Kiekybine persvara nepasinaudoję prancūzai pravirkdė Ekvadorą

Po finalinio teisėjo švilpuko ekvadoriečiai puolė į ašaras.<br>AP nuotr.
Po finalinio teisėjo švilpuko ekvadoriečiai puolė į ašaras.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2014, 11:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:26 PM

Iš pagrindų pasikeitusi Prancūzijos rinktinė nebeišlaikė keturių įvarčių per rungtynes vidurkio ir nepasinaudojo kiekybine persvara. Tačiau Didier Deschamps‘o auklėtiniams to ir nereikėjo. Paskutinėse E grupės rungtynėse prancūzai sužaidė lygiosiomis su Ekvadoru – 0:0.  

Į čempionato aštuntfinalį be pirmą vietą užėmusių prancūzų pateko ir šveicarai, kurie kitame grupės mače 3:0 sutriuškino Hondūrą. 

Prieš paskutinę E grupės dvikovą geresnius šansus žengti į kitą etapą turėjo Ekvadoras. Vis dėlto prancūzų gynybos gniaužtai ekvadoriečiams pasirodė nepralaužiami.

Po finalinio teisėjo švilpuko kai kurie Ekvadoro futbolininkai puolė į ašaras, vieni meldėsi ant žaliosios vejos.

Varžovai. Aštuntfinalyje Prancūzijos rinktinė susitiks su Nigerija, o šveicarus testuos Argentinos komanda.

Raudonoji kortelė. Ekvadoro šansai įšokti į aštuntfinalio traukinį vis mažėjo. Nuo 50-osios minutės ekvadoriečiai liko dešimtyje, nes arbitras už pavojingą žaidimą raudoną kortelę skyrė vienam lyderių A.Valencia. Į prancūzo L.Digne kojas „įvažiavęs“ futbolininkas smarkiai sužeidė priešininką, kuris ilgai negalėjo pakilti nuo vejos.

Neviltis. Nepaisant kiekybinės prancūzų persvaros, ekvadoriečiai nevengė atakuoti ir surezgė ne vieną pavojingą reidą. Tačiau lemiamose atakos stadijose Ekvadorui itin trūko tikslumo. 

Po nesėkmingų epizodų puolime ekvadoriečiai iš pykčio kumščiais daužydavo žemę ir emocingais gestais reikšdavo nepasitenkinimą.

Daug galimybių pasižymėti turėjo ir Prancūzijos rinktinė, tačiau Ekvadorą gelbėjo arba vartininkas, arba virpstas, arba sėkmė.

Kraujas. 28-ąją minutę po susidūrimo galvomis gerokai nukentėjo Ekvadoro saugas Ch.Noboa. Po kontakto su prancūzu B.Matuidi futbolininkas smarkiai susižeidė galvą. Po smūgio prancūzas praliejo ekvadoriečio kraują. Tiesa, tai nepalaužė žaidėjo. Ch.Noboa į aikštę grįžo su galvos tvarsčiu.

Sudėtis. Saugiai pirmojoje vietoje prieš trečiąsias E grupės rungtynes stovėjusi Prancūzijos rinktinė susitikimui su Ekvadoru pakeitė pusę pagrindinės sudėties. Starto sudėtyje D.Deschamps‘as įtraukė šešis naujus veidus.

Priešistorė. Iki šių rungtynių Prancūzija 3:0 nepaliko vilčių Hondūrui ir 5:2 sutriuškino Šveicariją. Ekvadoras 1:2 nusileido Šveicarijai ir 2:1 pranoko Hondūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.