Vokietijos ir JAV rinktinės – pasaulio čempionato aštuntfinalyje

Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2014, 7:30 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:40 AM

Po paskutiniųjų pasaulio futbolo čempionato G grupės rungtynių buvo laimingi ir vokiečiai, ir amerikiečiai. Vokietijos rinktinė 1:0 (0:0) nugalėjo JAV futbolininkus, tačiau abi komandos pateko į aštuntfinalį.

Nė karto grupėje nepralaimėjusi Vokietijos rinktinė grupėje užėmė pirmąją vietą.

Kitose rungtynėse Portugalijos rinktinė 2:1 nugalėjo Ganos futbolininkus. Turnyro lentelėje JAV ir Portugalijos futbolininkai surinko po 4 taškus, tačiau dėl geresnio įvarčių santykio į kitą etapą pateko amerikiečiai.

Kitose grupės rungtynėse žaidė Portugalijos ir Ganos rinktinės.

Įvartis. Pergalingas įvartis buvo įmuštas antrojo kėlinio pradžioje. Po kampinio gavęs perdavimą galva smūgiavo M.Klose. Vartininkas atmušė kamuolį, tačiau jį pasiekęs Th.Mulleris pasiuntė į viršutinį vartų kampą.

Oras. Rungtynių dieną buvo pasirodę pranešimų, kad rungtynės gali būti atidėtos. Ketvirtadienį Resifės mieste liūtis sukėlė potvynį. Pagrindinės miesto gatvės – apsemtos vandens, sunku pasiekti stadioną. Tačiau prieš rungtynes FIFA nusprendė, kad mačas įvyks laiku.

Spekuliacijos. Prieš rungtynes netilo kalbos, kad rungtynės gali baigtis lygiosiomis, kurios būtų tenkinusios abi komandas. Tokias kalbas kurstė prisiminimas apie 1982 metų pasaulio čempionato rungtynes tarp Vokietijos ir Austrijos. Tuomet rungtynes 1:0 laimėjo vokiečiai, kai austrų gynėjų pamirštas Horstas Hrubeschas jau 11-ąją minutę įmušė vienintelį įvartį. Toks rezultatas per paskutinį grupės mačą tenkino abi komandas, todėl žiūrovai iki pat pabaigos švilpimu lydėjo abejingai žaidusių austrų ir vokiečių veiksmus. Mažai kas abejoja, kad šis mačas buvo sutartas.

Sirgalius. Rungtynių pabaigoje į aikštę įsiveržė Miuncheno „Bayern“ sirgalius, nešinas šio klubo vėliava.

Treneriai. Abiejų ekipų treneriai – vokiečiai, kurie yra dirbę kartu. Dabar „Nationalmannschaft“ treniruojantis Joachimas Löwas 2004–2006 m. buvo Jurgeno Klinsmanno asistentas, kai šis laikė ne JAV, o Vokietijos rinktinės vairą. 

Rungtynės

10 min. 

Progą turėjo Vokietijos rinktinė. Po M.Ozilo pakelto kampinio kamuolį į vartus pasiuntė Ph.Lahmas, tačiau jį blokavo gynėjas.

22 min. Puikų perdavimą prie baudos aikštelės gavęs G.Zuzi smūgiavo į Vokietijos rinktinės vartus, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

31 min. T.Krossas smūgiavo į vartus, kamuolį pagavo vartininkas.

35 min. Vokietijos rinktinė turėjo kelias progas iš eilės prie amerikiečių vartų, tačiau šiems pavyko apsiginti, kartą kamuolį sustabdė vartininkas, vėliau smūgius atrėmė gynėjai.

39 min. L.Podolskis atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, tačiau gynėjams pavyko apsiginti.

41 min. Kampinis prie Vokietijos rinktinės vartų. G.Zuzi perdavimas – per stiprus, todėl kamuolys paliko aikštę.

42 min. B.Schweinsteigeris besigrumdamas su varžovu dėl kamuolio užsidirbo pražangą.

55 min. Po kampinio smūgiavo perdavimą gavęs M.Klose, tačiau kamuolį atmušė vartininkas. Tačiau kamuolį pasiekęs T.Mulleris pasiuntė jį į viršutinį vartų kampą ir išvedė Vokietijos rinktinę į priekį 1:0.

71 min. G.Zuzi stojo prie kampinio gairelės, jis pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, tačiau vokietis jį galva išmušė.

73 min. Medikų pagalbos prireikė amerikiečiui J.Jonesui, kuris susidūrė su komandos draugu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.