Bręsta naujas skandalas: Urugvajus nežais aštuntfinalio mačo?

Ko gali griebtis urugvajiečiai, norėdami palaikyti Luisą Suarezą?

Urugvajus pasipiktino L.Suarezui skirta bausme.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Urugvajus pasipiktino L.Suarezui skirta bausme.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-26 21:57, atnaujinta 2018-02-12 11:36

FIFA nuosprendis diskvalifikuoti Urugvajaus rinktinės puolėją Luisą Suarezą (9 rinktinių rungtynėms ir 4 mėnesiams nuo bet kokios veiklos, susijusios su futbolu), jau sukėlė milžinišką protestų bangą šioje šalyje.

„Mes esame sužeisti neproporcingos bausmės“, – socialiniame tinkle „Twitter“ ketvirtadienį rašė Urugvajaus Sporto ministrė Liliama Kechichiana.

Ministrė pranešė, jog netrukus ji šią situaciją aptars ir su Urugvajaus prezidentu Jose Mujica.

Britų žiniasklaida ketvirtadienį jau paskelbė, jog Urugvajaus rinktinė net gali boikotuoti aštuntfinalio mačą su Kolumbija.

Ar Oscaras Tabarezas ir jo žaidėjai iš tiesų atsisakys pasirodyti aikštėje šeštadienio vakarą Rio de Žaneire? Toks boikotas būtų pirmasis per visą pasaulio čempionatų istoriją, o įsiutusių urugvajiečių grasinimai jau dabar tapo tikru galvos skausmu FIFA vadovams.

Urugvajaus futbolo federacija (AUF) ketvirtadienį paskelbė, jog paduos apeliaciją dėl L.Suarezo diskvalifikacijos.

Bet FIFA iš anksto paskelbė, jog Disciplinos komisijos sprendimo įsigaliojimas nebus laikinai atšauktas net tuo atveju, kol bus nagrinėjamas oficialus urugvajiečių apeliacijos prašymas.

„AUF šiandien (ketvirtadienį) pateiks apeliaciją. Gerbiu šį FIFA sprendimą, bet sankcijos yra visiškai neadekvačios, – pareiškė AUF prezidentas Wilmaras Valdezas. – Ši tema mums yra labai sunki.

Nebuvo jokių akivaizdžių įrodymų, kad būtų priimtos tokios griežtos sankcijos. Mes pasakėme FIFA prezidentui, jog Urugvajus neprašo jokių privilegijų (…) Mes matėme daug agresyvesnių mačų, tačiau FIFA į juos nereagavo taip griežtai.“

L.Suarezas buvo nubaustas, kai per Urugvajaus ir Italijos rungtynes (1:0) įkando italui Giorgio Chiellini. Ketvirtadienį L.Suarezas paliko savo šalies rinktinę ir Braziliją – skandalingai čempionatą baigęs futbolininkas išskrido į Urugvajaus sostinę Montevidėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.