Urugvajaus rinktinė išspyrė italus ir žengė į aštuntfinalį

Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 24, 2014, 5:18 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:29 PM

Urugvajaus futbolo rinktinė – pasaulio čempionato aštuntfinalyje. Paskutinėse D grupės rungtynėse Urugvajaus rinktinė 1:0 (0:0) palaužė mažumoje žaidusius italus ir D grupėje užėmė antrąją vietą.

Kitose grupės rungtynėse žaidė Anglijos ir Kosta Rikos rinktinės.

Aštuntfinalis. Antrą vietą C grupėje užėmusi Graikija aštuntfinalyje žais su pirmą vietą D grupėje užėmusia Kosta Rikos komanda. C grupės lyderė Kolumbijos komanda kitame etape išmėgins jėgas su Urugvajaus rinktine, D grupėje užėmusią antrąją vietą.  

Įvartis. Pergalingą įvartį mačo pabaigoje pelnė D.Godinas. Po kampinio futbolininkas nukreipė kamuolį į vartus.

Kortelė. 60 minutę Italijos rinktinė liko žaisti mažumoje. Teisėjas fiksavo grubų C.Marchisio žaidimą ir parodė italui raudonąją kortelę.

Grupė. Pirmąją vietą užėmė prieš čempionatą grupės autsaidere laikyta Kosta Rikos rinktinė (7 tšk.). Paskutines rungtynes su anglais ji sužaidė nulinėmis lygiosiomis. Antrąją vietą užėmė Urugvajaus rinktinė (6 tšk.). Už borto liko Italijos (3 tšk.) ir Anglijos (1 tšk.) rinktinės.

Incidentas. Atrodo, kad Luizas Suarezas neatsisako senų įpročių. Antrojo kėlinio pabaigoje kovodamas baudos aikštelėje su Giorgio Chiellini, urugvajietis varžovui įkando. Italas bandė rodyti įkandimo žymę, tačiau teisėjas jokios bausmės neskyrė.

Tai ne pirmas kartas, kai puolėjas imasi tokių veiksmų. Kartą Anglijos čempionato rungtynėse jis Londono „Chelsea“ gynėjui Branislavui Įvanovičiui įkando į ranką.

Gandai. Abiejų ekipų lyderiai – apgaubti gandų. Spauda jau kurį laiką rašo, kad „Liverpool“ puolėju Luizu Suarezu domisi Madrido „Real“ ir „Barcelona“ klubai. Anglai patikino, kad nesirengia paleisti urugvajiečio. Tuo tarpu italo Mario Balotelli pavardė vis dažniau linksniuojama kalbant apie „Milan“ ir Londono „Arsenal“ derybas.

Rungtynės

11 min.

A.Pirlo kėlė baudos smūgį, vartininkas kamuolį atrėmė.

20 min. E.Cavani baudos aikštelėje bandė pasiekti komandos draugo skersuotą kamuolį, tačiau italams pavyko apsiginti.

22 min. M.Balotelli užsidirbo geltonąją kortelę, tai reiškia, kad praleis kitas pasaulio čempionato rungtynes, jai italai pateks į kitą etapą.

29 min. Kamuolys rikošetu nuo urugvajiečio atsimušė C.Immobile po kojomis, tačiau šis smūgiavo netiksliai ir kamuolys išskriejo už aikštės.

32 min. Pirmoji rimta Urugvajaus rinktinės ataka. Italų vartus apgynė G.Buffonas, jis atrėmė ir L.Suarezo, ir N.Lodeiro smūgį.

38 min. M.Caceresas beveik nuo aikštės vidurio pasiuntė kamuolį vartų link, tačiau smūgis buvo labai netikslus, nei komandos draugų, nei vartų nepasiekė.

50 min. Perdavimo baudos aikštelėje laukęs E.Cavani griuvo po kovodamas su varžovu. 11 metrų baudinio reikalavęs urugvajietis liko nieko nepešęs.

58 min. Puikios progos neišnaudojo A.Gonzalezas. Atsidūręs vienas prieš vartininką jis labai netiksliai smūgiavo į vartus.

60 min. Italai liko žaisti mažumoje. Raudonąją kortelė buvo parodyta C.Marchisio.

66 min. G.Buffonas dar kartą išgelbėjo Italijos rinktinę. L.Suarezas būdamas prie pat vartininko aikštelės smūgiavo į vartus, tačiau italas atrėmė smūgį.

78 min. Pavojinga Italijos rinktinės ataka. Italai perėmė kamuolį ir smūgiavo į vartus, tačiau vartininkas kamuolį sugavo.

82 min. D.Godinas išvedė Urugvajaus rinktinę į priekį. Po kampinio jis nukreipė kamuolį į vartus.

90+5 min. Kai tiksint paskutinėms sekundėms italai stojo kelti baudos smūgio, į puolimą įsijungė ir vartininkas G.Buffonas. Tačiau nieko pavojingo italams sukurti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.