Kaip apsaugoti varžovus nuo aštriadančio Luiso Suarezo?

Jau trečią kartą varžovams futbolo rungtynėse įkandusiai Urugvajaus rinktinės žvaigždei Luisui Suarezui būtinas gydymas. Tuo įsitikinę Didžiosios Britanijos psichologai. Pasirodo, kandžiojimasis – nevilties pastūmėtas veiksmas, simbolizuojantis stresą ir savitvardos praradimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2014, 2:05 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:53 AM

Specialistai mano, kad L.Suarezas jautėsi taip pažemintas ir nuviltas, kad italui Giorgio Chiellini pasaulio čempionato rungtynėse nutarė atsigriebti įkasdamas jam į petį. Šis „Liverpool“ žaidėjo L.Suarezo poelgis būdingas 3-4 metų vaikams. Tai – agresyviausias gyvenimo laikotarpis.

Tokio amžiaus vaikai negaudami to, ko nori, dažniausiai pratrūksta ir puola muštis. Be to, šiuo laikotarpiu vaikai negali valdyti savo temperamento.

Dienarštis „The Telegraph“ rašo, kad L.Suarezo įprotis kandžiotis veikiausiai atsirado dar vaikystėje. Greičiausiai urugvajietį kažkas smarkiai erzindavo. Galbūt  jam pačiam buvo kažkas įkandęs.

Norint įsigilinti į problemos šaknis, L.Suarezui būtina psichologo pagalba. Pykčio mažinimo terapija padėtų L.Suarezui kontroliuoti savo elgesį.

Po rungtynių su Italija futbolo žvaigždė bandė nesureikšminti įkandimo G.Chiellini, bet tai tik parodo, kad futbolininkas norėjo pateisinti savo elgesį.

Tai būtų tas pats, kas pavogus traškučių pakelį vėliau kalbėti, jog tai tebuvo traškučiai. Be to, L.Suarezas kaltinimus bando atremti įprastu vaikišku elgesiu. Dauguma drausminamų vaikų melu pateisina savo poelgį.

Trečias įkandimas priešininkui parodė, kad L.Suarezo poelgis buvo ne atsitiktinis, o jau įprastas.

Galima tik spėlioti, ar L.Suarezas ir gyvenime sunkumus sprendžia kandžiodamas žmones, kai jo nestebi pilnos sirgalių tribūnos ir milijonų akys už televizoriaus ekranų. Kiek žmonių jis yra įkandęs? 

Situacija - išties neelinė, todėl reikalaujanti ir neįprastų sprendimų. Pavyzdžiui, futbolininkas galėtų į aikštę bėgti mūvėdamas kaukę, panašią į tą, kuri saugodavo žmogėdros Hanibalo Lekterio lankytojus. Arba kažką mažiau krentančio į akis - pavyzdžiui, apsaugas ant jo aštrių ir didelių kaplių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting