Portugalai išplėšė tašką, bet tolesnis likimas - ne jų rankose

Kovingas JAV ir Portugalijos rinktinių mačas baigėsi 2:2.<br>AP nuotr.
Kovingas JAV ir Portugalijos rinktinių mačas baigėsi 2:2.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 1:35 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:33 PM

Mažiau nei minutė skyrė Portugalijos rinktinę nuo atsisveikinimo su pasaulio čempionato aštuntfinaliu, bet paskutinę minutę pelnytas įvartis dar paliko Cristiano Ronaldo kompanijai teorinę viltį. Portugalai mače su JAV rinktine pirmadienio naktį išplėšė lygiąsias 2:2 ir tikėsis stebuklo paskutinėse G grupės rungtynėse.

Jurgeno Klinsmanno treniruojama JAV rinktinė buvo labiau verta pergalės permainingose rungtynėse, bet ir po lygiųjų jos situacija yra palanki. 

Amerikiečiai, kaip ir jų trenerio tautiečiai vokiečiai, turi 4 taškus, o paskutinį mačą šios ekipos žais tarpusavyje.

Draugiškos lygiosios? Kodėl gi ne, nes tokiu atveju portugalų neišgelbės ir pergalė 10:0. Tik vargu, ar taip rungtyniaujanti Portugalijos komanda įveiks taip pat 1 tašką turinčią Ganą bent vienu įvarčiu.

Dovana. Portugalijos rinktinė aktyviau pradėjo rungtynes, tačiau įvartį pelnė ne pastangų dėka, o sulaukusi varžovų malonės.

Geoffas Cameronas baudos aikštelėje nepataikė į kamuolį, ir jis nukrito tykojusiam Nani. Portugalo smūgis iš šešių metrų buvo neatremiamas.

Testas. Pirmojo kėlinio pabaigoje Nani smūgiuotas kamuolys pataikė į amerikiečių vartų virpstą, prie jo prišoko Ederis, bet vartininkas Timas Howardas sugebėjo atremti smūgį.

Atkirtis. Jermainas Jonesas 64-ąją min. išlygino rezultatą ir tai padarė smūgiuodamas panosėje  įvarčio autoriui Nani.

Portugalas nesutrukdė amerikiečiui priimti kamuolį ir iš 24 metrų suktu smūgiu pasiųsti jį į vartus - 1:1. Vartininkas Beto tik žvilgsniu palydėjo kamuolį.

Žygdarbis. 81-ąją min. amerikiečiai žengė žingsnį pergalės link, kai po kelių perdavimų kamuolį krūtine į vartus nukreipė jų kapitonas Clintas Dempsey. Pirmosiose čempionato rungtynėse nukentėjęs amerikietis žaidė su mėlyne paakyje ir šlubčiodamas, todėl  netrukus buvo pakeistas.

Šiaudas. Teisėjas pridėjo 5 minutes ir portugalai sugriebė šiaudą paskutinėje atakoje.

Visas rungtynes blaškęsis C.Ronaldo iš dešiniojo krašto perdavė kamuolį į baudos aikštelę ir Silvestre Varela smūgiu galva sušaudė T.Howardą - 2:2.

Karštis. Pirmajame kėlinyje komandoms sužaidus 38 minutes teisėjas leido futbolininkams numalšinti troškulį ir atvėsinti kūnus vandeniu. Rungtynių metu oro temperatūra Manause perkopė 30 laipsnių karščio.

Žvaigždė. Visos prognozės ir kalbos apie JAV ir Portugalijos rinktinių rungtynes buvo siejamos su viena pavarde – C.Ronaldo. Portugalijos rinktinė su geriausiu praėjusių metų pasaulio futbolininku – viena komanda, be jo – visai kita. 

Treniruotėse neramiai buvo sekamas kiekvienas jo žingsnis.

Vis dėlto C.Ronaldo buvo įtrauktas į Portugalijos rinktinės starto sudėtį.

Žvaigždę kankina kairiojo kelio trauma, dėl kurios jis treniravosi su specialiu įtvaru.

Portugalijos rinktinėje nebuvo net trijų svarbių žaidėjų.

Fabio Coentrao ir Hugo Almeida dėl traumų iškrito iš rikiuotės, o Pepe turi praleisti mačą dėl raudonosios kortelės.

Džiunglės. Rungtynės vyko pačiame egzotiškiausiame pasaulio čempionate Manauso mieste, kuris yra džiunglėse, Amazonės ir Rio Negro santakoje.

290 mln. dolerių kainavęs stadionas yra pastatytas mieste, kuriame nėra aukščiausios lygos komandos ir kuris pasiekiamas tik lėktuvu arba laivu.

Per amerikiečių treniruotes aplink žaidėjus suko ratus būriai moskitų, bet tai nieko nestebino. Visi labiau nustebo pamatę dvigubą vaivorykštę, kuri kai kam pasirodė kaip pranašiškas ženklas.

Dėl šių rungtynių atogrąžose amerikiečiai turėjo daug iškentėti – penkis skiepus nuo užkrečiamųjų ligų.

Reitingas. „Šios rungtynės mums yra galimybė parodyti, ko esame verti iš tikrųjų. Mes galime varžovus pastatyti į atitinkamą vietą", - kalbėjo amerikiečių treneris Jurgenas Klisnmannas.

FIFA reitingas turi ką pasakyti šiuo klausimu: Portugalija jame yra ketvirta.

JAV rinktinė – irgi aukštai, 13-ojoje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.