Neymaro žvaigždė apakino Kamerūno rinktinę

Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 4:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:02 PM

Brazilijos rinktinė įteikė tris dovanas savo sirgaliams. Ji pagaliau parodė sau įprastą aukšto lygio futbolą, iškovojo pergalę ir užėmė pirmąją vietą A grupėje. Pirmadienį Brazilijos rinktinė 4:1 sutriuškino Kamerūno komandą ir plodama aistruoliams jau galvojo apie aštuntfinalio varžovę – Čilės rinktinę. Šiose rungtynėse spindėjo jaunasis brazilų talentas Neymaras.

Išklausė. Prieš trečiojo turo rungtynes Brazilijos rinktinės sirgaliai darė spaudimą jaunajai komandos žvaigždei Neymarui. Jie pabrėžė, kad nori didesnio indėlio iš talento. „Barcelona“ žvaigždė juos išgirdo – įvartį įmušė dar septynioliktąją minutę, kai priėmė nuostabų Luizo Gustavo perdavimą.

Nustebino. Brazilai nesitikėjo tokio akibrokšto, kokio sulaukė praėjus septynioms minutėms po jų įvarčio. Du Kamerūno gynėjai suardė visą jų komandos gynybą, kai Allanas Nyomas atliko puikų perdavimą Joeliui Matipui.

Įrašas. 35-ąją rungtynių minutę Neymaras tapo rezultatyviausiu šių metų pasaulio čempionato žaidėju. Jis įsirašė ketvirtąjį įvartį, kai galingai smūgiavo nuo baudos aikštelės prieigų.

Smūgis. Brazilijos rinktinė antrąjį kėlinį pradėjo įvarčiu, simbolizavusiu rungtynių baigtį. Jį įmušė Fredas, kai Davidas Luizas atliko gražų perdavimą į Kamerūno baudos aikštelę.

Šventė. Prie tautiečių įvarčių prisidėjo ir Fernandinho. Jis dėkojo Oscarui už gražų perdavimą ir aistruoliams – už karštą palaikymą. Fernandinho įvarčiu 84 minutę visai numarino Kamerūno komandą, kuriai jau sunkiai sekėsi žaisti.

Svečias. Rungtynes stebėjo Didžiosios Britanijos princas Harry. Stadione jis pasirodė rankose laikydamas Brazilijos rinktinės marškinėlius. Anglijos rinktinei čempionatas po trečiojo turo kovos bus baigtas.

Sugrįžo. Brazilijos futbolo rinktinės gerbėjai startinėje sudėtyje išvydo Hulką, kuris praleido rungtynes su Meksika. Futbolininkas tuomet skundėsi kairiosios kojos raumens skausmais.

Be lyderio. Labiausiai patyrės Kamerūno žaidėjas Samuelis Eto'o dvikovą pradėjo ant suolo. Rezultatyviausias rinktinės žaidėjas vis dar jaučia dešinės kojos kelio skausmą.

Kova. Kitose grupės rungtynėse Meksikos rinktinė nugalėjo Kroatiją.

Rungtynės

3 min. Kamerūno gynėjai rimtai pagelbėjo vartininkui, kai vienas jų sustabdė L.Gustavo smūgį. Jam nereikėjo daug laiko, kad perdavimą išnaudotų smūgiui, net tai darė nesėkmingai.

17 min. Minia šėlo – jai nereikėjo labai ilgai laukti įvarčio. Jį sirgaliams dovanojo Neymaras. Tai jo trečiasis įvartis pasaulio čempionate.

20 min. Neymaras surado erdvės baudos aikštelės prieigose ir išmėgino laimę. Tačiau nuostabius refleksus parodė Ch.Itandje, atrėmęs smūgį.

27 min. J.Matipas įvarčiu į tuščius vartus užbaigė ataką – 1:1.

35 min. Neymaras pamėgino atlikti smūgį ir jam puikiai pavyko - 2:1.

49 min. D.Luizas atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur jau pasirengęs buvo Fredas – 3:1.

82 min. D.Alvesas galingai smūgiavo iš standartinės situacijos, bet kamuolys atsimušė į sienelę.

85 min. Fernandinho išnaudojo savo šansą ir smeigė įvartį – 4:1.

***

Situacija. Brazilijos rinktinė į aštuntfinalį nepatektų tokiu atveju, jeigu pralaimėtų, o Meksikos ir Kroatijos rinktinės sužaistų lygiosiomis.

Meksikos rinktinė grupės pirmąją vietą užimtų, jeigu pagerintų įvarčių skirtumą, nugalėdama kroatus dviem įvarčiais daugiau nei tai padarė Brazilija. Kad patektų į kitą etapą Meksikai pakanka taško.

Kroatijos rinktinės šansai – ekipos rankose. Norėdama žengti toliau, ji turi laimėti. Lygiųjų pakaktų tik tada, jeigu Kamerūnas nugalėtų Braziliją.

Jubiliejus. Brazilijai rungtynės su Kamerūnu – šimtosios pasaulio futbolo čempionate. Daugiau rungtynių planetos pirmenybėse yra sužaidusi tik Vokietijos komanda. Vokiečiai yra žaidę 101 mačą.

Proga. Kamerūno rinktinė A grupėje pralaimėjo ir Meksikai (0:1), ir kroatams (0:4), bet dar turi progą palikti savo žymę pirmenybėse, pagadindami situaciją dėl dviejų kelialapių kovojantiems trims A grupės varžovams.

Nelinksma. Brazilijos rinktinės sirgaliai tikėjosi, kad komanda lyg uraganas siaubs varžovus ir pateisins favoritų vardą, bet taip nenutiko. Pirmąsias rungtynes brazilai prieš kroatus laimėjo 3:1, bet sulaukė krūvos pasipiktinimų, nes Europos komanda pridarė daug problemų šeimininkams. Nebuvo apsieita ir be teisėjo klaidų. Dar daugiau kritikos ant brazilų pečių krito po dvikovos su Meksikos rinktine. Rungtynės baigėsi 0:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.