Pasaulio čempionate – šešių ekipų kova dėl trijų kelialapių

Brazilijoje išmušė trečioji „lik arba išvyk“ diena. Trečiadienį pasaulio futbolo čempionate dėl trijų vietų aštuntfinalyje kovos šešios E ir F grupių komandos. Argentiniečiai tikisi išvysti dar vieną Lionelio Messi magišką momentą, o Nigerijos sirgaliai – blankų jo žaidimą.

Argentinos rinktinės treniruotė.<br>AP nuotr.
Argentinos rinktinės treniruotė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-06-25 16:13, atnaujinta 2018-02-12 12:46

Trečiadienį pasaulio čempionate laukia įdomūs mačai. Pristatome apžvalgą.

Nigerija – Argentina, Porto Alegre. 19 val.

Magija. Taip L.Messi komandos draugai įvardino momentą, kai per pridėtą laiką „Barcelona“ žvaigždė įmušė pergalingą įvartį į Iranos rinktinės vartus. Smūgis ne tik lėmė pergalę, bet ir atvėrė Argentinos rinktinei duris į aštuntfinalį. Tačiau mūšyje su Nigerija argentiniečiai turi ką nuveikti – vienas taškas garantuotų aukščiausią vietą F grupėje.

Argentinos rinktinės treneris Alejandro Sabella sakė, kad liks prie L.Messi mėgstamos schemos 4:3:3, o tai reiškia daugiau galimybių futbolo genijui.

Nigerijos rinktinėje, kuri prieš ketverius metus grupėje argentiniečiams pralaimėjo 0:1, jau turės vidurio gynėją Godfrey Oboabona, kuris sugrįžo po traumos.

Kaip atsitraukęs saugas Jonas Obi Mikelis atliks svarbiausią vaidmenį, mėginant užkirsti kelią kamuolio tiekimui L.Messi. Treneris Stephenas Keshi sako, kad jis aktyviai dirba ties strategija, kuri turėtų nutildyti L.Messi visoms 90 minučių.

„Bet tai nėra dalykas, kuriuo turėtume dalintis su žiniasklaida“, - sakė strategas. Viską pamatysime aikštėje.

Bosnija ir Hercegovina – Iranas, Salvadoras. 19 val.

Kitoje aikštėje tuo pat metu žais L.Messi nuskriausta Irano komanda. Ji dar turi galimybių žengti į aštuntfinalį. Irano futbolininkams reikės įveikti jau iškritusius bosnius bei tikėtis, kad Argentina iškovos pergalę.

Tokiu atveju bilietas būtų teikiamas ekipai, kurios įvarčių santykis geresnis. Veikiausiai tai būtų Irano naudai.

„Tai mūsų pasaulio futbolo čempionato finalas“, - sakė Irano treneris Carlosas Queirozas. Iranas dar niėkada nėra pasiekęs atkrintamojo etapo.

Bosniai sieks garbingai užbaigti turnyrą, bet į aikštę žengs bei namo vyks pirštu rodydami į teisėją. Kai bosniai 0:1 pralaimėjo Nigerijai, būtent arbitras neįskaitė Edino Džeko įvarčio.

Dabar treneris Safetas Susičius sako, kad nori, jog jo komanda gražiai atsisveikintų.

„Vieną dieną analitikai supras, kad mums reikėjo šiek tiek daugiau sėkmės ir geresnių teisėjo sprendimų“, - pridūrė S.Susičius.

Ekvadoras – Prancūzija, Rio de Žaneiras. 23 val.

Šis pasaulio čempionatas gali būti visiškai geresnis Prancūzijos rinktinei, kurios sirgaliai dar nepamiršo 2010-ųjų, kai žaidėjai nusprendė boikotuoti treniruočių stovyklą. Prancūzai šiemet per du mačus įmušė aštuonis įvarčius ir jiems pakanka lygiųjų, kad žengtų toliau. Iš tiesų Prancūzija sau gali leisti ir pralaimėjimą, nes pranoksta kitus pagal įvarčių santykį.

Tris įvarčius kol kas įmušęs puolėjas Karimas Benzema jau įrodė, kad turi pakankamai parako ir netgi gali sėsti ant suolo.

„Jis beveik visada atlieka lemiamą vaidmenį“, - taip apie saugą Mathieu Valbuena kalbėjo gynėjas Mathieu Debuchy. Tad reikėtų atkreipti dėmesį minėtą futbolininką.

Tuo metu Ekvadoro rinktinės viltys guls ant Enner Valencia pečių. Puolėjas pasižymėjo triskart.

Didžiausias galvos skausmas Ekvadoro rinktinės treneriui Reinaldo Rueda – gynyba.

„Turime motyvaciją. Džiaugiamės, kad esame rungtynėse, kuriose viskas mūsų rankose“, - sakė jis.

Hondūras – Šveicarija, Manaus. 23 h.

Svarbiausia Šveicarijos rinktinei – išsigydyti psichologines žaizdas, atsiradusias po pralaimėjo Prancūzijai 2:5. Tačiau ir be to jos laukia rimti iššūkiai. Vienas jų – Europos komandų apverktas klimatas. Bet šveicarų trenerio Ottmaro Hitzfeldo tai pernelyg nejaudina.

„Neketinu keisti savo žaidimo taktikų dėl oro ar klimato“, - pareiškė jis. Skaičiavimai rodo, kad Hondūro žaidėjai gali patekti į aštuntfinalį, nors dar nėra iškovoję pergalės. Tačiau komanda turėtų ne tik nugalėti Šveicariją, nusitaikiusią į aštuntfinalį, bet ir tikėtis gerų žinių iš prancūzų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?