Rusiją iš gėdos balos traukia pasakėlės apie šviesią ateitį

Rusijos rinktinė mačo pabaigoje nusileido belgams.<br>AP nuotr.
Rusijos rinktinė mačo pabaigoje nusileido belgams.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-23 10:18, atnaujinta 2018-02-12 14:27

Po Rusijos rinktinės pralaimėjimo 0:1 pasaulio čempionato H grupėje Belgijos rinktinei Rusijos futbolo apžvalgininkai ragina nesirauti plaukų. Šalies žiniasklaida rinktinės neskalpuoja, tačiau progų neišnaudoję žaidėjai sulaukė kritikos.

Championat.ru apžvalgininkas Igoris Rabineris pirmiausia giria rinktinę, kuri beveik visą rungtynių laiką nenusileido belgams.

„82 minutes mūsų „bežvaigždė“, labai keistos sudėties rinktinė buvo lygi Belgijai. Viena jauniausių rinktinių čempionate, bet labai talentinga, kuriai pranašaujama nuostabi ateitis. Be to, skirtingai nei Anglijos ar Ispanijos rinktinė, rusai nieko neprarado.

Rusijos likimas priklausys tik nuo jos pačios, jam neturės įtakos Belgijos ir Pietų Korėjos mačas. Su visa pagarba Alžyro rinktinei, bet jei jau jos neįveiksime, apie galima ir bediskutuoti?“ - rašo Championat.ru.

I.Rabineris taip pat žėrė kritikos žaidėjams, nesugebėjusiems pasinaudoti progomis.

„Ne bjauru (kaip rungtynių su Pietų Korėja pirmajame kėlinyje), bet tiesiog gėda. Gėda, kai rinktinė po lygiai sužaistų 82 minučių išsileido kaip balionas.

Denisas Glušakovas turėjo puikią progą iš septynių metrų, be trukdžių, kaip per treniruotę. Puolėjas, kuris yra vadinamas tautos viltimi, kuriam net F.Capello Italijos spaudoje prognozavo puikią ateitį, tokios progos praleisti neturi teisės.

Žinoma, gali būti, kad įvartis „į rūbinę“ būtų pažadinęs Belgijos rinktinę ir antrajame kėlinyje jie būtų virtę tikrais „raudonaisiais velniais“. Tačiau praktika rodo priešingai. Tokie įvarčiai dažniausiai sugniuždo varžovus“, - rašo specialistas.

Kritikos strėlės smigo ir proga nepasinaudojusiam Aleksandrui Kokorinui.

Paskutines grupės rungtynes su Alžyro rinktine rusai žais ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.