F. Capello dėl rusų fiasko keikia teisėjus ir mistinius lazerius

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 5:43 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:26 AM

Rusijos rinktinės viltis patekti į pasaulio čempionato aštuntfinalį sumovė lazeriai. Tuo įsitikinęs nacionalinės komandos vyriausiasis treneris iš Italijos Fabio Capello.

Po duris į kitą etapą užtvėrusių lygiųjų su Alžyru 1:1, specialistas pratrūko ir išplūdo teisėjus.

„Iki šiol tylėjau dėl teisėjų darbo, bet dabar galiu sakyti, ką noriu. Galėjome laimėti, bet praleidome įvartį, nes nebuvo arbitro švilpuko“, – po rungtynių piktinosi F.Capello.

Rusai po greito Aleksandro Kokorino įvarčio 6-ąją minutę pirmavo 1:0 ir buvo per žingsnį nuo aštuntfinalio.

Tačiau 60-ąją minutę paslaptingi lazeriai, kurių, be Rusijos ekipos narių, nepastebėjo nei alžyriečiai, nei arbitrai, sutrukdė vartininkui Igoriui Akinfejevui atremti Islamo Slimani smūgį.

Po kampinio rusų vartų sargas nesėkmingai išbėgo į baudos aikštelę blokuoti perdavimo.

„Bent dešimt minučių mūsų vartininkui sirgaliai trukdė šviesdami į akis lazeriuku. Turime tai įrodančių fotografijų ir vaizdo įrašų. Tai – faktas. Su lazeriu I.Akinfejevui pašvietė į akis, ir jis praleido įvartį“, – piktinosi F.Capello.

„Associated Press“ fotografijose matyti, kad žalias lazerio taškas prieš kampinį iš tiesų buvo nutaikytas bent į I.Akinfejevo krūtinę.

Tiesa, kampinio metu vartininkas nė karto neparodė, kad jam kas nors trukdo žaisti.

„Gyvenime neieškau pasiteisinimų. Jei žaidžiame blogai, aš taip ir sakau. Tačiau I.Akinfejevui švietė į akis. Jūs patys viską matėte!“ – pakeltu tonu savo kalbą tęsė italas.

Jis teigė, jog norėtų tęsti darbą Rusijos rinktinėje. Grupės etapo neįveikę ir 2012 metų Europos pirmenybėse, 2018 metais rusai bus pasaulio čempionato šeimininkai.

„Jei rusai manęs nori, norėčiau tęsti darbą Rusijos rinktinėje. Gerai atlikau savo pareigas. Juk atvedžiau Rusiją į pirmąjį pasaulio čempionatą per pastaruosius dvylika metų“, – nesikuklino F.Capello.

Nenori galvoti apie vokiečius

Pirmą kartą istorijoje į aštuntfinalį patekusios Alžyro rinktinės strategas Vahidas Halilhodžičius nesuprato, apie kokius lazerius kalba F.Capello.

Tačiau jam ir nelabai rūpi. Didžiausias stratego rūpestis – Vokietijos rinktinė pirmenybių aštuntfinalyje.

„Apie lazerius bus galima padiskutuoti restorane ar bare, o dabar pakalbėkime apie rungtynes, – į klausimą apie I.Akinfejevui sutrukdžiusius lazerius atsakė V.Halilhodžičius. – Labai didžiuojuosi mūsų pasiekimu. Alžyras sužaidė herojiškas rungtynes ir mes tikrai nusipelnėme vietos aštuntfinalyje.“

Specialistas tikisi, kad jo auklėtiniai vokiečiams nebus tik gardus kąsnelis.

„Mes nedemonstruojame tokio žaidimo kaip brazilai, tačiau darysime viską, kad paliktume įspūdį brazilų gerbėjams Porto Alegrėje. Duokite man pasidžiaugti. Dabar nenoriu galvoti apie mačą su vokiečiais. Bet viena aišku, kad bus velniškai sunku“, – sakė V.Halilhodžičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.