Nedėkingi Čempionų lygos burtai „Žalgirį“ nuvylė, bet nepalaužė

Kai Čempionų lygos burtų traukimo ceremonijoje Šveicarijoje po ištrauktos Vilniaus „Žalgirio“ kortelės nuskambėjo Zagrebo „Dinamo“ pavadinimas, žalgiriečių vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė susiraukė, o iš Ramūno Radavičiaus veido greitai dingo šypsena.

Žalgiriečiai sužinojo varžovus.<br>D.Umbraso nuotr.
Žalgiriečiai sužinojo varžovus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jun 23, 2014, 5:49 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:02 PM

„Atiteko ne silpniausias varžovas“, – spaudos konferencijoje Vilniaus savivaldybėje bandė pajuokauti Mareko Zubo asistentas Andrius Skerla.

Antrajame atrankos etape Lietuvos čempionai susitiks su devynerius metus nenuverčiamu Kroatijos čempionu. Norėdamas patekti į Čempionų lygą, Vilniaus klubas turi įveikti keturis barjerus.

„Žalgirio“ stovykloje nusivylimas buvo akivaizdus, bet kapitono raištį anksčiau vilkėjęs Vilniaus klubo atstovas bandė uždegti žalgiriečius kovai.

„Prieš rungtynes niekas dar nelaimėjo ir niekas nepralošė. Iš atostogų žaidėjai grįš pailsėję, turėsime laiko pasiruošti. Tikiuosi, kad pasistiprinsime ir mesime rimtą iššūkį“, – tvirtino A.Skerla.

„Kovosime. Manau, jiems tikrai nebus lengva“, – pridūrė M.Zubo asistentas.

„Žalgirio“ vykdančiosios direktorės V.Venslovaitienės teigimu, didžiausias komandos varžovas – ne garsusis „Dinamo“, o pats „Žalgiris“.

„Jau susirinkimuose esame šnekėję, kad didžiausi varžovai esame mes patys. Jeigu žalgiriečiai nugalės save, savo baimes, netikėjimą, tuomet ateis sėkmė. Tam ruošėmės ne vienerius metus. Stebuklai paprastai neatsiranda. Jie nutinka per norą, darbą, tikėjimą“, – kalbėjo V.Venslovaitienė. 

Šveicarijoje ceremoniją stebėjęs „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius po savaitės ketina pristatyti planus, kaip čempionai stiprinsis sunkioms kovoms Europos fronte.

A.Skerla atskleidė, kad sostinės klubas ieškos puolėjo ir vidurio gynėjo.

„Norėtume, kad tai būtų lyderiai, bet pasikviesti į Lietuvą gerų žaidėjų sudėtinga. Atminkite, kad klubo biudžetas nėra guminis“, – tvirtino A.Skerla.

Pirmąsias rungtynes su „Dinamo“ žalgiriečiai žais išvykoje liepos 15-16 d. Atsakomasis mačas Vilniuje – liepos 22-23 d.

Zagrebo „Dinamo“  

„Dinamo“ futbolininkai 16 kartų tapo Kroatijos čempionais. Iš pirmosios vietos Zagrebo klubas nesitraukia jau devynerius metus.  

„Dinamo“ rungtyniauja Makšimiro stadione, kuris talpina 37 tūkst. žiūrovų.  

Zagrebo ekipa turi vieną gausiausių ir triukšmingiausių sirgalių grupių Balkanų regione.

Pasaulio čempionate Brazilijoje Kroatijai atstovauja du žaidėjai, praėjusį sezoną gynę „Dinamo“ garbę – vartininkas Oliveris Zelenika ir saugas Marcelo Brozovičius.

„Dinamo“ Čempionų lygoje dar nėra peržengę grupės etapo.  

Be kroatų, žalgiriečiai antrajame atrankos etape dar galėjo gauti Bukarešto „Steaua“ (Rumunija), Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija), Varšuvos „Legia“ (Lenkija), Agdamo „Qarabag“ (Azerbaidžanas) ir Helsinkio HJK (Suomija) komandas.

„Žalgiris“ privalo peržengti „Dinamo“ barjerą, jei iškritęs iš atrankos nori patekti į Europos lygos atranką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.