Jis pajudėjo į vidurį ir turėjo po ekipos draugą kraštuose, tačiau labai prastai atliko perdavimą ir Čilė apsibynė.

40 min. A.Robbenas nusprendė žaisti vienas. Jis neieškojo komandos draugų, perskrodė Čilės gynybą, atsidūrė baudos aikštelėje ir smūgiavo, bet kamuolys skriejo šalia virpsto.

46 min. Čilės strategas atliko keitimą – J.Beasejouras pakeitė F.Gutierrezą.

64 min. D.Blindas gavo geltoną kortelę, kai pargriovė ant žemės.

77 min. L.Feras išnaudojo puikią progą – 1:0.

90+2 min. Indėlį įnešė ir M.Depay – 2:0.

***

Situacija. Olandijos ir Čilės rungtynės parodys, kuri komanda grupėje užims pirmąją vietą. Lygiosios būtų palankios olandams, kurie būti pirmi dėl įvarčių skirtumo.

Kelias. Olandijos rinktinė pasaulio futbolo čempionatą pradėjo kone garsiausiai, kai 5:1 sutrypė nugalėtojų titulą ginti norėjusią Ispanijos komandą. Antrosiose rungtynėse jie sulaukė daugiau pasipriešinimo, bet 3:2 palaužė Australijos rinktinę. Čilės futbolininkai australus nugalėjo 3:1, o itin svarbiose antrojo turo rungtynėse įmušė du įvarčius, nepraleido nė vieno ir palaidojo ispanus.

Varžovas. B grupės pirmosios dvi komandos kovos su A grupės lyderėmis. Kol kas neaišku, kurios ekipos tai bus, nes čia – visiška painiava. Po dviejų turų po keturis taškus turi šeimininkė Brazilija ir Meksika, tačiau į rikiuotę laisvai patekti gali ir Kroatijos futbolininkai, kurie turi tris taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.