Nigerija neatsilaikė prieš Lionelio Messi įvarčius

L.Messi įmušė jau keturis įvarčius pasaulio čempionate Brazilijoje.<br>AP nuotr.
L.Messi įmušė jau keturis įvarčius pasaulio čempionate Brazilijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2014, 7:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:37 PM

Lionelis Messi tildo kritikus. Dar porą įvarčių gerbėjams patiekęs „Barcelona“ puolėjas padėjo Argentinos futbolo rinktinei sėkmingai atsispirti į planetos pirmenybių aštuntfinalį. Paskutinėse F grupės rungtynėse argentiniečiai 3:2 (2:1) įvarčių lenktynėse už nugaros paliko Nigeriją.   

Tiesa, nepaisant pralaimėjimo afrikiečiai šypsojosi – Irano pralaimėjimas Bosnijai ir Hercegovinai (1:3) leido Nigerijai kartu su Argentina žengti į aštuntfinalį.   

Kitame etape Argentina greičiausiai susitiks su Ekvadoru, Šveicarija arba Hondūru. Šios ekipos kovoja dėl antrosios vietos E grupėje.   

Po šešiolikos metų pertraukos į aštuntfinalį patekusių Nigerijos futbolininkų lauks galingai čempionatą pradėjusi Prancūzija. 

Šaltas dušas. Jau pačioje rungtynių pradžioje lijo įvarčiais. Trečiąją minutę pataisęs A.Di Maria smūgiuotą kamuolį, kuris trenkėsi į virpstą, L.Messi pasiuntė kamuolį į vartus. Juos be paguldyto Nigerijos vartininko desperatiškai bandė apsaugoti du gynėjai (1:0).  

Tačiau L.Messi dar nė nespėjo iki galo pasidžiaugti trečiuoju įvarčiu pasaulio čempionate, kai kitoje aikštės pusėje A.Moosa atsakė stipriu ir tiksliu smūgiu į S.Romero vartus – 1:1. 

Neįprastas įvartis. L.Messi toliau tildė kritikus. Brazilijoje jis tapo tikra įvarčių mašina, nes 45-ąją minutę siuntė jau antrąjį įvartį į Nigerijos vartus. Tai jis padarė meistriškai atliktu baudos smūgiu. 

Beje, L.Messi tapo pirmuoju futbolininku pasaulio čempionate Brazilijoje, kuris realizavo baudos smūgį.

Taip pat tai buvo jau ketvirtasis L.Messi įvartis planetos pirmenybėse.

63-ąją minutę „Barcelona“ žvaigždė buvo pasodinta ant suolo ir šypsodamasi su komandos draugais stebėjo likusią rungtynių dalį.

Atkaklumas. Antrajame kėlinyje sužaidus vos dvi minutes po grubios klaidos gynybos viduryje argentiniečiai antrą kartą turėjo traukti kamuolį iš vartų tinklo. Antrąjį įvartį iš maždaug 11 metrų žymos įmušė A.Moosa. 

Dovanėlė. Vis dėlto Nigerijos džiaugsmas staigiai išgaravo. Po kampinio futbolininkams nepataikius į kamuolį, M.Rojo pasinaudojo dovanėle ir pakišęs koją išvedė Argentiną į priekį 3:2. 

Kaip ir pirmajame kėlinyje, įvarčiai krito vienas po kito.

Trauma. 37-ąją minutę Argentinos treneris A.Sabella buvo priverstas daryti pirmąjį keitimą. Dėl traumos susitikimo tęsti nebegalėjo S.Aguero.

Tiesa, panašu, kad vienas svarbiausių komandos žaidėjų susižeidė nesmarkiai, o argentiniečių strategas tiesiog nusprendė patausoti puolėją. 

Lūžo ranka. Kur kas rimčiau nei S.Aguero susižeidė Nigerijos rinktinės gynėjas M.Babatunde. Po komandos draugo smūgio į vartus kamuolys trenkėsi tiesiai į futbolininko ranką. Smūgis buvo labai stiprus, nes Nigerijos žaidėjui lūžo ranka. Gydytojai M.Babatundei suteikė pirmąją pagalbą, rungtynės jam buvo baigtos. 

Prakeiksmas. Nigerija pasaulio čempionatų istorijoje dar nėra įveikusi Pietų Amerikos komandų. Beje, iš pastarųjų septynių dvikovų su Argentina, Nigerija šventė vieną pergalę.

Pasirodymas. Argentina prieš tai 2:1 nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną bei 1:0 palaužė Iraną. Nigerija 0:0 sužaidė su Iranu bei 1:0 pranoko Bosniją ir Hercegoviną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.